شهركرد- ایرنا- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: باید مقررات خشك و دست و پا گیر تولید علم در دانشگاههای كشور برداشته شود.

به گزارش ایرنا، مهدی گلشنی عصر دوشنبه در نشست نقش علوم پایه در تحقق اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه شهركرد افزود: باید امكاناتی فراهم شود تا نخبگان بتوانند در یك فضای آرام نسبت به تولید علم اقدام كنند، چرا باید فضا به گونه ای باشد كه دانشجو موظف است در مدت معین رساله خود را تحویل دهد و اگر تحویل نداد، جریمه شود؟!
وی تصریح كرد: ذهنیت كارگزاران و مسئولان باید نسبت به علوم پایه در كشور تغییر كند چرا كه علم امروز، فناوری (تكنولوژی) فردا است و غرب شان علوم پایه را بیشتر دانست و از این رو به فناوری ها تازه تری دست یافت.
به گفته وی، متاسفانه در بسیاری از كشورهای اسلامی علوم پایه اساس و اصل محسوب نمی شود و در حالی كه بسیاری از بزرگان علم در جهان اعلام كرده اند كه بیشترین پیشرفت جهان، وامدار علوم پایه است.
گلشنی افزود: مطالعه طبیعت خود یك عبادت است اما در ایران علوم پایه شان خودش را ندارد در حالی كه در آمریكا علوم پایه در رتبه ششم قرار دارد.
به گفته وی، تولید مقالات علمی در راستای پیشرفت و توسعه كشور نیست و هر چند هزاران مقاله ایرانی در سطح بین المللی هم منتشر شده است اما هنوز به صورت محسوس نتوانسته بر روی اقتصاد كشور اثرگذار باشد.
استاد دانشگاه صنعتی شریف، یادآور شد: استادان در تولید مقالات علوم پایه باید آن را همه فهم بنویسند تا مردم بتوانند به این مقالات دسترسی داشته باشند.
گلشنی یادآور شد: اقتصاد مقاومتی در كشور باعث خودكفایی و ایجاد تولید علم و ثروت در كشور می شود و این تولید علم در اقتصاد مقاومتی باید تجارتی شود.
وی گفت: نباید محققان و دانشگاهیان كشور را نسبت به دانشگاههای بین المللی دست كم
گرفت چرا كه این دست كم گرفتن باعث سرخوردگی می شود.
به گزارش ایرنا، این نشست به مناسبت هفته بسیج از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه شهركرد با همكاری سازمان بسیج استادان و بسیج علمی پژوهشی چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
*خبرنگار: محمود رئیسی **انتشاردهنده: مجید ملازاده
2097/1772