تهران- ايرنا- پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي، شرايط شركت و چگونگي انتخاب برگزيدگان هفتمين «جايزۀ عليمحمدي» ويژه رساله هاي برتر دكتري فيزيك در ايران را اعلام كرد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي، جايزه عليمحمدي به پاس خدمات علمي و دانشگاهي شهيد دكتر مسعود عليمحمدي استاد فقيد دانشگاه تهران و اولين دانش‌آموختۀ دكتري فيزيك داخل كشور نامگذاري شده است.
اين جايزه علمي توسط پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي و با همكاري انجمن فيزيك ايران از سال 1390 به رساله‌هاي برتر دكتري فيزيك كه در داخل كشور تهيه شده باشند اعطا مي‌شود.
هفتمين دوره جايزه عليمحمدي در سال 1396 به رساله‌‌هاي دكتري برگزيده كه در طي سال‌هاي 1393 تا 1395 مرحله دفاع را گذرانده باشند، اعطا خواهد شد.
براساس ضوابط تعيين شده از سوي پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي و دبيرخانه جايزه عليمحمدي، آثار پژوهشي متقاضي براي ورود به مرحله داوري، لازم است در دوره دكتري انجام شده باشد و رساله حاصل از آن، به تشخيصِ استاد راهنماي رساله دكتري و حداقل دو عضو هيات علمي ديگر كه در مرتبه استاديار به بالاتر هستند به عنوان 'رساله ممتاز' شناخته شده باشد.
همچنين ضرورت دارد، نامزدي هر شركت‌كننده به صورت كتبي توسط استاد راهنما با ذكر اطلاعات مربوط به متقاضي، دلايل، مستندات و مقالات مستخرج از پايان نامه و همچنين نام و نشاني حداقل دو عضو هيات علميِ ديگر كه مي‌توانند مؤيد نامزدي رساله مربوطه باشند اعلام شود.
متقاضيان تا 30 بهمن ماه فرصت دارند مدارك و مستندات خود را در قسمت فرم ثبت‌نام وب سايت جايزه عليمحمدي به نشاني http://ipm.ir/alimohammadi96/physics/ بارگذاري كنند.
كميته داوران پس از بررسي مدارك ارسالي و استفاده از نظرات مشاوران علمي، رساله‌هاي برتر را انتخاب خواهد كرد. جايزه هفتمين دوره در مراسم افتتاحيه بيست و چهارمين كنفرانس بهاره فيزيك پژوهشگاه به برگزيدگان اعطا خواهد شد.
'مسعود عليمحمدي' استاد فيزيك دانشگاه تهران بود كه در بامداد ۲۲ دي ماه ۱۳۸۸ و در سن ۵۰ سالگي، هنگام بيرون آمدن از منزلش بر اثر انفجار يك بمب كنترل از راه دور ترور شد و به شهادت رسيد.
او مدرك كارشناسي را از دانشگاه شيراز (۱۳۶۴) و كارشناسي ارشد (۱۳۶۷) و دكتراي فيزيك با گرايش ذرات بنيادي را از دانشگاه صنعتي شريف در سال ۱۳۷۱ كسب كرد و اولين فردي بود كه در ايران دكتراي خود را در رشته فيزيك دريافت كرد.
عليمحمدي همچنين به همراه وحيد كريمي پور اولين دانشجويان پسادكتري در پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي بودند.
تخصص اصلي او ذرات بنيادي، انرژي‌هاي بالا و كيهان‌شناسي بود و طي سال‌هاي ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰با مركز تحقيقات فيزيك نظري و رياضيات پژوهشگاه دانشهاي بنيادي نيز همكاري داشت و نقش مؤثري در زيرساخت علمي پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي و برپايي تحصيلات تكميلي در ايران ايفا كرد.
علمي**1055**1440
دريافت كننده : زينب كارگر ** انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm