به گزارش خبرنگار ايرنا رضا رحماني روز چهارشنبه در دهمين جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي كردستان در سنندج افزود: راه اندازي اين واحدها در بخش هاي مختلف صنعتي و كشاورزي هستند و در راستاي رونق بخشي به توليد و ايجاد اشتغال بوده است.
وي اضافه كرد: دولت همچنين براي رونق بخشيدن به توليد و كمك به واحدهاي توليدي در قالب تسهيلات سرمايه در گردش بيش از 160 هزار ميليارد ريال اعتبار را اختصاص داده است.
وي اظهار كرد: دولت براي حمايت از توليد 120 پروژه اقتصاد مقاومتي در كشور را در دستور كار قرار دارد كه از ميان آنها هفت پروژه در حوزه صنعت، معدن و تجارت قرار دارند.
او با اشاره به اينكه برداشتن موانع توليد در كشور يك تكليف و وظيفه مسئولان است افزود: تمامي راهكارها براي رونق بخشي به بخش توليد فراهم شده و مسئولان نبايد در اين زمينه كوتاهي كنند.
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: بانك هاي عامل اجازه ندارند هنگام پرداخت تسهيلات به اين واحدها معوقات بانكي را از تسهيلات پرداختي كسر كنند.
رحماني افزود: اگر واحدهاي توليدي سطح كشور نياز به نقدينگي داشته باشند و بديهي غيرجاري، چك برگشتي و بديهي بيمه نيز داشته باشند، به صورت ويژه بايد تسهيلات به آنها پرداخته شود.
وي اظهار كرد: از سوي ديگر با بانك مركزي تفاهم صورت گرفته است كه اگر اين منابع نيز به پايان رسيد و واحدهايي باقي ماندند كه مشكل آنها فقط مالي است، مبلغ در نظر گرفته شده افزايش يابد.
وي اضافه كرد: براي پرداخت تسهيلات بانكي به واحدهاي توليدي سهميه اي هم گذاشته نشده و هر استان مي تواند بر اساس فعاليت خود، منابع لازم را جذب كند.
** 7500 واحد صنعتي در فاز نخست احياي مي شود
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با پرداخت تسهيلات بانكي همت خود را براي احياي دوباره واحدهاي توليدي به كار گرفته و در فاز نخست هفت هزار و 500 واحد صنعتي احياي مي شوند.
رضا رحماني افزود: تحريم ها، تورم شديد و سه برابر شدن نرخ ارز در دولت گذشته ضربه بسيار سنگيني به صنايع كوچك و متوسط كشور وارد كرد و بسياري از اين واحدها را در وضعيت نيمه فعال و راكد قرار داده بود.
وي اضافه كرد: در طول اين دوران ميزان تورم ماهيانه در كشور با تورم ساليانه برخي كشورهاي منطقه برابر بود و اين امر صنايع كوچك كشور را با مشكلاتي مواجه كرد.
وي اظهار كرد: احياي واحدهاي توليدي، رفع مشكل نقدينگي و سرمايه در گردش، تلاش براي رسيدن به رونق اقتصادي و بازگرداندن واحدها به مرحله توليد از جمله مهمترين سياست ها و اقدامات اين وزارتخانه است.
رحماني گفت: جواناني در كشور بيكار هستند و اگر مسئولان دستگاه هاي اجرايي از ظرفيت هاي موجود براي رونق بخشي و ايجاد اشتغال بهره نگيرند در مقابل مردم بايد جوابگو باشند.
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عملكرد پايين بانك هاي استان كردستان در اعطاي تسهيلان بانكي به واحدهاي توليد استان افزود: هيچ بهانه و توجيهي در اين زمينه قابل قبول نيست و واحدهاي توليدي كه مشكل نقدينگي داشته باشند بايد مشمول دريافت تسهيلات شوند.
وي اضافه كرد: در صورتي كه دولت تصميمي براي پرداخت يارانه به واحدهاي صنعتي داشته باشد، اين يارانه به 12 استان محروم كشور از جمله كردستان پرداخت مي شود.
وي از مسئولان استان كردستان خواست تمام توان خود را براي رونق توليد در اين استان به كار گيرند و موانع و مشكلات توليد را بر طرف كنند.
رضا رحماني قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت روز چهارشنبه به كردستان سفر كرده بود كه بازديد از چند كارخانه و واحد توليدي و صنعتي، شركت در نشست ستاد اقتصاد مقاومتي و نشست با فعالان اقتصادي كردستان از جمله برنامه هاي وي در استان بود.
3020/1904
**خبرنگار: عبدالله رحماني/**انتشاردهنده: مسعود احمدي
تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
سنندج- ايرنا- قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: در دولت تدبير و اميد 16 هزار واحد توليدي جديد با 500 هزار ميليارد ريال اعتبار در كشور راه اندازي شده است.