مسكو - ایرنا - كشورهای غربی حامی تروریسم ضدسوری مانع اعزام بازرسان سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی به سوریه برای ثبت و تائید موارد استفاده تروریست ها از این جنگ افزارها در شهر حلب شدند.

به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام كرد: سازمان منع تسلیحات شیمیایی زیر فشار غرب از اعزام بازرسان خود برای سفر به سوریه برای بررسی موارد استفاده تروریست ها از این تسلیحات خودداری كرده است.
پایگاه خبری وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه به نقل از سخنان لاوروف نوشت: جنگجویان در تازه ترین واقعه از شرق حلب منطقه غربی شهر را كه در كنترل نیروهای دولتی سوریه است با مهمات شیمیایی هدف قرار دادند كه با توجه به نمونه های برداشته شده هیچ شكی در باره اینكه از مواد سمی استفاده شده است، وجود ندارد.
وی تاكیدكرد: وزارت دفاع روسیه پس از این اقدام از سازمان منع تسلیحات شیمیایی در لاهه خواست یك هیات كارشناسی را به منطقه حلب برای نمونه برداری و تجزیه اطلاعات در زمینه مهمات مورد استفاده جنگجویان اعزام كند.
لاوروف گفت: اندوهبار این است كه به نظر می رسد مدیریت این سازمان فنی زیر فشار شركای غربی از انجام وظیفه ابتدایی خودداری كرد و مسائل امنیتی را دلیل آن بر شمرد، در حالیكه دولت روسیه امنیت بازرسان را در سوریه تضمین كرده بود ولی اعزام نشدند.
وزیر خارجه روسیه در پایان اظهار كرد: اگر شركای غربی نمی توانند نبود هر گونه تهدیدی را از سوی جنگجویان علیه بازرسان تضمین كنند، بار دیگر نشان می دهد كه كاملا افراد مسلح را كنترل نمی كنند و به همین دلیل، مسكو تصمیم گرفته است نمونه های برداشته و تجزیه شده استفاده از مهمات سمی را به سازمان منع استفاده از تسلیحان شیمیایی تحویل دهد.
وزارت دفاع روسیه هفته پیش اعلام كرد كه براساس اطلاعات و مستندات جمع آوری شده، استفاده تروریست ها از جنگ افزارهای شیمیایی در منطقه حلب از جمله كلر و فسفر قابل اثبات است.
ایگور كوناشنكوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام كرد: نتایج تحقیقات در باره 9 نمونه برداشته شده از مهمات مورد استفاده جنگجویان، استفاده آنها از مواد شیمیایی را اثبات می كند و اكنون مسكو شواهد و مدارك كافی دال بر اقدام جنگجویان در كاربرد تسلیحات شیمیایی را در اختیار دارد.
كوناشنكوف گفت: نظامیان روسی مهمات توپخانه ای عمل نكرده حاوی مواد شیمیایی به دست آورده اند و نمونه هایی از خاك منطقه را نیز برای بررسی ها برداشتند و مورد آزمایش قرار دادند.
شبكه تلویزیونی روسیه 24 نیز به نقل از گزارش آزمایش های انجام شده اعلام كرد كه تروریست ها از تسلیحات دارای ماده شیمیایی كلر و فسفر علیه ساكنان حلب استفاده كرده اند.
با وجود بارها اثبات استفاده تروریست ها از جنگ افزارهای ممنوعه از جمله شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان در سوریه و عراق، آمریكا و گروه كشورهای ضدسوری مانع بررسی این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل می شوند و حتی با اینكه سوریه زیر نظر سازمان ملل تمامی تسلیحات شیمیایی خود را نابود كرده است، برای انحراف افكار عمومی جهان، این كشور را متهم به كاربرد این تسلیحات می كنند.
ویتالی چوركین نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز پیش از این با تاكید بر لزوم انجام تحقیقات بین المللی در مورد كاربرد جنگی مواد شیمیایی از سوی داعش، گفته بود: متاسفانه در باره تحقیقات احتمالی استفاده تروریست های داعشی از مواد شیمیایی مسموم كننده در عراق هیچ مطلبی گفته نمی شود.
وی هشدار داد: مواد شیمیایی مسموم كننده در منطقه خاورمیانه گسترش می یابد و تروریست ها از این مواد استفاده می كنند، ولی برخی كشورهای عضو شورای امنیت این موارد را نادیده می گیرند و طبق عادت تمام جنایت ها را به حكومت سوریه نسبت می دهند.
همزمان با اقدام های گروه كشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریكا برای براندازی حكومت سوریه با استفاده ابزاری از تروریسم، بسیاری از كارشناسان و برخی كشورها هشدار دادند كه حمایت های گسترده تسلیحاتی، مالی و اطلاعاتی از تروریست ها و آزادی عمل آنها سبب می شود، برای پیشبرد اهداف خود از جنگ افزارهای شیمیایی نیز استفاده كنند.
اروپام 391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا