به گزارش خبرنگار ايرنا حجت الاسلام مصطفي نوروزي روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران استان در سنندج اظهار كرد: هم اكنون يك هزار و 819 موقوفه با 19 هزار رقبه در سطح استان وجود دارد كه 803 مورد از اين موقوفات منفعتي و يك هزار و 16 مورد آن نيز انتفاعي است.
وي با بيان اينكه قديمي ترين موقوفه استان مربوط به موقوفه محمد حسن خان در بيجار است گفت: همچنين بزرگترين موقوفه استان مير محمود قروه با چهار هزار رقبه، كوچكترين موقوفه شامل سه درخت گردو مربوط به واقف محمد خليلي در بانه و وسيعترين موقوفه استان موقوفه حاج عبدالمجيد نصرتي با كاربري زراعي در كامياران است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان 93 درصد موقوفات استان را مربوط به مساجد دانست و افزود: درصد بسيار كمي از موقوفات استان مربوط به توسعه و ترويج قرآن، تعزيه و عزاداري، آموزش، تهيه جهيزيه، كمك به دانش آموزان بي بضاعت، كمك به زوار و غيره است.
وي اظهار كرد: كردستان هم اكنون نيازمند وقف جديد با نيات جديد در زمينه هاي مختلف خيرات و مبرات، فرهنگي، قرآني، تبليغاتي، علم و فناوري، كمك به بيماران و غيره است.
نوروزي يكي از رسالت هاي اصلي اوقاف و امور خيريه را اجراي امينانه نيت واقفان عنوان كرد و افزود: ما تمامي سعي خود را انجام مي دهيم كه آنچه در متن وقف نامه قيد شده است اجرا شود و درآمد تمامي موقوفات استان در خود موقوفه هزينه خواهد شد.
وي در ادامه به برخي فعاليت ها و اقدامات اوقاف و امور خيريه استان در حوزه هاي مختلف طي سال جاري اشاره كرد و گفت: تنظيم و تمديد اسناد اجاره بيش از 2 هزار و 100 رقبه، تعمير و نگهداري رقبات موقوفات، توسعه بقاع متبركه و ارزش گذاري رقبات از جمله اين فعاليت ها است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان همچنين ثبت نام بيش از هشت هزار و 100 نفر حافظ در سامانه تربيت حافظان قرآن، برگزاري طرح آرامش بهاري، برگزاري سوگواره ياس نبوي، برگزاري طرح نشاط معنوي، دعوت از قاريان برجسته مصري، برگزاري 9 محفل انس با قرآن را از ديگر فعاليت هاي اين اداره كل ذكر كرد.
وي ادامه داد: همچنين در سال جاري ثبت بيش از 100 فقره سند مالكيت موقوفات، تعين تكليف 50 پرونده در مراجع قضايي، شناسايي سه موقوفه فاقد سند اجاره و پنج موقوفه مجهول، ارزيابي عملكرد متوليان و برگزاري طرح ولايت علوي انجام شده است.
حجت الاسلام نوروزي در بخش ديگري از سخنان خود به برنامه هاي دهه وقف در استان اشاره كرد و گفت: غبارروبي مزار شهدا، ديدار با نماينده ولي فقيه، استاندار و امام جمعه، برگزاري همايش وقف و رسانه، برپايي نمايشگاه وقف، نواختن زنگ وقف در يكي از مدارس استان و بازديد از امامزاده ها و بقاع شهرستان ها از جمله برنامه هاي اين دهه در استان است.
وي همچنين غباروبي قرآن تاريخي نگل، نشست با طلاب و روحانيون، برپايي ايستگاههاي سلامت، برگزاري جلسه با اقتصاددانان در حوزه وقف و تجليل از خانواده هاي واقفان را از ديگر برنامه هاي اين هفته عنوان كرد.
از 6 تا 16 اذر ماه جاري با عنوان دهه وقف نامگذاري شده است.
7348/1904
**خبرنگار: افسانه گلباغي
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
سنندج- ايرنا- مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان با اشاره به وجود بيش از هزار و 800 موقوفه در استان گفت: از اول سال جاري تاكنون 21 وقف منفعتي و انتفاعي در استان ثبت شده است.