قزوين - ايرنا - شاعر آئيني و مدرس فلسفه با بيان اينكه شعر آئيني تاثيرگذارترين ابزار فرهنگي در جامعه است، گفت: اين گونه شعر بايد متناسب با نياز روز جامعه سروده شود.

به گزارش ايرنا، حجت‌الاسلام زكريا اخلاقي روز پنجشنبه در همايش دوسالانه شعر آئيني واعظ قزويني كه در سالن تبليغات اسلامي قزوين برگزار شد، افزود: شاعران آئيني براي تاثيرگذاري بر مخاطبان خود بايد زاويه ديدشان را گسترده كرده و با نگاهي نو به مسائل و موضوع هاي ديني و تاريخي كشور بپردازند.
وي، شعر آئيني را برخاسته از نگرش ديني دانست و ادامه داد: ائمه اطهار (ع) فضائل بسيار زيادي دارند كه شاعران آئيني ما بايد با خلاقيت و نوآوري خود اين فضائل را مطرح كرده و به بيان نكته هاي معمول و رايج بسنده نكنند.
حجت الاسلام اخلاقي اضافه كرد: بيشتر آثار ادبي برجسته ما مربوط به دوراني بوده كه عرفان در اين سرزمين گستردگي و رونق داشته و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز شعر آئيني نسبت به دوره‌هاي گذشته از رشد چشمگيري برخوردار بوده است.
وي، پيشينه شعر غني فارسي را سرشار از معارف اسلامي و الهي دانست و گفت: ما بايد به اين غنا و محتوي افتخار كنيم كه شعر حكمت و عرفان، قرآن و معنويت در اشعار ما فراوان است.
اين شاعر آئيني با اشاره به ضرورت به كارگيري الفاظ مناسب با شان و جايگاه ائمه معصومين (ع)، افزود: شاعران آئيني بايد در به كاربردن مفاهيم مربوط به ذات مقدس خداوند و حضرات معصومين (ع) دقت كافي را داشته باشند.
به گفته وي، در ميان شعراي شاخص منطقه مي توان از واعظ قزويني نام برد، هرچند به كارهاي متداول حوزوي و تدريس مشغول بوده ولي به فقه، اصول، تفسير، و فقه و شعر آئيني نيز تسط كامل داشته و از شاخص هاي دوران خود بوده است.
حجت الاسلام اخلاقي اضافه كرد: شعر واعظ قزويني موعظه، پند، اندرز و نصيحت بوده و با اشعار حكمت آميز و نصيحت گونه خود مضاميني قابل فهم را براي همه گروه هاي سني به همراه داشته و توجه به فضائل اخلاقي اين شاعر نيز بسيار برجسته است.
وي، واعظ قزويني را معاصر با صاحب تبريزي دانست و افزود: شعر واعظ با اين كه در سبك هندي است اما عامه پسند و قابل فهم بوده و مردم كوچه و بازار هم آن را پسنديده و درك مي كنند.
واعظ قزويني در سال 1089 هجري قمري و در عصر صفوي مي زيسته و مزار وي نيز در بقعه امامزاده حسين (ع) قزوين قرار دارد.
7389/8054*خبرنگار: نسرين رحيمي** انتشار دهنده: رضا اسدي