به گزارش ایرنا، در سفر چهار روزه هیات جمهوری اسلامی به بلاروس محورهای مختلف از جمله تداوم مشورت های قضایی، اهمیت و نقش همكاری در توسعه مناسبات دو جانبه و چند جانبه از جمله افزایش امنیت سرمایه گذاری خارجی و كار آفرینان، مبارزه با تهدیدهای بین المللی نظیر جرایم سازمان یافته، پولشویی و قاچاق مواد مخدر بررسی شد.
منتظری در این سفر كه شامگاه پنجشنبه پایان یافت با الكساندر كانیوك دادستان كل، والنتین سوكالا رئیس دیوان عالی، پتر میكلاشویچ رئیس دادگاه قانون اساسی، ایوان ناسكویچ رئیس كمیته تحقیقات و بازرسی و اولگ اسلیژوفسكی وزیر دادگستری بلاروس مذاكره كرد.
بنا به اعلام روز جمعه بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مینسك، دادستان كل ایران در این مذاكرات كه با حضور محمدرضا صبوری سفیر جمهوری اسلامی برگزار شد، ضمن شرح بخشی از دستاوردهای نتایج سفر سال گذشته دادستان بلاروس به تهران، با اشاره به استفاده ابزاری قدرت های بزرگ از مباحث حقوق بشری، آمادگی ایران را برای همكاری با ناظران منصف و بی طرف اعلام كرد.
كانیوك دادستان كل بلاروس نیز با ارزشمند خواندن بیش از دو دهه روابط دوستانه بلاروس با جمهوری اسلامی، سفر هیات قضایی ایرانی به مینسك را آغازگر مرحله جدیدی در توسعه روابط دو جانبه بین دادستانی های دو كشور خواند.
آمادگی ایران برای ارائه تجارب خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر نیز از محورهایی بود كه در دیدار هیات ایرانی با ایوان ناسكویچ رئیس كمیته تحقیق و بازرسی بلاروس مطرح شد.
این مقام با اشاره به اینكه بلاروس به دلیل قرار داشتن در مسیر ترانزیت قاچاق مواد مخدر از پیامدهای این معضل بین المللی در امان نیز نیست، با استقبال از این همكاری ها علاقه خود را برای اعزام هیاتی به تهران در آینده نزدیك اعلام كرد.
بررسی مقایسه ای ساختارهای قضایی دو كشور و نحوه تعامل بین بخش های مختلف نیز از موضوع های گفت وگوی هیات قضایی ایران با رئیسان دیوان عالی و دادگاه قانون اساسی بلاروس بود.
در این دیدارها همچنین دو طرف تفاهم نامه های جاری در زمینه های قضایی بین دو كشور را بررسی كرده و بر تسریع در نهایی شدن موافقت نامه های ناتمام به عنوان پایه های حقوقی روابط تاكید كردند.
اعضای هیات قضایی جمهوری اسلامی افزون بر برگزاری نشست های رسمی، موضوع های مورد علاقه را با هیات های همتای بلاروسی در حاشیه ضیافت شام سفیر ایران در مینسك بررسی و پیگیری كردند.
بازدید از دانشكده بازآموزی قضات و تبادل نظر با اساتید حقوقی و كتابخانه ملی بلاروس نیز از دیگر برنامه های هیات قضایی ایران بود كه در این برنامه ها نیز دو طرف با تاكید بر ضرورت آگاهی یابی و اشراف قضات از قوانین حقوقی كشورهای دیگر، توافق كردند تعاملات بین مراكز آموزشی قضات و دانشگاههای علوم قضایی دو كشور افزایش یابد.
علی اكبر بختیاری دادیار دادسرای دیوان عالی و رئیس دفتر دادستان كل، امین حسین رحیمی و محمود فیروزی معاونین دادستان كل نیز از اعضای هیات دادستانی ایران در سفر به مینسك بودند.
مردادماه سال گذشته نیز دادستان كل بلاروس در سفر به تهران با مقام های بلندپایه قضایی جمهوری اسلامی ایران از جمله آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه دیدار و برای توسعه همكاری ها در این حوزه مذاكره كرد.
اروپام ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۴
مسكو - ایرنا - در مذاكرات هیات قضایی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری دادستان كل و هیات های عالی بلاروس در مینسك پایتخت این كشور بر گسترش روابط در این حوزه تاكید مشترك شد.