زنجان - ايرنا - عضو انجمن تغذيه ايران گفت: يكي از موثرترين راهكارها براي پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي تقويت ايمني بدن به شمار مي رود و در اين ميان تغذيه صحيح موجب افزايش قواي عمومي بدن مي شود.

پروين افشار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيماري سرماخوردگي و آنفلوانزا در روزهاي سرد سال شيوع بيشتري دارد و آگاهي از نكات تغذيه اي لازم براي پيشگيري و درمان سريع به سلامتي كمك فراواني مي كند.
وي اظهار كرد: تغذيه صحيح يعني 2 اصل مهم تغذيه (تنوع و تعادل) در برنامه غذايي رعايت شود و لازم است هر فردي در برنامه غذايي خود به اندازه نياز از تمام گروه هاي غذايي بر اساس هرم راهنماي غذايي استفاده كند.
افشار افزود: تعدادي از غذاها به علت داشتن ويتامين ث، در پيشگيري از سرما خوردگي نقش مهمي دارند كه انواع ميوه‌ها و سبزي‌ها مانند انواع ليمو، انواع مركبات، انواع توت، كيوي، فلفل دلمه‌اي، سيب زميني و سبزيجات برگ سبز از قبيل انواع كلم به شمار مي رود.
وي بيان كرد: غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذايي خوبي براي ويتامين‌هاي گروهB هستند، كه مصرف اين مواد در بدن از بروز عفونت‌هاي مكرر دستگاه تنفسي فوقاني پيشگيري مي كند.
به گفته وي، مصرف سير كه داراي آهن و روي است، موجب تقويت سيستم ايمني و كاهش خطر عفونت‌هاي ويروسي مي‌شود.

***مواد غذايي امگا 3 را در روزهاي سرد سال فراموش نكنيد
اين كارشناس تغذيه مركز آموزشي و درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان ادامه داد: مواد غذايي غني از امگا 3 نيز در اين روزهاي سرد سال مانند ماهي قباد، قزل‌آلا، ماهي‌هاي روغني، دانه كدو حلوايي و روغن شاه‌دانه كه غني از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند توصيه مي شود.
وي اظهار كرد: همچنين دانه كنجد و آفتابگردان منابع غني اسيدهاي چرب امگا 6 هستند و اين اسيدهاي چرب در مبارزه عليه عفونت‌هاي سرماخوردگي به سلول‌هاي دستگاه تنفسي كمك مي‌كنند.
افشار افزود: مواد غذايي داراي ويتامين A نيز در تقويت ايمني بدن مانند جگر، كره و تخم‌مرغ، هويج، انبه، سيب‌زميني، زردآلو، كدو حلوايي موثر بوده و علاوه بر آن نيز سبزي هاي سبز تيره نيز تامين‌كننده بتاكاروتن هستند، در بدن به ويتامين A تبديل مي‌شوند.
وي يادآوري كرد: در زمان سرما خوردگي خوردن شلغم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفيد و سياه نيز به علت تركيبات گوگردي كه دارند، ضدميكروب و ضدويروس هستند، در درمان سرماخوردگي موثر است.
عضو انجمن تغذيه ايران ادامه داد: عسل نيز ماده غذايي مفيد در پيشگيري از سرماخوردگي است كه در طب سنتي مخلوطي از عسل و آب ولرم و آب ليمو و آويشن و عسل اثر سينرژيك يا تقويت كننده داشته و در پيشگيري و درمان سرما خوردگي موثر هستند.
وي اظهار كرد: برخي از ادويه ها مانند زنجبيل نيز در بهبود سرماخوردگي نقش مفيدي دربدن ايفا مي كنند و براي بالا بردن ايمني بدن از خوردن لبنيات و بخصوص ماست پروبيوتيك دار نبايد غافل شد.
افشار خاطرنشان كرد: در مجموع توصيه مي شود از تمام مواد غذايي به خصوص ميوه ها و سبزي هاي تازه، گوشت كم چرب، ماهي، غلات، مغزها و دانه‌ها در روزهاي سرد سال بيشتر استفاده شده و مواد غذايي سالم و خانگي بيشتر در برنامه غذايي قرار گيرند و كمتر از غذاهاي آماده بسته‌بندي شده و كنسروها كه از لحاظ ويتامين‌ها و مواد معدني فقير هستند استفاده شود.
6085/7320
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار دهنده: رويا رفيعي