مسكو - ایرنا - با وجود افزایش اطلاعات و اسناد كاربرد تسلیحات شیمیایی در سوریه از سوی تروریست ها، سكوت كشورهای غربی در شورای امنیت سازمان ملل در برابر رویكردهای گروههای مسلح مورد حمایت خود ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، سكوت سازمان ملل، بان كی مون دبیركل این سازمان و همچنین كشورهای غربی عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل در باره استفاده مكرر تروریست ها از تسلیحات شیمیایی در حالی ادامه دارد كه هر روز بیش از گذشته اطلاعات و مستندات در این زمینه منتشر می شود و حتی بنا به اعلام روسیه سازمان منع تسلیحات شیمیایی هم آن را تائید كرده است.
پس از چند بار انتشار اسناد و اطلاعات استفاده تروریست ها از تسلیحات شیمیایی در سه هفته گذشته از سوی روسیه، ستاد فرماندهی ارتش تركیه نیز امروز (یكشنبه) اعلام كرد كه گروه تروریستی-تكفیری داعش در حمله به عناصر گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه در شمال حلب، از راكت حاوی گازهای سمی شیمیایی استفاده كرده است.
این اطلاعیه در پی انتشار تصاویری از كنترل های شیمیایی نیروهای امدادی تركیه در یك بیمارستان شهر مرزی كلیس در تارنمای رسمی ستاد فرماندهی نیروهای مسلح این كشور منتشر شد.
بنا به این اطلاعیه، براثر پرتاب راكت از سوی داعش در منطقه خلیلیه و الباب، 22 نفر زخمی شدند كه به بیمارستان های تركیه انتقال یافتند.
اطلاعیه می افزاید كه در چشم ها و بدن مصدومان آثار سوختگی ناشی از گازهای شیمیایی مشاهده شده است.
روز گذشته نیز رسانه های تركیه از زخمی شدن شمار زیادی غیرنظامی در شمال حلب براثر حمله های داعش خبر داده بودند.
از سوی دیگر، پس از مانع تراشی كشورهای حامی تروریسم ضدسوری برای اعزام بازرسان بین المللی به سوریه با هدف ثبت موارد استفاده تروریست ها از جنگ افزارهای شیمیایی، روسیه اطلاعات تائید استفاده از گاز خردل در شرق حلب را اعلام كرد، ولی كشورهای غربی همچنان درباره آن سكوت كرده اند.
لاوروف با هشدار نسبت به ادامه روند حمایت از تروریسم ضدسوری در برابر اقدام های خطرناك اظهار كرد: مسكو می خواهد هر گونه اطلاعات در باره كاربرد سلاح شیمیایی در سوریه مورد تحقیق قرار گیرد.
وزارت خارجه روسیه روز شنبه به نقل از سخنان وی نوشت: از سوی دیگر، ادعای برخی كشورها مبنی بر اینكه نیروهای ارتش سوریه از مواد شیمیایی استفاده كرده اند نیز باید با دقت بررسی شود، زیرا اثبات نشده است.
وزیر خارجه روسیه همچنین تاكید كرد كه اما اكنون كارشناسان سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی دقیق ثبت كرده اند كه برخی گروههای مسلح معارض از این جنگ افزارها استفاده كرده اند.
وی ادامه داد: در شرایطی كه این اطلاعات ثبت و تائید شده (استفاده تروریست ها از سلاح شیمیایی) وجود دارد، بر ضرورت محكوم كردن حكومت سوریه تاكید می شود، ولی هیچ اشاره ای به كاربرد این تسلیحات از سوی گروههای معارض نمی شود و این پیامی صریح به مخالفان دمشق است كه استفاده از هر وسیله ای مجاز است.
اطلاعات گروه كارشناسان نظامی-شیمیایی روسیه كه روز جمعه انتشار یافت، تائید می كند كه در نمونه های برداشته شده از تسلیحات مورد استفاده تروریست ها در حلب گاز خردل وجود داشته است.
بنا به گزارش كارشناسان مركز دفاع شیمیایی و رادیو اكتیوی نیروهای مسلح روسیه، جنگجویان ماه گذشته میلادی در حمله به یكی از مناطق استان حلب از جنگ افزارهای دارای گاز خردل استفاده كردند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه اعلام كرد: سازمان منع تسلیحات شیمیایی زیر فشار غرب از اعزام بازرسان خود برای سفر به سوریه برای بررسی موارد استفاده تروریست ها از این تسلیحات خودداری كرده است.
وی افزود: جنگجویان در تازه ترین واقعه از شرق حلب منطقه غربی شهر را كه در كنترل نیروهای دولتی سوریه است با مهمات شیمیایی هدف قرار دادند كه با توجه به نمونه های برداشته شده هیچ شكی در باره اینكه از مواد سمی استفاده شده است، وجود ندارد.
لاوروف گفت: اندوهبار این است كه به نظر می رسد مدیریت این سازمان فنی زیر فشار شركای غربی از انجام وظیفه ابتدایی خودداری كرد و مسائل امنیتی را دلیل آن بر شمرد، در حالیكه دولت روسیه امنیت بازرسان را در سوریه تضمین كرده بود ولی اعزام نشدند.
از حدود شش سال پیش و همزمان با اقدام های گروه كشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریكا برای براندازی حكومت سوریه با استفاده ابزاری از تروریسم، بسیاری از كارشناسان و برخی كشورها به ویژه روسیه هشدار دادند كه حمایت های گسترده تسلیحاتی، مالی و اطلاعاتی از تروریست ها و آزادی عمل آنها سبب می شود، برای پیشبرد اهداف خود از جنگ افزارهای شیمیایی نیز استفاده كنند.
با وجود بارها اثبات استفاده تروریست ها از جنگ افزارهای ممنوعه از جمله شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان در سوریه و عراق، آمریكا و گروه كشورهای ضدسوری مانع بررسی این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل می شوند و حتی با اینكه سوریه زیر نظر سازمان ملل تمامی تسلیحات شیمیایی خود را نابود كرده است، برای انحراف افكار عمومی جهان، این كشور را متهم به كاربرد این تسلیحات می كنند.
ویتالی چوركین نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز پیش از این با تاكید بر لزوم انجام تحقیقات بین المللی در مورد كاربرد جنگی مواد شیمیایی از سوی داعش، گفته بود: متاسفانه در باره تحقیقات احتمالی استفاده تروریست های داعشی از مواد شیمیایی مسموم كننده در عراق هیچ مطلبی گفته نمی شود.
وی هشدار داد: مواد شیمیایی مسموم كننده در منطقه خاورمیانه گسترش می یابد و تروریست ها از این مواد استفاده می كنند، ولی برخی كشورهای عضو شورای امنیت این موارد را نادیده می گیرند و طبق عادت تمام جنایت ها را به حكومت سوریه نسبت می دهند.
اروپام انتشار دهنده: هادی مولوی نیا