به گزارش ايرنا،«جيل استاين»(Jill Stein) نامزد حزب سبز كه در انتخابات رياست جمهوري هشتم نوامبر (18آبان ماه) آمريكا تنها يك درصد آراء را به دست آورده، موضوع بازشماري آرا را مطرح كرده است.
برخي مقامات و نهادهاي سياسي مي گويند كه حاميان كلينتون و استاين نتوانسته اند شواهد يا مداركي دال بر تقلب در انتخابات در هيچيك از اين ايالت ها ارائه دهند.
رسانه ها در بازتاب سخنان مقامات آمريكا اعلام داشتند : «جيسون ميلر» سخنگوي ترامپ در پيامي، سخن گفتن از بازشماري آراء از سوي استاين را مضحك خواند.
با توجه به اين موضوع كه ترامپ با كسب 100 هزار راي بيشتر در ايالت پنسيلوانيا از كلينتون پيشي گرفته، اما پس از آن كه استاين موضوع بازشماري آرا را مطرح كرد، دفتر انتخاباتي كلينتون گفت كه از چنين تلاش هايي حمايت مي كند و خواستار بازشماري آراست.
با اين كه حاميان كلينتون مصرانه از وي خواسته اند نتايج انتخابات را به چالش بكشد، اما وي منفعلانه در اين زمينه گام برداشته و تنها يكي از وكيلان ستاد انتخاباتي وي گفته است كه هواداران كلينتون تنها براي تضمين صحت انتخابات در اين روند شركت خواهد كرد. هر چند كه شواهد و مداركي دال بر هك كردن يا مداخله در روند انتخابات كشف نكرده است.
ترامپ كه پيش از انتخابات از احتمال وقوع تقلب خبر داده و اعلام كرده بود در صورت شكست در انتخابات نتيجه آن را نخواهد پذيرفت، نسبت به بازشماري آرا واكنش نشان داد و ضمن نقشه و حقه خواندن اين كار، ادعاي جديدي را هم مطرح كرد.
درخواست بازشماري آرا خشم ترامپ را برانگيخت و در پيامي گفت: دمكرات ها به آنچه كه وي ترفند حزب سبز براي تامين منابع مالي خود خواند، پيوسته اند.
ترامپ در جديدترين ادعايش در مورد انتخابات رياست جمهوري آمريكا كه در واكنش به اجراي بازشماري آراي انتخابات مطرح شد، گفت: ميليونها نفر در ايالتهايي مثل ويرجينيا، كاليفرنيا و نيوهمپشاير به طور غيرقانوني آرايشان را به صندوق انداخته اند و چنين تقلبي به نفع كلينتون تمام شده است.
ترامپ عنوان كرد: اگر ميليونها نفر به طور غيرقانوني در انتخابات شركت نكرده بودند، او ميتوانست در حوزه آراي مردمي نيز برنده شود.
ترامپ افزود: در اين ايالتها تقلب جدي در زمينه راي دهندگان رخ داده است، اما رسانهها به علت غرض ورزيهاي جدي در اين باره گزارشي منتشر نميكنند.
ترامپ ادعا كرده كه ميليون ها راي در اين سه ايالت آمريكا ابطال شده و تقلبي گسترده صورت گرفته است.
ترامپ و دستيارانش مدارك مستدلي درباره اين ادعاها ارائه نكردند و ترامپ توضيح نداده كه چرا در حالي كه راي دادن غيرقانوني را مشكلي جدي ميداند، با بازشماري آراء در ايالت ويسكانسين مخالف است.
اين اظهارات ترامپ در حالي منتشر شد كه مخالفان او پيش تر با درخواست بازشماري آرا در ايالت هاي ويسكانسين، ميشيگان و پنسيلوانيا، گفتند، بازشماري آرا، نتيجه انتخابات را به سود كلينتون تغيير خواهد داد.
ترامپ در اين سه ايالت، پيروزي شكننده اي داشت و مخالفان ترامپ به روند و نتايج شمارش آرا در ايالت ويسكانسين شك دارند كه راي گيري به صورت الكترونيك برگزار شد و گفته مي شد كه احتمال دستكاري الكترونيكي آرا نيز در آن زياد است.
ترامپ توانست در انتخابات 18 آبان رياست جمهوري آمريكا، 306 راي الكترال را در برابر 232 راي الكترال كلينتون به خود اختصاص دهد.
قرار است 538 گزينشگر ، 19 دسامبر (29 آذر) در مراكز ايالات خود جمع شوند و به صورت رسمي به رئيس جمهوري مورد نظر خود راي دهند.
كاخ سفيد نيز در واكنش به اين ادعاها روز دوشنبه اعلام كرد كه هيچ دليلي براي اثبات صورت گرفتن تقلب در انتخابات اخير رياست جمهوري آمريكا وجود ندارد.
«جاش ارنست» سخنگوي كاخ سفيد به دنبال انتشار پيام ترامپ در اوايل هفته جاري مبني بر وقوع تقلب انتخاباتي در سه ايالت آمريكا، گفت: آنچه در حقيقت مي توانم بگويم اين است كه دليلي براي اثبات چنين ادعايي وجود ندارد.
در حالي كه استاين با گذشت حدود 20 روز از پيروزي ترامپ در انتخابات آمريكا، درخواست بازشماري آراي ايالتهاي ميشيگان، پنسيلوانيا و ويسكانسين را مطرح كرده و اين تصميم مورد حمايت كلينتون نامزد شكست خورده دمكرات ها قرار گرفته، ايالت ميشيگان به طور رسمي اعلام كرد كه ترامپ با پيروزي قاطع در اين ايالت، 16 راي الكترال ديگر به آرا قبلي اضافه كرده و مجموع آرا الكترال خود را به 306 راي رسانده است.
بر اساس آمار هاي منتشر شده دو رقيب انتخاباتي در اين ايالت فقط با 10 هزار و704 راي سرانه از يكديگر فاصله دارند كه اين تفاوت معادل 2 دهم درصد از مجموع 4 ميليون و 800 هزار راي رسمي اين ايالت را تشكيل مي دهد كه نزديك ترين فاصله آرا انتخاباتي در 75 سال گذشته در اين ايالت بوده است.
راي هاي سرانه اي كه ترامپ در اين ايالت بدست آورده است،2 ميليون و 279 هزار و543 نفر اعلام شده كه 47.5 درصد از كل آراي رسمي اين ايالت محسوب مي شود.
به عقيده ناظران، بازشماري آرا در ايالت ميشيگان نيز كوچك ترين تاثيري در نتيجه نهايي انتخابات آمريكا نخواهد گذاشت و در نتيجه ترامپ در روز 19ماه دسامبر (29 آذر ماه) به طور رسمي از سوي مجمع گزينشگران به عنوان چهل و پنجمين رييس جمهوري آمريكا معرفي خواهد شد.
اما سناتور 'برني سندرز' نامزد انتخابات رياست جمهوري 2016 آمريكا از حزب دمكرات كه در انتخابات درون حزبي نتيجه را به كلينتون واگذار كرد، در واكنش به اعتراض ترامپ به بازشماري آراي انتخاباتي گفت: بازشماري آراء انتخابات رياست جمهوري يك حق قانوني است.
سندرز در پاسخ به اظهارات اخير ترامپ درباره بازشماري آرا كه قرار است از سوي نامزد حزب سبز صورت گيرد و ستاد انتخاباتي هيلاري كلينتون نيز از آن حمايت كرده است، گفت: هرچند بازشماري آرا باعث تغيير در نتيجه نشود، اما وي باز هم از اين اقدام دفاع مي كند.
ترامپ در واكنش به بازشماري آراي انتخاباتي در ايالت ويسكانسين كه از سوي 'جيل استاين' نامزد حزب سبز مطرح شده و ستاد انتخاباتي هيلاري كلينتون نيز حمايت خود را از آن اعلام داشته، پذيرش نتايج انتخابات را به رقيب شكست خورده دمكرات خود ياد آور شد.
مارك الياس (Marc Elias) از وكيلان ارشد انتخاباتي كلينتون نيز اعلام كرد: تاكنون هيچگونه شواهدي مبني بر هك شدن سامانه هاي شمارش آرا در اين دور از انتخابات رياست جمهوري آمريكا يافت نشده است.
استاين نيز در واكنش به ادعاهاي ترامپ گفت: وي بهتر است گفته هاي قبلي خود را به ياد آورد كه نظام انتخاباتي ايالات متحده متقلبانه است و اكنون خود با استفاده از اين نظام انتخاباتي، رئيس جمهوري شده است.
چنانچه آراء در سه ايالت ويسكانسين، ميشيگان، و پنسيلوانيا تغيير كند، سرنوشت انتخابات رياست جمهوري آمريكا بگونه اي ديگر رقم خواهد خورد زيرا اين ايالت ها هر كدام به ترتيب 10، 16 و 20 راي الكترال (گزينشگر) دارند كه در صورتي كه نتايج همه اين ايالت ها به سود كلينتون تمام شود، وي از 232 آرا الكترال كنوني گذر كرده و به 278 راي الكترال خواهد رسيد و پيروز انتخابات رياست جمهوري محسوب خواهد شد.
ترامپ نيز با از دست دادن حدود 46 راي الكترال، از 290 راي الكترال كه به دست آورده است به 244 راي الكترال تنزل خواهد كرد.
دونالد ترامپ در انتخابات هشتم نوامبر (18 آبان ماه) با كسب 290 راي الكترال به عنوان چهل و پنجمين رئيس جمهوري ايالات متحده آمريكا برگزيده شد.
شبك **اروپام**1486**1917**گردآوري: محسن شريفي**انتشار دهنده :سيد محمد باقر نوربخش
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۵
تهران – ايرنا - در حالي كه ترامپ سرگرم تعيين مشاوران اصلي و اعضاي دولت خود است، تلاش براي به چالش كشيدن آراي راي دهندگان در ايالت هاي ويسكانسين، ميشيگان و پنسيلوانياي آمريكا، واكنش ترامپ را برانگيخته و اميدهايي را در ميان حاميان «هيلاري كلينتون» رقيب دمكرات وي ايجاد كرده است.