كرمان - ایرنا - رئیس كل دادگستری استان كرمان تاكید كرد: باید فرهنگ عمومی نسبت به خانواده زندانیان را تغییر داد زیرا این خانواده ها بار منفی سنگینی را تحمل می كنند.

به گزارش ایرنا یدالله موحد شامگاه سه شنبه در آیین عزاداری از غربت مدینه تا غریب طوس به میزبانی اداره كل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان كرمان افزود: تا جایی كه به دلیل نوع نگاهی كه در برخی موارد وجود دارد، خیران و برخی موسسات خیریه نیز برای مساعدت به این خانواده ها با شك و دودلی روبرو می شوند.
وی بر ایجاد زیرساخت های نظام جامع حمایت از خانواده مددجویان بی بضاعت در سطح كشور و استان تاكید كرد و گفت:ك باید نگاه ملی به سمت خانواده مددجویان زندان ها وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: تاكنون از سوی نهادهای حمایتی از جمله انجمن حمایت زندانیان، كمیته امداد، بهزیستی و خیران گام های قابل تقدیری برای كمك به خانواده مددجویان زندان ها برداشته شده اما واقعیت این حمایت ها، بسیار ناچیز است.
رئیس شورای قضایی استان كرمان با بیان اینكه 70 درصد مددجویان زندان های استان متاهل هستند گفت: غالب این مددجویان از شرایط معیشتی سختی برخوردار هستند و شرایطی كه خانواده آنها تحمل می كنند آنها را از حیث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در معرض آسیب های زیادی قرار می دهد.
وی تصریح كرد: خدمات ارائه شده به خانواده مددجویان زندان ها حداقل هزینه های بهداشت، معیشت و فرهنگی این خانواده ها را نیز تامین نمی كند.
موحد به وجود قانون حمایت از زنان سرپرست خانوار در كشور اشاره و بیان كرد: این قانون نیز برای خانواده مددجویان زندان ها اجرایی نمی شود.
وی گفت: برای آنكه فرزندان مددجویان زندان ها ترك تحصیل نكنند، نظام آموزشی باید برنامه ریزی خاصی در این حوزه داشته باشد و برای آنكه طلاق در خانواده مددجویان زندان ها رخ ندهد باید تلاش كنیم خانواده مددجویان توانمند و خودكفا باشند.
وی افزود: باید باور كنیم خانواده مددجویان در جرمی كه سرپرست خانواده مرتكب شده اند دخالتی نداشته و در بسیاری از موارد این خانواده ها اولین خسارت دیدگان و قربانیان این جرائم هستند.
رئیس كل دادگستری استان كرمان با اشاره به اینكه جامعه قضایی كشور تلاش دارد جمعیت كیفری زندان ها كاهش یابد عنوان كرد: امسال 10 درصد ورودی ها به زندان های استان كرمان كاهش داشته است.
وی گفت: امسال در استان كرمان یكهزار و 796 نفر مشمول عفو رهبری قرار گرفته اند كه تاكنون 400 نفر آزاد و مابقی با تخفیف مجازات روبرو شده اند.
موحد اظهار كرد: دستگاه قضایی از همه ابزارها و ظرفیت های قانونی برای كاهش جمعیت كیفری زندان ها استفاده می كند و در كنار این اقدامات، دستگاه قضایی در سال گذشته بالغ بر 11 میلیارد ریال كمك های مالی بلاعوض برای كمك به خانواده زندانیان از سوی انجمن حمایت زندانیان اهدا كرده است.
وی با اشاره به اینكه هشت هزار و 760 زندانی متاهل در استان كرمان حضور دارند گفت: تاكنون یكهزار و 100 نفر زیر پوشش انجمن حمایت از زندانیان قرار گرفته اند و حدود یكهزار و 600 نفر نیز از سوی كمیته امداد مورد حمایت قرار گرفته اند.
وی افزود: در سال جاری 114 مددجوی جرایم غیر عمد نیز با كمك ستاد دیه استان كرمان از زندان ها آزاد شده اند.
رئیس كل دادگستری استان كرمان گفت: تامین مسكن خانواده مددجویان نیازمند در زندان ها از سوی انجمن حمایت از زندانیان دنبال می شود و در این زمینه سازمان ها و خیران اعلام آمادگی كرده اند كه امیدواریم این طرح به نتیجه برسد.
وی تاكید كرد: اگر می خواهیم فرزندان مددجویان زندان ها در آینده وارد چرخه جرم و بزهكاری نشوند باید امروز از آنها حمایت كنیم و اگر بخواهیم بازگشت مجدد مددجویان به زندان ها نداشته باشیم باید حرفه آموزی در زندان ها را به صورت جدی دنبال كنیم.
وی افزود: برگزاری اینگونه جلسات با حضور مددجویان و خانواده محترم آنها در چنین ایامی افتخار ارزشمند و كم نظیری است زیرا ما را با معارف اهل بیت (ع) هرچه بیشتر آشنا می كند.
موحد بیان كرد: این جلسات می تواند بركات معنوی و اصلاحی زیادی را برای مددجویان و خانواده آنها به همراه داشته باشد.
در این آیین پنج روز مرخصی به مددجویان رای باز اهدا شد.
مكان برگزاری آیین عزاداری با فرش های حرم مطهر امام رضا (ع) مفروش شده و تریبون این مجلس نیز با پرچم سبز بارگاه مقدس رضوی مزین بود.
خبرنگار: سمیه حسن شاهی ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7440/3028