قم - ايرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت هشتمين اختر آسمان امامت و ولايت، حضرت امام رضا (ع) غرق در عزا و ماتم است.

به گزارش ايرنا، مردم متدين و ولايت دوست قم با برگزاري آيين هاي سوگواري در نقاط مختلف اين شهر ، عشق و علاقه خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) نشان مي دهند.
حرم مطهر حضرت معصومه(س) مملو از شيفتگان اهل بيت(ع) شده است كه خود را از نقاط مختلف استان و كشور به اين مكان هاي مقدس رسانده اند تا سالروز شهادت امام رضا (ع) را به حضرت وليعصر(عج) و كريمه اهل بيت(ع) تسليت بگويند.
به همين مناسبت دسته هاي سينه زني و زنجيرزني در خيابان هاي اين شهر بويژه در جوار حرم كريمه اهل بيت(ع) به حركت درآمده و با نوحه خواني، بر سر و سينه مي زنند و به عزاداري مي پردازند.
زائران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) نيز كه از نقاط مختلف كشور به قم آمده اند با چشماني اشكبار و دلي شكسته دركنار مرقد مطهر كريمه اهل بيت، سوگنامه مي خوانند و درغم شهادت حضرت امام رضا (ع) عزاداري مي كنند.
ام القراي جهان اسلام امروز شاهد عاشقانه ترين عزاداري ها از سوي زائران و مجاوران حضرت فاطمه معصومه (س) است كه همگام با ملكوتيان بر سر و سينه مي زنند و در سوگ هشتمين اختر تابناك امامت و ولايت اشك ماتم مي ريزند.
در بيوت آيات عظام تقليد و دفتر رهبر معظم انقلاب در قم، مسجد جمكران، بقاع متبركه امامزادگان و ساير اماكن مذهبي نيز به همين مناسبت آيين هاي سوگواري ترتيب يافته و سخنانان گوشه هايي از زندگاني گهربار آن امام همام را بيان مي كنند.
مسلمانان خارجي مقيم قم نيز با برگزاري آيين هاي سوگواري به شيوه سنتي خود، عشق و علاقه خود را به آن امام همام نشان مي دهند.
حضرت علي ابن موسي الرضا(ع) در 11 ذيقعده 148 هجري در مدينه ديده به جهان گشود. «ابوالحسن»، «ابوالحسن ثاني» و «ابوعلي» از كنيه هاي هشتمين پيشواي شيعيان و مشهورترين لقب ايشان «رضا» بود. در روايتي از امام جواد(ع) آمده كه اين لقب از طرف پروردگار به پدر بزرگوارش اعطا شده است.
امام رضا(ع) تا پيش از هجرت به مرو در مدينه ساكن بود و در آنجا به هدايت مردم، تبيين معارف ديني و سيره نبوي مي پرداخت. دوران 20 ساله امامت هشتمين امام شيعيان با خلافت هارون الرشيد، امين و مامون همراه بود. در زمان حكومت هارون الرشيد، امامت امام رضا(ع) آغاز شد و از ابتدا ايشان آشكارا با استبداد حاكم مخالفت كرد. اما اين خليفه به رويارويي مستقيم با ايشان نپرداخت و در دوران حكومت امين عوامل و ماموران حكومت عباسي به دليل اختلاف هاي داخلي و مشكلاتي كه در دستگاه خلافت ايجاد شده بود، كمتر براي امام(ع) مزاحمت ايجاد مي كردند اما شروع خلافت مأمون، سال هايي همراه با اندوه و ناملايمت را براي امام رضا(ع) رقم زد.
مامون عباسي براي نظارت بر عملكرد امام(ع) تصميم گرفت ايشان را از مدينه به خراسان منتقل كند تا با پيشنهاد خلافت و ولايتعهدي، حكومت خويش را در ميان مردم موجه جلوه دهد. هر چند امام(ع) اين موضوع را قبول نكرد اما سرانجام با اصرار و تأكيدهاي فراوان، اين امر را با شرط اينكه «احدي را به عنوان والي در كار دولتي منصوب نكند»، «هيچ كس را عزل نكند»، «هيچ رسمي را نقض نكند» و «در امور دولتي مشاوري از دور باشد» پذيرفت.
مامون كه با محدود كردن امام(ع) به هدف خود دست نيافته بود، نقشه قتل اين امام بزرگوار را طراحي كرد و با مسموم كردن هشتمين امام شيعيان در روز آخر صفر 203 هجري ايشان را به شهادت رساند. پيكر مطهر اين امام بزرگوار در شهر توس به خاك سپرده شد و اينك آرامگاه امام رضا(ع) ميزبان عاشقان و پيروانان حق و حقيقت از سراسر جهان است.
7403/ 6133/ خبرنگار- محسن آقا گلي ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي