تهران- ایرنا- معاون میراث فرهنگی كشور از ثبت جهانی فرهنگ پخت نان لواش به عنوان دومین پرونده چندملیتي ایران خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محمدحسن طالبیان با اعلام این خبر گفت: با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهاني ایران به 11عنوان رسید و این پرونده به طور مشترك بین كشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و تركیه ثبت شد.
وی افزود: پرونده فرهنگ پخت نان لواش در یازدهمین اجلاس بین الدول میراث ناملموس، مطرح و پس از بحث و بررسي طولاني به ثبت رسید.
به گفته طالبیان، در سال ٢٠١٤ «نقش فرهنگي لواش» توسط ارمنستان ثبت و آن كشور خواستار تغییراتي در خصوص پرونده مشترك لواش شد.
معاون میراث فرهنگی كشور اضافه كرد: پنج كشور تدوین كننده پرونده لواش و ارمنستان و همچنین دبیرخانه یونسكو تفاهم كردند كه جمهوري اسلامي ایران به عنوان كشور مورد وثوق همه اعضاي مذكور نقش هدایت و راهبري موضوع را برعهده گیرد و لذا پس از بررسي هاي كارشناسي با مسئولیت هیات نمایندگان ایران، در نهایت پرونده فرهنگ پخت نان لواش ثبت شد.
طالبیان افزود: پرونده هاي چندملیتي بر اساس ریشه ها و مشتركات فرهنگي تشكیل می شود و موجب تقرب فرهنگ ها و گفت و گو و صلح می شود و یونسكو كشورها را به تدوین پرونده هاي مشترك ترغیب مي كند.
بر اساس این گزارش در یازدهمین اجلاس بین الدول میراث ناملموس، دو پرونده چندملیتي «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» از ایران به ثبت رسید كه نوروز در سال ٢٠٠٩ با همكاري هفت كشور ثبت شد.
در این اجلاس كشورهای افغانستان، تاجیكستان، تركمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده دوباره به شماره و تاریخ جدید و با عضویت 12 كشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.
نمایندگان جمهوري اسلامي در این اجلاس، احمد جلالي سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسكو، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگي كشور، فرهاد نظري مدیركل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاي میراث معنوي و طبیعي، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزي كارشناس میراث ناملموس و شبان میرشكرایي كارشناس میراث ناملموس هستند.
علي بحریني سفیر جمهوري اسلامي ایران در اتیوپي و محمدامین مقرب كارشناس سفارت نیز هیأت نمایندگان ایران را همراهي مي كنند.
فراهنگ**1003**1569 **دریافت كننده: محمدرضا جعفرملك**انتشار: علی حبیبی