تهران- ایرنا- مدیر اجرایی برنامه مشترك سازمان ملل در زمینه ایدز (UNAIDS) در پیامی اعلام كرد: تاكنون 78 میلیون نفر به ویروس اچ.آی.وی (HIV) مبتلا شده اند و 35 میلیون نفر نیز جان خود را در اثر بیماری های مرتبط با ایدز از دست داده اند.

به گزارش ایرنا از مركز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، «میشل سیدیبه» امروز پنجشنبه در پیامی كه به مناسبت روز جهانی ایدز منتشر شد، تاكید كرد: با دسترسی به درمان، افرادی كه با ایدز زندگی می كنند از عمر طولانی تری بهره مند شده اند.
در این پیام آمده است: روز جهانی ایدز را با اعلام همبستگی با 78 میلیون انسانی كه تا به امروز به ویروس اچ.آی.وی مبتلا شده و با به یاد آوردن خاطره 35 میلیون نفری گرامی می داریم كه جان خود را در اثر بیماری های مرتبط با ایدز از دست داده اند.
جهان تعهد خود نسبت به پایان بخشیدن همه گیری ایدز تا سال 2030 را در قالب اهداف توسعه پایدار اعلام كرده است. ما شاهد شتاب روزافزون كشورها در پاسخ به این همه گیری هستیم.
بیش از 18 میلیون انسان اكنون تحت درمان حیات بخش با داروهای ضد اچ.آی.وی بوده و كشورهای زیادی در مسیر حذف تقریبا كامل انتقال اچ.آی.وی از مادر به كودك هستند.
ما در نبرد خود در برابر همه گیری ایدز در حال پیروز شدن هستیم ولی این پیشرفت در همه جا دیده نمی شود. موارد جدید عفونت این ویروس در میان بزرگسالان رو به كاهش نبوده و به خصوص زنان جوان در معرض خطری مضاعف برای ابتلا به آن هستند.
در ارتباط با این ویروس، مخاطرات سه جانبه اند: خطر بالای عفونت اچ.آی.وی، میزان پایین آزمایش تشخیص اچ.آی.وی و پایبندی ضعیف به درمان ضد اچ.آی.وی.
بیماری های همزمان در میان افرادی كه با این ویروس زندگی می كنند، مانند سل، سرطان دهانه رحم و هپاتیت نوع ب و ث، احتمال دستیابی به هدف كاهش تعداد مرگ های ناشی از ایدز به زیر 500 هزار مورد تا 2020را به طور جدی تهدید می كند.
بیماری سل به تنهایی مسئول یك سوم مرگ های ناشی از ایدز در 2015 بوده و خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در میان زنانی كه با اچ.آی.وی زندگی می كنند، چهار تا پنج برابر بیشتر است.
اگر دنیا می خواهد به هدف 2020 دست یابد، باید موضوع ایدز را از حالت انزوا به سرعت خارج كند.

**سرمایه گذاری روی درمان ایدز جواب داده است
مدیر اجرایی برنامه مشترك سازمان ملل در زمینه ایدز در ادامه این پیام می افزاید:
سرمایه گذاری روی درمان اچ.آی.وی جواب داده ولی افراد با سنین بیشتر از 50 سال كه با ویروس زندگی می كنند، شامل كسانی كه تحت درمان ضد اچ.آی.وی هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های غیرواگیر مرتبط با سن هستند، كه خود بر روند پیشرفت بیماری تاثیر منفی می گذارد.
صرف نظر از موقعیت فردی، ما همگی نیازمند اطلاعات و وسایلی هستیم كه ما را در برابر این ویروس محافظت و دسترسی به داروهای ضد اچ.آی.وی را در صورت نیاز میسر كند.
بسیاری از پیچیدگی های ویروس اچ.آی.وی را می توان با رویكردی حل كرد كه نیازهای هر فرد را در مراحل مختلف چرخه زندگی پاسخ می دهد.
مخاطرات و چالش هایی كه افراد با آن روبرو هستند، در طول زندگی شان تغییر می كند و این نشانگر نیاز ما به تطبیق راهبردهای پیشگیری و درمان اچ آی وی در مراحل مختلف زندگی از تولد تا كهنسالی است.
موفقیت هایی كه تا به حال بدست آورده ایم ما را به آینده امیدوار می كند ولی نگاه ما به جلو نباید همراه با خشنودی بیش از حد باشد.
ایدز به پایان نرسیده هرچند كه می تواند برسد؛ چالش های اساسی اجرایی، مالی و سیاسی كماكان موجود است، اما اینها نباید ما را باز دارند.
اینك وقت حركت دسته جمعی ما رو به جلو است تا همه كودكان زندگی خود را عاری از اچ.آی.وی آغاز كنند، جوانان و بزرگسالان در شرایط عاری از این ویروس به رشد و زندگی ادامه دهند و دسترسی به درمان ضد اچ.آی.وی هر روز بیشتر شود تا همه ما در شرایطی عاری از اچ.آی.وی زندگی كنیم.
به گزارش ایرنا، یكم دسامبر از سال 1988 میلادی روز جهانی ایدز نامگذاری شده است تا به عموم مردم یادآوری شود كه این ویروس در كمین سلامت انسان ها بوده و همه باید در زمینه مقابله با این بیماری و جلوگیری از گسترش آن تلاش كنند.
بیماری ایدز (AIDS) نوعی بیماری است كه در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود؛ روابط جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده و سرسوزن آلوده و همچنین انتقال از مادر به فرزند در طول بارداری، زایمان یا شیردهی راه های اصلی انتشار این بیماری است.
اجتمام**3229**2025**دریافت كننده: حنانه شفیعی**انتشار دهنده:لیلا جودی