به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، ديابت بيماري حادي است كه دهها ميليون انسان را درگير كرده است.
چاقي هم از معضلات زندگي امروزي در سراسر جهان است و با انواع بيماري هاي قلبي، سكته مغزي، انواع خاص سرطان، و ديابت نوع 2 ارتباط دارد.
كشف پروتيين جديد دستاورد علمي پاتريس كاني از محققان دانشگاه لووين و ويلم دووس استاد دانشگاه واخنينگن در هلند است كه به مدت 10 سال مديريت تحقيق را به عهده داشتند و روي باكتري Akkermansia muciniphila تحقيق مي كردند.
آكرمانسيا Akkermansia يكي از شايع ترين باكتري ها است كه 1 تا 5 درصد از باكتري هاي روده را تشكيل مي دهد.
كاني و تيم تحقيق وي بودند كه براي اولين بار نشان دادند باكتري Akkermansia در برابر چاقي و ديابت نوع 2 نقش مهمي دارد.
آنها سال 2007 در باره نقش مهم اين باكتري فرضيه اي ارائه و در سال 2013 نيز فرضيه خود را تاييد كردند؛ تا آن زمان مشخص بود كه تغيير ميكروب روده، التهاب و اختلال در فعاليت ديواره روده از ويژگي هاي ديابت نوع 2 و چاقي است اما سازوكار دقيق آن روشن نبود.
كاني و تيم تحقيق در مطالعه سال 2013 خود باكتري Akkermansia را جدا كردند و متوجه شدند سطح اين باكتري در جوندگان چاق پايين تر است؛ آنها همچنين درمان مبتني بر باكتري Akkermansia را در موش مديريت كردند كه باعث معكوس شدن فرآيند چند اختلال متابوليكي شد.
از دسامبر 2015 پژوهشگران دانشگاه لووين سرگرم آزمايش هستند و تصميم گرفته اند به توليد باكتري Akkermansia و آزمايش آن روي انسان مبادرت كنند.
آنها بي خطر بودن استفاده از باكتري Akkermansia در درمان انسان ها را ثابت كرده اند، اما لازم است كه نشان دهند تاثيرات مثبت آزمايش روي موش ها در پژوهش سال 2013 ، براي انسان ها هم صدق مي كند.
محققان در جريان مطالعات خود به طور تصادفي دريافتند كه پاستوريزاسيون تاثيرات مثبتي روي باكتري دارد: آنها براي تسهيل در روند توليد باكتري Akkermansia در پي يافتن روشي بودند كه باكتري را بدون از بين رفتن خواص آن غير فعال كند و پاستوريزاسيون روشي بود كه باعث پايداري و سهولت مديريت باكتري مي شد.
با اين وجود، آنها مشاهده كردند كه اثر اين باكتري Akkermansia پس از پاستوريزه شدن دو برابر و به قدري موثر شد كه از چاقي و ديابت نوع 2 در موش پيشگيري كرد.
اين اولين بار است كه محققان تاثير باكتري پاستوريزه شده Akkermansia را در برابر بيماري متابوليك در موش نشان داده اند.
** پروتئين تصفيه شده *Amuc-1100
محققان براي درك بهتر چرايي اثربخشي زياد اين باكتري پس از پاستوريزاسيون، پروتئيني را كه در غشاء خارجي باكتري وجود دارد، جدا كردند.
از آنجا كه پاستوريزاسيون هر چيزي را به جز پروتئين از بين مي برد، محققان به اين فرضيه رسيدند كه اين پروتئين احتمالا دليل اثربخشي باكتري است.
با كمك مهندسي ژنتيك، محققان پروتئين *Amuc-1100 را توليد و آن را روي جوندگان آزمايش كردند كه نتايج نشان داد پروتئين ياد شده به اندازه باكتري 'آكرمانسيا' پاستوريزه شده در توقف ديابت و چاقي موثر است.
علاوه بر اين پروتئين *Amuc_1100 براي سيستم ايمني بدن بسيار مفيد تلقي مي شود زيرا مانع رسيدن سم به جريان خون شده و باعث افزايش امنيت روده ها مي شود.
نتايج مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شد.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**انتشار: محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه كاتوليك لووين در بلژيك قابليتي را در پروتئيني در غشاي خارجي يك باكتري كشف كردند كه به واسطه آن احتمالا مي توان در آينده از ابتلا به بيماري ديابت و چاقي جلوگيري كرد.