پكن - ایرنا - به دنبال امضای توافقنامه تبادلات اطلاعات نظامی میان كره جنوبی و ژاپن درباره برنامه های نظامی كره شمالی، وزارت دفاع چین به شدت از این بابت ابراز نگرانی كرد.

به گزارش ایرنا، «یانگ یوجون» سخنگوی وزارت دفاع چین روز جمعه در سخنانی خاطرنشان كرد كه این یك حركت بی ثبات كننده و ناامن كننده دیگر در شبه جزیره كره و آسیا بوده و نشان دهنده وجود ذهنیت جنگ سرد است.
وی افزود: چین هر كاری را كه بتواند برای حراست از خود و امنیت منطقه انجام خواهد داد و تمامی تلاش خود را برای برقراری صلح و امنیت بكار می گیرد.
سخنگوی وزارت دفاع چین با اشاره به اینكه وزارت خارجه هم از این بابت نگران است، گفت: ارتش چین به شدت نسبت به مخاطرات امنیتی این پیمان هشدار می دهد.
وزارت امور خارجه چین در بیانیه های مكرر خود در اعتراض به این توافقنامه نظامی امضا شده آن را مایه تشدید تنش ها در شبه جزیره كره دانسته است.
این در شرایطی است كه مردم در برخی شهرهای كره جنوبی در تجمعاتی این توافقنامه را مورد انتقاد قرار داده و گفته اند كه كشورشان نباید با ژاپن كه تاریخ استعمار شبه جزیره كره را با خود یدك می كشد، چنین توافقاتی امضا می كرده است.
امضای این توافقنامه حتی با اعتراض شماری از خبرنگاران كره جنوبی نیز همراه بود و آنان در اقدامی نمادین با به زمین گذاشتن دوربین های خود حاضر به تصویر برداری و گرفتن عكس از مراسم امضای این توافقنامه نشدند.
دو كشور توافقنامه را روز چهارشنبه گذشته امضا كردند و از همان روز نیز لازم الاجرا شده است و می توانند مستقیما اطلاعات مرتبط با برنامه های تسلیحاتی، هسته ای، موشكی كره شمالی و هر اطلاعات دیگری در باره پیشرفت های ارتش این كشور را مبادله كنند.
دو كشور نزدیك به پنج سال درباره این توافقنامه مذاكراتی انجام دادند اما اصلی ترین گفت و گوهای آنها از یك ماه پیش آغاز شد و به امضای این معاهده نظامی انجامید.
ژاپن سی و سومین كشوری است كه معاهده نظامی با كره جنوبی امضا می كند و نظرسنجی گالوپ كوریا نشان می دهد كه ۶۰ درصد از مردم كره جنوبی با امضای این توافقنامه مخالفند.
در سال ۲۰۱۲ میلادی یك بار چنین سندی آماده شد اما دقیقا در جریان آمادگی برای امضای آن كره جنوبی به دلیل اعتراضات گسترده گروه های مدنی از این كار خودداری كرد.
برخی از معترضان بر این باورند كه اطلاع رسانی مستقیم میان دو كشور بیش از آنكه امنیت آفرین باشد باعث عصبانیت كره شمالی می شود و برای كره جنوبی ناامنی به بار خواهد آورد.
كره جنوبی اكنون می تواند به تصاویر ماهواره ای ژاپن و اطلاعات ناوشكن های «آجیس» این كشور درباره برنامه های نظامی كره شمالی به طور وسیع تری دست یابد.
دو سال قبل دو كشور به همراه آمریكا یك سند مقدماتی امضا كردند كه به طور واسطه ای از طریق آمریكا چنین اطلاعاتی را مبادله كنند.
بسیاری از نمایندگان احزاب مخالف در كره جنوبی می گویند تا زمانی كه شینزو آبه نخست وزیر ژاپن صادقانه از جنایات جنگی آن كشور علیه كره عذرخواهی نكند، ‌نباید چنین توافقنامه ای امضا می شد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی