به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا، ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات (ISAV2016) روزهاي 17 و 18 آذرماه 95 در دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي برگزار مي شود.
دوره هاي قبلي اين كنفرانس تخصصي به ترتيب به ميزباني دانشگاه هاي 'صنعتي اميركبير'، 'صنعتي شريف'، 'صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي' و 'علم و صنعت ايران' و 'پرديس فني دانشگاه تهران' برگزار شده است.
دبير ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات (ISAV2016) در گفت و گو با خبرنگارعلمي ايرنا به برگزاري اين كنفرانس در دو بخش 'تجربه صنعتي' و 'علمي پژوهشي' اشاره كرد و گفت: صاحبنظران دانشگاهي و صنعتي در بخش صنعتي به ارائه تجربيات و مطالعات خود در صنايع پتروشيمي، خودرو و ريلي، دفاعي، معدني، نفت و گاز، نيروگاه و هوافضا خواهند پرداخت.
دكتر 'علي اصغر جعفري' افزود: موضوعات بخش علمي پژوهشي كنفرانس نيز در محورهاي آزمونهاي شوك و ارتعاش، آكوستيك در معماري، آكوستيك در موسيقي، آكوستيك زير آب، آلودگي صوتي، پايش وضعيت ارتعاش و صوت، پردازش سيگنال در آكوستيك، تحليل سيگنالهاي گفتاري، ديناميك خودرو، ديناميك سازه، ديناميك سازه هاي عمران، شناسايي سامانه ها و سازه هاي مكانيكي، فيزيك صوت، كنترل نوفه و ارتعاش، ماشين آلات دوار، مهندسي آكوستيك نوفه و ارتعاشات ريلي و همچنين واكنش انسان به صوت و ارتعاش مطرح خواهد شد.
وي ادامه داد: به دنبال اعلام فراخوان، 187 مقاله به دبيرخانه كنفرانس ارسال شد و هيات داوران پس از بررسي هاي كارشناسي، 139 مقاله را براي ارائه در روزهاي برگزاري كنفرانس انتخاب كرد كه 105 مقاله به صورت سخنراني و 34 مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
به گفته جعفري، از مجموع مقالاتي كه قرار است در قالب سخنراني ارائه شود، 63 عنوان به زبان فارسي و 42 عنوان به زبان انگليسي تهيه و تدوين شده است كه مقالات انگليسي متعلق به محققاني از ايران، كانادا و انگليس است.
استاد دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه خواجه نصير از حضور سه سخنران كليدي در ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات خبر داد و گفت: يكي از سخنرانان كليدي، پروفسور 'سيد محمد هاشمي' استاد دانشگاه ريرسون Ryerson از كشور كاناداست، 'مارتين دوي' Martin Davy از شركت B&K كشور دانمارك و 'توماس يوتباخ' Thomas Eutebach از شركت سوئدي سيكا Sika نيز دو سخنران ديگر كنفرانس هستند.
وي افزود: طبق برنامه ريزي صورت گرفته، 'مارتين دوي' سخنراني كليدي خود را با عنوان 'دوربين آكوستيك' و با موضوع سنجش آلودگي صوتي در خودروها ارائه خواهد كرد كه در واقع، فناوري ضبط و اندازه گيري و پايش صدا را در خودرو مطرح مي كند و سخنراني 'توماس يوتباخ' نيز به مبحث كاهش آلودگي صوتي اختصاص دارد.
جعفري يادآور شد: مقوله ارتعاشات در كشور ما سابقه اي طولاني دارد ولي آكوستيك يك فناوري و دانش نسبتا جديد به شمار مي آيد از همين رو در برگزاري كنفرانس، تمركز اصلي را روي حوزه آكوستيك قرار داديم.
صوتشناسي يا آكوستيك يكي از شاخههاي علم فيزيك است كه به بررسي موجهاي مكانيكي در گازها، مايعها و جامدها از جمله نوسانها، صدا، فراصوت و فروصوت مي پردازد.
وي برگزاري 11 كارگاه هاي آموزشي را از جمله برنامه هاي پيش بيني شده در اين دوره از كنفرانس آكوستيك و ارتعاشات عنوان كرد و گفت: مباحث اين كارگاه ها در زمينه هاي متنوعي همچون آزمون محيطي شوك و ارتعاش سامانه هاي هوافضايي، آكوستيك زير آب با رويكرد بررسي نويز پروانه هاي دريايي، آناليز ارتعاشات و بررسي عيوب ناشي از جريان سيال در توربوماشينهاي گريز از مركز (پمپ، فن، كمپرسور)، آناليز مودال تجربي در صنعت، اصول و روشهاي انجام آزمون غيرمخرب فراصوتي (آلتراسونيك)، شبيه سازي زلزله و انواع تحليلهاي ارتعاشاتي در سازهها به كمك نرم افزار المان محدود ABAQUS ، كنترل غيرفعال ارتعاشات در سازه ها، مباني كنترل آلودگي صدا در بناهاي غير صنعتي، مدولاسيون در سيگنالهاي ارتعاشي، پردازش و كاربردها و دانستني هايي درباره شتاب سنجها مطرح خواهد شد.
جعفري برگزاري يك مسابقه دانشجويي را از ديگر برنامه هاي اين كنفرانس برشمرد و گفت: در حاشيه كنفرانس، يك مسابقه دانشجويي نيز با موضوع ارتعاشات و آكوستيك ترتيب داده شده است كه روز سه شنبه، 16 آذرماه شاهد برگزاري آن در محل دانشكده مكانيك دانشگاه صنعتي خواجه نصير خواهيم بود.
وي از ثبت نام 19 تيم دانشجويي از دانشگاه هاي مختلف كشور براي رقابت در اين مسابقه خبر داد و گفت: نحوه برگزاري مسابقه به گونه اي است كه يك ورق نازك از جنس فلز يا غيرفلز دراختيار شركت كنندگان قرار مي گيرد تا مقداري پودر روي آن قرار دهند و به وسيله يك بلندگو و ايجاد صوت موجب لرزش ورقه و ريزش پودر شوند و هر گروهي كه بتواند شكل هاي مفهومي زيباتري براثر اين لرزش ناشي از صوت به وسيله پودر ايجاد كنند به عنوان برنده انتخاب و معرفي خواهد شد.
استاد دانشگاه خواجه نصير بيان داشت: سه تيم برتر اين مسابقه دانشجويي در روزهاي برگزاري كنفرانس ( 17 و 18 آذرماه ) در نمايشگاه جنبي واقع در دانشكده مكانيك دانشگاه خواجه نصير حضور خواهند داشت و آزمايش خود را براي بازديدكنندگان به اجرا خواهند گذاشت.
علمي**1055**1440
خبرنگار : زينب كارگر **انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۷
تهران- ايرنا-آخرين يافته هاي علمي در زمينه سنجش آلودگي صوتي از سوي متخصصان مطرح بين المللي در ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات (ISAV2016) ارائه خواهد شد.