تهران-ايرنا-ستاد توسعه فناوري‌هاي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي رياست جمهوري نخستين همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان ليزر و فوتونيك را در روز 29 آذرماه سال جاري برگزار مي‌كند.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روابط عمومي و اطلاع‌رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، فناوري ليزر در ‌حال‌حاضر جزو فناورهاي پيشرفته در سطح جهاني محسوب مي شود و روند توسعه روز‌افزون آن خيره‌كننده است. اگرچه از عمر ليزر بيش از 50 سال نمي‌گذرد اما در سال‌هاي اخير جايگاه ويژه‌اي در جهان پيدا كرده است، به‌ گونه اي كه بسياري از زمينه‌هاي اصلي رشد و فناوري و توسعه صنعتي به آن مرتبط شده و انجام بسياري از پژوهشهاي حساس و راهبردي كه امروزه در مراكز علمي و پژوهشي جهان صورت مي گيرد و حتي برخي فرآيندهاي پيچيده صنعتي، بدون آن امكان‌پذير نيست. بنابراين، استفاده از فناوري ليزر را ميتوان در زمره ضروريات توسعه و پيشرفت يك كشور دانست.
ليزر كاربردهاي فراواني در بسياري از زمينه‌‌‌‌‌ها؛ از جمله صنعت، پزشكي، مخابرات، كاربردهاي نظامي، آزمايشگاهي و تحقيقاتي دارد. قابليت‌‌‌‌‌هاي متنوع ليزر در مرزهاي علم و فناوري غيرقابل‌انكار است و مي‌تواند نقش مهمي را در ارتقاء بخش‌‌‌‌‌هاي مختلف و خلق فناوري‌‌هايي نوين و پيشرفته كه به افزايش قدرت علمي، اقتصادي و توسعه امكانات دفاعي كمك كنند ايفا كند.
جمهوري اسلامي ايران نيز با استفاده تجربيات 40 ساله تحقيقاتي خود در حوزه ليزر از حدود ده سال پيش فعاليت خود را براي دستيابي و توسعه فناوري‌هاي جديد ليزر آغاز و با تعريف و ابلاغ مأموريت‌هاي كلان ملي و راهبردي به آن اقدامات خود را در اين عرصه مديريت كرد كه به لطف خداوند متعال و عنايت ويژه مسؤولين امروز شاهد دستاوردهاي ارزنده‌ كشور در اين فناوري هستيم.
ستاد توسعه فناوري‌هاي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي در خردادماه 1395 ايجاد شد. هدف از ايجاد اين ستاد به‌عنوان يك نهاد فراسازماني ملي، هماهنگي دستگاه‌هاي مرتبط دولت و سازمان‌ها و نهادهاي مردمي و تشكل‌هاي خصوصي است كه بتواند تعاملات بين دستگاهي براي رسيدن به هدف‌هاي مشخص را پيگيري و اجرا كند.
از بعد ملي درشرايط فعلي حركت ستاد توسعه فناوري‌هاي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي در راستاي كمك به روند سريع توسعه كشور در علم و فناوري است و علاوه بر ايجاد غرور ملي براي ملت شريف ايران، بر اهميت و نقش محوري فناوري ليزر در روند توسعه كشور تأكيد دارد و از بعد بين‌المللي، نمايش قدرتي در پيشرفت كشور در عرصه علم و فناوري است.

**هدف از اجراي همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان ليزر و فوتونيك
هدف از برگزاري نخستين همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان ليزر و فوتونيك آشنايي شركت‌هاي دانش‌بنيان با روند حمايت‌هاي ستاد توسعه فناوري‌هاي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي، برنامه‌ آتي ستاد، افق و چشم‌اندازي كه براي توسعه فناوري ليزر پيش‌بيني مي‌شود .
همچنين در نظر است با حضور خبرگان فعال درحوزه ليزر در اين همايش و فراهم كردن شرايط پرسش و پاسخ و ايجاد ارتباط نزديك صنعتگران ، خبرگان و دستگاه‌هاي ذي‌ربط زمينه تبادل نظربين بازيگران اصلي اين حوزه را فراهم كند.

**ضرورت برگزاري همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان ليزر و فوتونيك
امروز شرايط نظام اسلامي ايجاب مي‌كند تا الگويي اثرگذار با ويژگي‌هايي همچون دانش‌محوري، تعهد ارزش‌مدارانه و شايسته‌سالار براي سازماندهي حوزه‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي كشور به‌كار گرفته شود. در اين راستا، تعامل و همفكري اهالي صنعت، سياست‌گذاران و مصرف‌كنندگان در سراسر زنجير عرضه تا تقاضا در صنايع مختلف ضروري است.
برگزاري همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان در حوزه ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني به‌عنوان گامي در تحقق اقتصاد دانش‌بنيان ضروري است. در اين همايش لزوم آشنايي شركت‌هاي دانش‌بنيان حوزه ليزر با برنامه‌هاي ستاد توسعه ليزر فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي، لزوم آشنايي شركت‌هاي دانش‌بنيان با چگونگي فرآيند حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي و سرپرستي امور شركت‌هاي دانش‌بنيان، لزوم ايجاد بستر تعامل بين شركت‌ها و دانشگاهيان (خبرگان) و دستگاه‌هاي ذي‌ربط با حوزه با هماهنگي دولت و ايجاد انگيزه براي راه‌اندازي شبكه‌هاي فناوري و تكميل چرخه فناوري تا بازار (زنجيره ارزش شركت‌ها) بررسي مي‌شود.
همچنين لزوم معرفي برنامه‌هاي ترويجي ستاد توسعه فناوري‌هاي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي براي شركت‌هاي دانش‌بنيان، جمع‌بندي پرسشنامه‌اي جامع از تمامي فعالان و خبرگان اين حوزه براي تجميع در سياست‌گذاري و تدوين سند‌ راهبردي جامع ليزر، ايجاد فضاي پرسش و پاسخ با حاميان صنعت ليزر براي شركت‌ها و فعالان اين حوزه، بيان استقرار دستگاه سياست گزار و حامي براي ايجاد انگيزه در راستاي توسعه فناوري ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني و جمع‌بندي اطلاعات مورد نياز از شركت‌هاي دانش‌بنيان براي برنامه‌ريزي بهتر در راستاي توسعه صنعت از ضرورت‌هاي برگزاري اين همايش محسوب مي‌شود.

**شركت‌كنندگان همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان ليزر و فوتونيك
شركت‌كنندگان اين همايش مديران شركت‌هاي دانش‌بنيان حوزه ليزر، فوتونيك هستند. همچنين خبرگان برجسته و اعضاي هيأت‌هاي علمي دانشگاهي، مديران نهادها و سازمان‌هاي ‌ذي‌ربط در اين همايش شركت مي‌كنند.
از ديگر افرادي كه در اين همايش شركت خواهند داشت مي‌توان به معاونين، مديران و دبيران توسعه فناوري و نيز اعضاي شوراي عالي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني اشاره كرد.
نخستين همايش شركت‌هاي دانش‌بنيان ليزر و فوتونيك توسط ستاد توسعه فناوري‌هاي ليزر، فوتونيك و ساختارهاي ميكروني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري 29 آذرماه 95، ساعت 8 صبح الي 14:30 در مركز مطالعات بهره‌وري سرمايه انساني سازمان مديريت صنعتي- سالن 135 نفره پويش برگزار مي‌شود.
علمي**1023**1440
دريافت كننده:ابوالقاسم تيموري**انتشار: گلشن