به گزارش ايرنا، مديركل بهزيستي البرزدراين همايش گفت: اين برنامه فرهنگي - آموزشي با هدف آگاه سازي و پيشگيري از بروز معلوليت ها در بين مردم به ويژه گروه سني 15 تا 25 سال در اين استان اجرايي شده است.
داريوش بيات نژاد اظهار كرد: پيشگيري از اختلالات ژنتيكي در جامعه موجب كاهش آمار معلوليت ها و همچنين جلوگيري از صرف هزينه ها در بخش درمان و نگهداري از افراد داراي معلول براي خانواده ها و دولت مي شود.
وي با اشاره به نقش مهم ژنتيك در پيشگيري از بروز معلوليت ها در جامعه خاطرنشان شد: بهترين اقدام والدين براي سلامتي فرزندان انجام آزمايش ها و مشاوره ژنتيك قبل و پس از تولد است .
مديركل بهزيستي البرز گفت: هم اكنون مشاوره رايگان ژنتيك در مراكز توانبخشي اين استان انجام مي شود كه ضرورت دارد همه خانواده ها به اين موضوع مهم بيش از هر چيز ديگري براي شكل گيري نهاد خانواده توجه كنند.
بيات نژاد درادامه به باورهاي غلط افراد در زمينه ژنتيك در البرز پرداخت و يادآور شد: متاسفانه به رغم رشد علمي در حوزه علوم پزشكي هنوز خانواده هايي در كشور از جمله در استان البرز وجود دارند كه به نقش مهم مشاوره در ژنتيك هنوز باور ندارند و بر ازدواج هاي فاميلي تاكيد مي كنند.
وي از مشاوره ژنتيك به عنوان اولين گام براي پيوند آسماني بين دختران و پسران ايراني نام برد و اظهار كرد: با مشاركت آموزش و پرورش و سازمان هاي مردم نهاد به دنبال گسترش دامنه آگاه سازي افراد در بخش مشاوره ژنتيك ، انجام آزمايشات تخصصي ژنتيك قبل از ازدواج به منظور پيشگيري از بروز معلوليت ها هستيم.
وي با اشاره به جمعيت 3 ميليون نفري البرز ياد آور شد : با افزايش آموزش هاي لازم در زمينه ژنتيك مي توان از 50 درصد معلوليت ها در كشور پيشگيري كرد كه اين مهم در استان البرز نياز به يك رويكرد آموزشي دارد.
معاون تربيت بدني و سلامت اداره كل آموزش و پرورش البرز نيز گفت: بين اداره كل آموزش و پرورش و بهزيستي البرز يك تفاهم نامه در زمينه آگاه سازي جامعه هدف ( دانش آموزان - اولياء ) بسته شده است .
فرشيد عليزاده بيان كرد: آگاه سازي و پيشگيري از معلوليت ها نيز يكي بندهاي اين تفاهم نامه انعقاد شده بين آموزش و پرورش و بهزيستي البرز را تشكيل مي دهد.
وي با اشاره به نقش مهم آموزش و پرورش در آگاهي بخشي به جامعه هدف يادآور شد: در بخش فرهنگ سازي ژنتيك و مشاوره ژنتيك در بين افراد آموزش و پرورش مي تواند نقشي تاثير گذار داشته باشد.
معاون پرورشي و تربيت بدني آموزش و پرورش ناحيه يك كرج نيز در اين آئين گفت: وجود كودكاني كه از اختلال ژنتيكي رنج مي برند به عدم توجه افراد جامعه به دانش ژنتيك و مشاوره ژنتيكي بر مي گردد.
فرزاد شعباني اظهار كرد: در جامعه شاهد كودكاني هستيم كه داراي اختلالات ژنتيكي هستند در حالي كه اگر در قبل از ازدواج به موضوع مهم ژنتيك از سوي خانواده ها توجه مي شد شاهد بروز اين اختلالات ژنتيكي در بين افراد جامعه و به دنيا آمدن فرزندان ناقص نمي شديم.
وي گفت: با مشاركت آموزش و پرورش و بهزيستي دانش آموزان دختر تحت پوشش دوره هاي آموزشي قرار مي گيرند تا در آينده جامعه سالم تري داشته باشيم.
در اين همايش گروه هنري دست پويا براي شركت كنندگان در اين همايش به مناسبت روز جهاني معلولان به اجراي سرود پرداختند.
2819/ 6155 خبرنگار: مهين مالمير انتشار دهنده: محمد عزيزپور
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲
كرج-ايرنا- به مناسبت روز جهاني معلولان همايشي با عنوان' ژنتيك و پيشگيري از معلوليت ها' روز يكشنبه در دبيرستان دخترانه شهيد شرافت آموزش و پرورش ناحيه يك كرج برگزارشد.