شیراز - ایرنا - موسسه سرم سازی رازی همكاری های دو جانبه با كره جنوبی برای تولید واكسن های نو تركیب نیوكاسل و آنفلوانزای پرندگان را یكشنبه در شیراز آغاز كرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر محمد جواد مهربان پور رئیس موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی شیراز در مراسم آغاز عملیات تولید واكسن های دو گانه نوتركیب اظهار داشت :تولید این محصولات در شركت سرم سازی رازی با انتقال دانش فنی از كشور كره جنوبی انجام می گیرد. وی با بیان اینكه با تولید واكسن های آنفاوانزا و نیوكاسل در گام نخست امكان افزایش ظرفیت تولیدات واكسن در كشور افزایش می یابد گفت : سالانه حدود هشت میلیارد دوز واكسن در كشور مصرف می شود كه حدود سه میلیارد دوز آن در موسسه رازی تولید می شود كه با انتقال تجریبات و دانش فنی از كشور كره جنوبی به كشورمان گامی در جهت رسیدن به خودكفایی در تولید این محصولات برداشته شده است .
مهربان پور در ادامه افزود: با انعقاد قرار داد و تفاهم نامه با كشور كره در گام نخست واكسن نیوكاسل و در گام دوم واكسن آنفاوانزا تولید می و واكسن های دیگر نیز در گام های بعدی افزوده خواهد شد ، این فرایند تا قطع نیاز كشور به واردات واكسن تداوم خواهد داشت .
رئیس موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی شیراز همچنین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت : با تولید این محصولات در شیراز بیش از 350 میلیارد ریال صرفه جویی ارزی ایجاد خواهد شد و ظرفیت تولید واكسن در شیراز را تا سطح 500 میلیون دوز افزایش خواهد داد .
دكتر مهربان پور افزود: پیش بینی می شود تا 6 ماه آینده تولیدات واكسن رازی و شركت كره ای در شیراز به بازار مصرف برسد و این موضوع تحول اساسی در پیشگیری از بسیاری از بیماری های پرندگان و طیور ایجاد خواهد كرد.
معاون موسسه سرم سازی رازی هم در این مراسم بر لزوم حركت به سمت خودكفایی در تولید واكسن پرندگان تاكید كرد و بیان داشت : از مجموع هفت میلیارد دوز مصرفی واكسن در كشور اكنون كمتر از 30 درصد از تولیدات داخلی است.
دكتر بهمن عابدی كیاسری افزود: شیراز ظرفیت های فراوانی در تولید علم دارد از این رو این شهر برای تولید واكسن های دوگانه نوتركیب نیوكاسل و آنفولانزای پرندگان در نظر گرفته شده است.
وی همچنین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : واكسن های تولیدی در شیراز برای طیور تخم گذار و گوشتی قابل استفاده است و با بهره گیری از دانش فنی روزآمد كیفیت محصول تضمین شده و تولید این محصول كشورمان را در منطقه خاورمیانه در تولید واكسن های نیوكاسل و انفلوانزای پرندگان به جایگاه مطلوب می رساند .
معاون موسسه تحقیقیات واكسن و سرم سازی رازی همچنین گفت : در این طرح در مرحله نخست آنتی ژن تولید واكسن از كشور كره دریافت می كنیم و در مراحل بعدی با انتقال دانش ساخت و تولید واكسن های دو گانه، شیراز وارد فاز تولید این نوع واكسن ها خواهد شد .
وی افزود: در نهایت این واكسن ها با برند مشترك ایران و كره جنوبی عرصه می شود و در گام های بعدی به سمت تولید واكسن های برونشیت و واكسن های دیگر خواهیم رفت .
سرمایه گذار كره جنوبی در تولید واكسن و مدیر عامل شركت KBNP قابلیت های كشورمان در تولید واكسن پرندگان و مصون سازی طیور در برابر بیماری ها را ستود و گفت : دانش فنی ایران در این حوزه به روز است و ما با انتقال دانش تولید واكسن آنفولانزا و نیوكاسل به ایران یك گام در جهت تعالی بیشتر این جایگاه حركت می كنیم .
تی هوان كیم (Tea Hwan Kim) اظهار داشت : كیفیت محصولات تولیدی در كره جنوبی در این حوزه تضمین شده است و كشورهای دیگری از جمله اندونزی و مصر از دانش فنی تولید این نوع واكسن های بهره گیری كرده اند .
كیم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت : امسال 30 میلیون دوز از واكسن های آنفلوانزا و نیوكاسل در شركت كره ای تولید و صادر شده است و اكثر كشورهای مصرف كننده این نوع واكسن ها مصرف محصولات تولیدی كره ای را بر سایر محصولات ترجیح میدهند .
این سرمایه گذار و تولید كننده محصولات واكسن بر لزوم انتقال دانش فنی تولید واكسن به ایران تاكید كرد و گفت : انتقال دانش فنی در اولویت ما قرار دارد و جزئی از تفاهم نامه همكاری است كه با ایران عقد كرده ایم .
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشار دهنده : غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876