به گزارش خبرنگار ايرنا، پنجم دسامبر برابر 15 آذرماه به عنوان روز جهاني 'داوطلب سلامت' ناميده شده است؛ روزي كه فرصتي براي طرح برنامه هاي گسترش فعاليت داوطلبان سلامت، ارزشيابي فعاليت و قدرداني از كار ارزشمند آنان است.
به همين مناسبت شعار روز جهاني داوطلب امسال 'توسعه مشاركت داوطلبان سلامت در پيشگيري از بيماري هاي غير واگير' تعيين شده است.
كارشناس داوطلبان سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه به مناسبت روز جهاني داوطلب سلامت گفت: ميليون ها داوطلب سلامت در سراسر جهان و بيش از 200 هزار داوطلب سلامت در ايران فعاليت دارند اما فقط شمار معدودي از مردم با نقش و جايگاه آنان آشنايي دارند.
مهرانگيز توكلي افزود: داوطلبان سلامت زمان و مهارت هاي خود را براي خدمت به بشر به كار بسته اند و با شركت در كلاس هاي هفتگي در مراكز و پايگاه هاي سلامت و خانه هاي بهداشت، دانستني هاي بهداشتي را فرا مي گيرند و آموخته هاي خود را به مردم منتقل مي كنند.
او با اشاره به اينكه داوطلبان سلامت در بسياري از موقعيت هاي بحراني بهداشتي مانند شيوع بيماري هايي مانند وبا و آنفلوانزا در كشور، نقش شگرفي در آموزش مردم و پيشگيري از بيماري ها ايفا مي كنند، افزو: داوطلبان سلامت با آشنايي با علايم بيماري ها، نقش بيماريابي را نيز در جامعه به عهده دارند و با تشخيص زودرس بيماري ها در اطرافيان از پيشرفت بيماري و تحميل شدن هزينه هاي احتمالي به خانواده ها پيشگيري مي كنند.
اين كارشناس بهداشتي در ادامه گفت: اكنون با كنترل شدن بيماري هاي واگير، بيماري هاي غير واگير رشد پيدا كرده و جامعه از ابتلا به انواع بيماري هاي غيرواگير مانند ديابت، فشار خون و بيماري هاي قلبي و عروقي رنج مي برد.
توكلي اظهار كرد: مهمترين عامل كنترل و پيشگيري اينگونه بيماري ها، تغيير شيوه زندگي است و مهمترين فعاليت داوطلبان سلامت در اينگونه مواقع نيز آموزش اصلاح شيوه زندگي مردم است.
وي اضافه كرد: جلب مشاركت جامعه در توسعه تعميق برنامه هاي نظام سلامت و توسعه و ترويج الگوي زندگي و رفتارهاي سالم نياز به حمايت مسوولان از برنامه و بالابردن انگيزه داوطلبان سلامت دارد.
كارشناس داوطلبان سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه گفت: داوطلب سلامت (رابط بهداشت) فردي است كه به صورت افتخاري و رايگان با مراكز، پايگاه سلامت و خانه بهداشت همكاري مي كند و با كمك مربي خود، از بين همسايگان و افراد محله محل سكونت خود خانوارهايي را زيرپوشش مي گيرد.
توكلي افزود: داوطلب سلامت در كلاس هاي آموزشي كه به صورت هفتگي در مراكز، پايگاه و خانه بهداشت توسط مربيان برگزار مي گردد، شركت مي كند و پس از آموختن مطالب بهداشتي، آموخته هاي خود را به خانوارهاي زيرپوشش منتقل مي كند و باعث تغيير نگرش و عملكرد مردم و بهبود شرايط زندگي آنها مي شود.
به گفته او رابط بهداشت، با كمك و همياري خود مردم، در برنامه ريزي و رفع مشكلات بهداشتي و ارتقاء سطح سلامت منطقه تلاش مي كند و همچون حلقه محكمي ارتباط مسوولان بهداشتي را با سطوح محيطي جامعه برقرار مي كند.
كارشناس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه سخنان خود گفت: بهترين محل آموزش جامعه، مكاني است كه مردم در آن حضور دارند و رابطان بهداشت در زندگي طبيعي و روزمره خود در محله، در ديد و بازديدهاي محلي، مراسم مذهبي، مساجد، انجمن ها، مدارس و حتي موقع خريد مايحتاج عمومي از فرصت استفاده مي كنند و به آموزش مردم مي پردازند.
توكلي افزود: رابط بهداشت پس از شناسايي نيازهاي محله، با هماهنگي مربي و مسوولين مركز بهداشتي درماني منطقه خود سعي در رفع مشكلات مي نمايند.
او از داوطلبان سلامت به عنوان پيشروان سلامتي و بهداشت در جامعه نام برد و گفت: رابط بهداشت، همسري خوب، مادري مهربان، دوستي امين، رازدار و قابل اعتماد براي خانواده و افراد محله خويش است.
وي با اعلام اينكه شما هم مي توانيد يك داوطلب سلامت باشيد اظهار كرد: در صورتي كه علاقه منديد در سرنوشت سلامت جامعه خود سهيم باشيد و قسمتي از مسووليت انساني و خداپسندانه ارتقا سلامت جامعه را به عهده بگيريد، مي توانيد به نزديك ترين مركز خدمات جامع سلامت يا پايگاه سلامت و يا خانه بهداشت محل زندگي خود مراجعه و به عنوان داوطلب سلامت ثبت نام و با برنامه داوطلبان سلامت همكاري نماييد.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي ** انتشار دهنده:علي مولوي
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
كرمانشاه- ايرنا- داوطلبان سلامت، افرادي هستند كه بدون هيچ گونه مزد و حقوقي فقط به خاطر عشق و انسانيت، رضاي الهي و حس مسووليت پذيري در برابر جامعه مانند پل ارتباطي بين مسوولان بهداشتي و مردم عمل مي كنند.