روزنامه آواي خراسان جنوبي روز دوشنبه 15آذر 1395در شماره 3664مطلبي با عنوان تجمع معترضان به تعاوني مسكن 04 ، نوشته قوسي را منتشر و چاپ كرد.

ادامه مطلب به اين شرح است: اعضاي شركت تعاوني مسكن 04 ارتش واقع در مقابل اين شركت تجمع كردند، آنها به اتخاذ تصميمي از سوي شركت تعاوني معترض بودند كه براساس آن اعضا بايد مبلغ 15 الي 40 ميليون تومان را ظرف حداكثر چند ماه واريز كنند. اعضا به طور ميانگين مبلغ 50 ميليون تومان را از ابتداي سال 1391 تا به اين زمان واريز كرده بودند و واريز مبلغ اضافه ظرف ماه هاي آينده برايشان مقدور نبود.
البته برخي اعضا بحث چگونگي واريز پول را فعلا مهم نمي دانستند بلكه به دنبال پاسخ اين سوال بودند كه چرا يك دفعه بايد چنين مبلغي را واريز كنند آن هم در وضعي كه اوضاع امروز مسكن راكد است.
و با همان مبلغي هم كه تا به امروز واريز كرده اند مي توانستند در شركت تعاوني هايي ديگر صاحب خانه شوند و يا در شهر خانه بخرند.
به گفته اعضاي معترض خانه هاي تحويل داده شده فاز يك مسكن ارتش با مبالغ كمتري بوده است.
اين خانه ها متراژ يكساني دارد ولي واحد هاي فاز 2 با متراژهاي متفاوت و به صورت پراكنده در بلوك ها پخش شده اند و اين هم يكي از دلايل به وجود آمدن اختلاف در بين اعضا و شركت است.
به گفته يكي از معترضان هزينه واحد 80 متري به اضافه وام آن نزديك به 80 ميليون مي شود كه دور از انصاف است.
اعتراض بعدي به بحث 80 درصد واريزي مبلغ تعيين شده در به دست آوردن امتياز كافي براي انتخاب واحد در ابتداي ماه دهم سال بود.
به گفته معترضان برخي كه تا به امروز مبلغ تعيين شده قبلي را كامل واريز كرده اند و اگر تا چند ماه آينده مبلغ اضافه تعيين شده را واريز نكنند چه فرقي خواهند داشت با افرادي كه شايد تا به امروز مبلغ تعيين شده را واريز نكرده اند ولي در طي ماه هاي آتي كل مبلغ را واريز مي كنند.
يكي از موارد ذكر شده ي ديگر بحث اين بود كه اگر بعد از واريز مبلغ تعيين شده، در قرعه كشي واحد متناسب با مبلغ براي عضو انتخاب نشود در چه مدت زماني مبلغ مازاد برگشت داده مي شود.
همچنين شركت گفته است سود حدود 50 ميليوني كه در اين چند سال نزد شركت بوده است 500 هزار تومان مي باشد.
اعضا براي گرفتن توضيحات به طور گروهي و انفرادي در اتاق مدير شركت تعاوني حضور پيدا مي كردند كه عموما بعد از خارج شدن قانع نشده و جر و بحث ها ادامه داشت.
سلطاني فر مديرعامل شركت تعاوني مسكن 04 در همين باره به آوا بيان كرد: مساله اي در بين مردم به اشتباه برداشت مي شود.
اغلب بر اين تفكرند كه مسكن مهر از تمامي حقوق دولتي از جمله ماليات، بيمه، هزينه هاي نظام مهندسي، هزينه هاي شهرداري و ... معاف مي باشد.
ولي متاسفانه قانون درباره مسكن مهر، تفاوتي جز هزينه زمين قائل نشده و اين گلايه از سوي ما به عنوان بزرگترين و موفق ترين تعاوني مسكن در شرق كشور هميشه در تمامي جلسات، مصاحبه ها و همايش ها عنوان شده است.
كه ما به دليل الزام تنظيم دفاتر قانوني و اخذ فاكتور رسمي، بايستي تمامي حقوق دولتي اعم از ماليات هاي تكليفي، ماليات بر ارزش افزوده و حقوق سازمان تامين اجتماعي را در موعد مقرر پرداخت كنيم كه جمع اين موارد چيزي حدود 29 % علاوه بر هزينه هاي ساخت به تعاوني تحميل مي شود.
وي ادامه داد: متاسفانه هزينه بعضي از انشعاب مثل برق تا 10 برابر نسبت به سال قبل افزايش داشته كه اين موضوع نيز مزيد بر علت شده است.
با اين توضيح، مبالغ ابلاغي شامل هزينه هاي انجام شده تا اين مرحله و هزينه هاي پيش رو بوده كه متشكل از حقوق دولتي، مصالح و دستمزد، هزينه هاي آماده سازي، محوطه سازي، آسفالت، جوي و جدول، فضاي سبز، انشعابات و آسانسور بود.
با توجه به تجارب قبلي و تقاضاهاي ضمني اعضا از بهترين و مرغوب ترين مصالح و در عين حال با نازل ترين قيمتها از مبدا خريداري و در پروژه به كارگيري شده است كه هزينه منطقي و قابل قبول مي باشد.
سلطاني فر در خصوص شرط 80 درصد توضيح داد: پيش آگهي هاي ضمني كه قبلا به صورت غير رسمي (مثلا در جلسه چهره به چهره در مركز آموزش 04 ) حدود مبالغ به اعضاء اعلام شده و با توجه به زمان پايان پروژه خيلي از اعضاء كه متقاضي متراژ بالاتر مي باشند، به فكر تهيه و واريز مابه التفاوت مبالغ بوده و حتي قبل از ابلاغ رسمي مبادرت به واريز آن نموده اند،
با توجه به تجارب گذشته و عنايت به اين مطلب كه تا انتهاي پروژه زمان زيادي باقي نمانده، آن دسته از اعضا كه تاكنون و يك ماه باقي مانده موفق به واريز مبلغ براي متراژ بالاتر نشوند تا زمان تحويل واحد ها نيز توان پرداخت نخواهند داشت.
از طرفي پروژه بر اساس همين مبالغ بايستي به اتمام برسد، پس از تحليل و در نظر گرفتن شرايط پروژه حداقل بايستي 80 % مبالغ تا يك ماه آينده وصول گردد تا پروژه در مدت 4 يا 5 ماه آينده به بهره برداري برسد.
ضمن اينكه در اين مسير از سوي تعاوني با مديريت منابع و انعقاد تفاهم نامه هايي با سيستم بانكي، به درصد بالايي از اعضاء وام قرض الحسنه 100 ميليون ريالي پرداخت شده كه خود كمك بسياري در ارتقاء توان مالي اعضاء داشته است.
همچنين در صورتي كه اعضاء مبالغي مازاد بر واحد انتخابي به حساب واريز نمايند، مطابق قرارداد به آنها مسترد خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اعضا نمي توانستند با مبلغ 90 ميليون واريزي و پرداخت 30 ميليون وام، خانه اي ويلايي در شهر خريداري كنند و در آپارتمان سكني نگزينند.
وي عنوان كرد: اولاً يكي از محاسن اين پروژه، تنوع متراژ ازحدود 70 متر الي 138 متر مفيد )به اضافه 30 % مشاعات( مي باشد كه باعث مي شود اعضاء با توجه به سليقه و بودجه مبادرت به انتخاب واحد نمايند.
در ثاني مبلغ عنوان شده در سوال به عنوان بالاترين متراژ بوده و واحد هايي با حدود 39 ميليون نيز در پروژه هست و به نظر قياس پروژه اي كه با تقاضاي اعضا و با هدف مشاركت در ساخت آپارتمان تعريف شده و با هزينه معقول نيز با بهترين كيفيت و غير قابل مقايسه با هيچ مسكن مهر ديگر چه در استان و چه خارج استان بدون تاخير در حال اتمام مي باشد، قياس مع الفارق مي باشد.
مدير عامل شركت تعاوني ارتش درمورد سود واريزي مبالغي كه به حساب شركت واريز مي شود گفت: تلاش هيئت مديره تعاوني و نگاه ويژه و اولويت هاي نخست مجموعه، مديريت منابع مالي بوده و با كارهاي خوبي كه در خصوص مبالغ درگردش و رسوبي )چه آورده عضو و چه وام بانك مسكن) انجام شده علاوه بر پرداخت وام هاي قرض الحسنه، باعث استحصال مبالغي سود شده كه پس از كسر ذخاير قانوني و هزينه هاي جاري شركت و طرح و تصويب در مجامع عمومي ساليانه، نسبت به تقسيم آن طي چند سال گذشته در چندين مرحله اقدام شده كه اين امر در هيچ مسكن مهر ديگري اتفاق نيافتاده است.
2047* خبرنگار و انتشار دهنده- عباسقلي اشكورجيري*