گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، سید مصطفی ابطحی روز سه شنبه در نشست خبری چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس، با گرامیداشت فرارسیدن 16 آذر و تبریك روز دانشجو افزود: سینمای نجیب، شریف و پر افتخار ایران در سال های اخیر به ویژه طی ماه های گذشته به سرعت، پیش رفته و می رود و چشم های مخاطبان را به تولیدات قوی و غنی خود مبهوت می كند. سینمای ملی این روزها دست خیال تماشاگر را می گیرد و به دوردست ها می كشاند.
وی ادامه داد: سینمای ایران زبان گویای فرهنگ ملی، دینی و بومی ما است و سینماگران، سفیران پر افتخار فرهنگ این دیارند كه پیش و بیش از همه پرچم سه رنگ این كشور را در جشنواره های جهانی به اهتزاز در می آورند. نام ایران در حوزه فرهنگ و سینما به مراتب بلند آوازه تر از سایر حوزه هاست. فرهنگ و سینما مزیت نسبی ما است و موظفیم برای پاسداشت پایه ها و بن مایه های فرهنگی خود بكوشیم.
** سینمای خانگی مكمل سینما است
مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری با بیان اینكه جادوی سینما در دست سینماگران جدی، هنرمند و بادانش جلوه گر می شود، ادامه داد: همراه با پیشرفت سینما، سینمای خانگی و
ویدئورسانه جایگاه شایسته و برتری یافته است. این رسانه نه تنها رقیب سینما نیست، بلكه مكمل سینماست و در كنار آن گام موثری برای اعتلا و شكوفایی فرهنگ بر می دارد.
وی همچنین خاطرنشان كرد: نمایش خانگی یكی از بزرگترین رسانه هاست كه بیشترین ارتباط را با مخاطبان علاقه مند به سینما در سراسر كشور برقرار كرده است. این رسانه گرچه بیش از 10 سال عمر ندارد، اما توانسته مراحل آزمون و خطا را در همین سال ها پشت سر بگذارد و با قامتی بلند برای مقابله با رقیبان خود آمادگی جدی پیدا كرده است.
ابطحی با اشاره به راهكارهای صیانت و ارتقای نمایش خانگی توضیح داد: باید تلاش كنیم تا هنر - رسانه بتواند در عرصه فرهنگی و اقتصادی نقش موثری را ایفا كند. امروزه در كشورهای توسعه یافته سهم صنایع فرهنگی، سهم ممتاز و قابل اعتنایی است از این رو هرچه اقتصاد فرهنگی از كل نظام اقتصادی سهم بیشتری داشته باشد، كشور به همان میزان توسعه یافته تر است. خوشحالیم نمایش خانگی برای كسب سهم بیشتر در اقتصاد سینما تلاش می كند.
وی گفت: نمایش خانگی برای بقا، رشد و تعالی خود امروز هیچ چاره ای جز اتصال به تكنولوژی نمی بیند تا روایت های خود را با استفاده از فناوری به روز كند. استقلال نمایش خانگی و تقویت هویت آن، از وظایف موسسه رسانه های تصویری است و رسالت نمایش خانگی بستگی به تولیدات برتر هنری و سینمایی دارد، تولیداتی كه بتواند با مخاطب ارتباط برقرار كند.
** جشنواره یاس تلاشی برای نمایش اهمیت و جایگاه نمایش خانگی است
دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس با بیان اینكه حضور سینماگران برجسته گواهی بر درخشان بودن آینده شبكه نمایش خانگی است، ادامه داد: امروز می بالیم كه بزرگترین سینماگران، برجسته ترین بازیگران و كارگردانان در عرصه نمایش خانگی فعالیت می كنند. اقتصاد این رسانه با حضور این هنرمندان، تضمین شده و امیدوارم تحولی جدی پیدا كند.
ابطحی افزود: نمایش خانگی با حضور این افراد به نقطه عطفی در حوزه سینما تبدیل و زمینه لازم برای حضور جوانان هنرمند و علاقه مند به سینما فراهم شده است و در چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس شاهد تولیدات جوانانی خواهیم بود كه گوی سبقت را از پیشینیان ربوده اند.
وی با اشاره به ضرورت تقویت شبكه نمایش خانگی عنوان كرد: جشنواره بین المللی فیلم یاس تلاشی برای نمایش اهمیت و جایگاه نمایش خانگی است. این جشنواره امروزه به یكی از جشنواره های معتبر و مهم سینمایی تبدیل شده و اهداف متعددی از جمله ارزیابی دقیق و منصفانه تولیدات یك سال اخیر سینماگران در نمایش خانگی، شناسایی استعدادهای جوان و كمك كردن به آنان برای ورود به عرصه فیلمسازی، زمینه سازی برای دیده شدن هنرمندانی كه تاكنون فرصت شركت در نمایش خانگی را نداشته اند، ایجاد بستری برای گفت وگو میان فیلمسازان و هنرمندان را دنبال می كند.
** گفت وگو، گمشده صحنه فرهنگ و سینما است
دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس با بیان اینكه جشنواره بستری برای گفت وگو است، افزود: در فضای فرهنگ و هنر موظف به گفت وگو هستیم و گفت وگو امروز گمشده صحنه فرهنگ و سینما است. حضور فیلمسازانی از كشورهای دیگر به تبادل اطلاعات و شروع تولیدات مشترك در حوزه نمایش خانگی منجر می شود و با این هدف چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس كار خود را دنبال می كند.
** برپایی كارگاه تخصصی با vod
وی با اشاره به برگزاری كارگاه های تخصصی در بخش vod گفت: در بخش vod نشست های تخصصی برای پاسخگویی به سوالات مخاطبان درباره این ظرفیت عظیم سامانه نمایش برگزار خواهد شد. در حوزه vod، زمینه جذب میلیون ها مخاطب برای دیدن فیلم های بومی، دینی و ملی فراهم می شود. مخاطبان vod تنها با نصب یك نرم افزار ساده بر تلویزیون، رایانه و تلفن همراه خود شاهد فیلم های زیادی خواهند بود.
مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری همچنین از شروع تولید اولین سریال نمایش خانگی برای پخش در vod در روزهای آتی خبر داد.
وی همچنین با اعلام خبر رونمایی از یكصد دستگاه های سینماسیار در استان های مختلف كشور توضیح داد: سینماسیار اتفاق مهمی است و با بهره گیری از آن، درصد مخاطبان سینما افزایش می یابد. افزایش مخاطبان سینما نیز افزایش درآمد سینماگران و توسعه مشاغل جدید و رونق سینما را به دنبال دارد.
ابطحی گفت: فقط 60 شهر از 1070 شهر ایران سینما دارند و متاسفانه مردم به دلیل عدم داشتن سینما در شهر خود، آداب سینما رفتن را نمی دانند و فیلم های تولید شده توسط سینماگران را ندیده اند. به دلیل بی توجهی به این تماشاگر بالقوه، سینماسیار راه میانبری است كه تعداد 100 دستگاه آن آماده شده و در چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس تعداد 10 دستگاه در استان مازندران راه اندازی خواهد شد. همچنین سایر دستگاه ها در شهرهای فاقد سینما به مردم استان های مختلف، پیشكش می شود.
** ارسال 108 اثر به دبیرخانه جشنواره
دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس با اشاره به بخش های مختلف جشنواره گفت: در بخش مسابقه ایران، 108 فیلم به دبیرخانه رسید و از میان این آثار 20 اثر به مرحله داوری یافت كه برخی از آنها فیلم اولی هستند.
وی افزود: در حوزه بین الملل نیز 84 فیلم از كشورهای دیگر همچون اسپانیا، هلند، كره جنوبی، فرانسه، تركیه، آلمان و بوسنی به دبیرخانه و 9 فیلم به مرحله داوری رسید. در میان فیلم های راه یافته به مرحله داوری نیز سه فیلم ایرانی «گمیچی»، «تاول» و «سپید به رنگ مروارید» مورد داوری قرار خواهند گرفتند. ابطحی گفت: از میان پنج داور این بخش نیز سه داور از كشورهای بوسنی هرزگوین، تركیه و لبنان و دو داور از ایران خواهند بود.
** تجلیل از 5 سینماگر و دو خانواده شهید مدافع حرم
وی با اشاره به تجلیل از پنج سینماگر برجسته در چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس گفت: در این جشنواره از علی نصیریان، ثریا قاسمی، داریوش اسدزاده و داریوش باباییان به عنوان هنرمندان فعال در حوزه نمایش خانگی و نیز دو خانواده شهدای حرم استان مازندران نیز قدردانی می شود.
ابطحی جشنواره بین المللی فیلم یاس را محلی برای افزودن تجربه های فرهنگی و هنری دانست.
چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس از 22 تا 26 آذر ماه در شهر رامسر با حمایت سازمان سینمایی و مشاركت استانداری مازندران برگزار می شود.
فراهنگ ** 9246 ** 1071 ** خبرنگار: علیرضا مرادی ** انتشار دهنده: امید غیاثوند
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۳
تهران - ایرنا - دبیر چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس با بیان اینكه نمایش خانگی و ویدئو رسانه رقیب سینما نیست، گفت: همزمان با برگزاری جشنواره، یكصد دستگاه سینماسیار در استان های مختلف كشور كه 10 دستگاه آن در استان مازندران افتتاح می شود.