به گزارش ایرنا، محمود واعظی ظهر سه شنبه در جمع كاركنان مركز فضایی ایران در ماهدشت كرج، گفت: تلاش می كنیم كه یك ماهواره ملی از راه دور و یك ماهواره مخابراتی داشته باشیم و آن را در پروسه قرار دهیم، باید به گونه ای عمل كنیم كه متخصصان به ماهواره از راه دور دسترسی پیدا كرده و آن را بومی كنند.
واعظی ادامه داد: برای این راهبرد كار می كنیم و امروز برای ماهواره سنجش ازراه دور تمام كارها انجام شده و در هفته جاری سه وزیر سند آن را امضاء نهایی كردند و باید كارهای عملیاتی آن آغاز شود و تا 30 ماه آینده ماهواره سنجش از راه دور ملی را خواهیم داشت.
وی گفت: برنامه های كشور برای ماهواره مخابراتی هم باید سرعت عمل بیشتری دنبال شود.
وی خاطرنشان كرد: موضوع فعالیت شما و بخش ماهواره مخابراتی و استفاده از آنها و بخش ماهواره سنجش از راه دور و كاربردهای آن برای توسعه و نیاز كشور بسیار با اهمیت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاكید كرد: در گذشته شراطی پیش آمد كه مسیر طراحی شده سازمان فضایی با سیاست هایی كه تا حد زیاد جاه طلبانه بود و جای مسائل علمی با مسائل تبلیغاتی تغییر كرده بود، جابجا شد.
وی گفت: با مجموعه حاضر در سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی و دبیرخانه شورای عالی فضایی و ایجاد كمیته های مختلف و دعوت از متخصصان فضایی، اكنون شاهد هستیم یك برنامه مشخص 10 ساله تدوین شده است.
واعظی ادامه داد: در این برنامه می توانیم آنچه كه نیاز كشور است و آنچه كه مقام معظم رهبری همواره در ارتباط با فناوری ماهواره ای یا فضایی دغدغه دارند، در مسیر برنامه تهیه شده و با نیروهای بسیار خوبی كه هم در سازمان فضایی و هم پژوهش های فضایی و دانشگاه های مختلف كشور هماهنگ سازی شده است، تامین كنیم. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: وقتی از سازمان فضایی صحبت می كنیم منظور ما فقط كاركنان این تشكیلات نیست، بلكه كسانی هستند كه در سراسر كشور در بخش دولتی و غیردولتی و دانشگاه ها در این خصوص فعالیت می كنند.
وی افزود: هم برنامه خوبی تدوین شده و هم سرمایه انسانی خوبی داریم، رئیس جمهوری هم از ابتدای كار عنایت ویژه ای به این بخش داشته و حمایت كرده اند.
در حوزه ارتباطات برای توسعه بخش فضایی و ماهواره ای هیچ محدودیتی نداریم و برای آن برنامه و نیروی انسانی داریم و آنچه كه مربوط به نیازهای كشور است تامین می كنیم.
**دولت یازدهم و آواربرداری 8 سال گذشته
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروزكشور به خصوص در دولت یازدهم تلاش كرده آواربرداری هشت سال گذشته را داشته باشد و كشور را در مسیر توسعه قرار دهد.
**مزایای در اختیار داشتن سیستم ماهواره ای سنجش از راه دور
وی افزود: برای این توسعه نیاز به داده های دقیق است و نیاز داریم دستگاه های مختلف اطلاعاتی خوبی داشته باشیم و ماهواره سنجش از راه دور می تواند در16بخش به ما كمك كرده و اطلاعات دهد همچون بخش های محیط زیست، آب، كشاورزی و جنگل باشد.
وی خاطرنشان كرد: وقتی این فعالیت ها فهرست شود، عرصه كاربردی ماهواره سنجش از راه دور و محصولات آن بیشتر روشن می شود. یعنی كشور به طریق اولی برای توسعه محتاج است كه از این محصولات استفاده كند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از زمانی كه این دو مركز سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی به وزارت ارتباطات ملحق شدند، این دو راهی موازی را طی می كردند كه یكی از آنها توجه ویژه به كارعلمی و تحقیقاتی و بومی سازی فناوری و تسلط متخصصان بر فنااوری فضایی ماهواره بود.
وی ادامه داد: هم اكنون ارتباط نزدیك بین سازمان و پژوهشگاه فضایی وجود دارد كه كار نزدیك با هم انجام می دهند و طبیعی است در این كار بزرگ نمی توانیم بحث پژوهشگاه و دانشگاه های دیگر را نادیده بگیریم، ولی نقطه ثقل را باید پژوهشگاه ها قراردهیم.
وی بیان داشت: به جای كار پراكنده و تعریف جزیره ای پروژه ها، پروژه محوری تعریف كنیم كه همه متخصصان دانشگاه را حول آن برای تبادل اطلاعات و تجارب برای ایجاد همسویی در كشور، جمع كنیم.
**نقش محوری پژوهشگاه فضایی
واعظی تصریح كرد: نقش پژوهشگاه فضایی می تواند نقش محوری باشد كه لازمه آن ایجاد زبان مشترك بین این دو بخش است كه باید گفتمان و هدف گذاری مشتركی داشته باشند.
وی افزود: در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در مجموعه دولت برای اینكه این صنعت و این فناوری را بومی كنیم، هیچ تردیدی نداریم و حتما برای آن سرمایه گذاری بودجه قرار می دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان داشت: در كشور ما به دلیل وجود متخصصان خوب این كار را انجام می دهیم، ولی این فناوری لبه فناوری های دیگر است كه اگر بومی شود، خیلی مسائل دیگر دركشور را می توانیم حل كنیم، لذا ممكن است زمانبر باشد.
واعظی افزود: برای ماهواره از راه دور كمتر زمان نیاز است، ولی ماهواره مخابراتی شاید تا 15سال زمان ببرد.
1535/6156خبرنگار:نوشین طهماسبی**انتشار دهنده:داریوش غفاری
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۲
كرج - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاكید بر اینكه در كشور هیچ محدودیتی برای توسعه فعالیت های فضایی و ماهواره ای نداریم، گفت: اكنون برنامه 10 ساله برای توسعه این فعالیت ها در كشور داریم و تا 30 ماه آینده ماهواره ملی سنجش از راه دور را نیز می سازیم.