به گزارش ايرنا از وزارت علوم، دكتر 'وحيد احمدي' در نشست تخصصي بررسي تخلفات پژوهشي و پيشگيري و برخورد با آن كه با حضور جمعي از معاونان پژوهش و فناوري دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور و به ميزباني وزارت علوم برگزار شد، اقدامات صورت گرفته در زمينه مقابله با تخلفات علمي را تشريح كرد.
وي به اقدام وزارت علوم در تدوين و ابلاغ دستورالعمل نحوه بررسي تخلفات پژوهشي و مصاديق تخلفات پژوهشي با هدف صيانت از مالكيت فكري و رعايت حقوق مادي و معنوي پژوهشگران، ارج نهادن به اصول اخلاق علمي و پايبندي به آن، جلوگيري از تضعيف اعتبار علمي كشور و همچنين ارتقاي كيفيت توليدات علمي اشاره كرد و آن را كاري بزرگ و ارزشمند توصيف كرد.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم دستورالعمل مذكور را حلقه مفقوده ميان هياتهاي انتظامي اعضاي هيات علمي و كميتههاي انضباطي دانشجويان در بررسي تخصصي تخلفات پژوهشي برشمرد و ساختار آن را برنامهريزي و سياستگذاري در امر سلامت پژوهش دانست.
وي تصريح كرد: در اين دستورالعمل به نقش كليدي و مهم معاونتهاي پژوهش و فناوري به عنوان متوليان امر در تشكيل گروه تخصصي بررسي تخلفات پژوهشي و بر لزوم توجه جدي در جلوگيري از بروز تخلفات و رسيدگي به شكايات واصله تاكيد شده است.
احمدي تاكيد كرد: معاونان پژوهش و فناوري بايد دستورالعمل مذكور را به شوراي دانشگاه و پژوهشگاه برده و مراحل اجرايي آن را هر چه سريعتر طي كنند.
وي از معاونان پژوهش و فناوري خواست تا هر چه سريعتر نسبت به تشكيل دبيرخانه كارگروه تخصصي بررسي تخلفات پژوهشي در معاونتهاي پژوهش و فناوري جهت تامين سلامت پژوهش، نظارت دقيق همه جانبه و پيگيري لازم در پيشگيري و مقابله با هرگونه تخلف علمي اقدام كرده و گزارش عملكرد كارگروه را در اسرع وقت به حوزه معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم ارسال كنند.
احمدي همچنين خواستار برخورد قاطع مراجع ذيصلاح با تخلفات پژوهشي و صدور و اجراي حكم متناسب با اينگونه جرائم شد.
مديركل دفتر سياستگذاري و برنامه ريزي امور پژوهشي نيز در اين جلسه، به بيان اقدامات معاونت پژوهش و فناوري به عنوان يكي از متوليان اين امر در دو بخش پيشگيري و رسيدگي به تخلفات پژوهشي پرداخت.
دكتر 'محسن شريفي' افزود: در بخش پيشگيري، كميته تخصصي اخلاق پژوهش تشكيل و مجموعه منشور و موازين اخلاق پژوهش تدوين و به تمام مراكز آموزش عالي وابسته به وزارت علوم ابلاغ شد كه منتج به تشكيل كميته اخلاق پژوهش، برگزاري كارگاههاي اخلاق پژوهش براي دانشجويان و اعضاي هيات علمي، چاپ و توزيع كتابچه منشور و موازين اخلاق پژوهش، تصويب واحدهاي درسي مرتبط با اخلاق پژوهش در دانشگاهها شد.
وي در بخش رسيدگي به تخلفات پژوهشي به تدوين و ابلاغ دستورالعمل نحوه بررسي تخلفات پژوهشي با امضاي وزيرعلوم در تاريخ 23 اسفندماه 1393 شامل 9 ماده و 4 تبصره اشاره كرد و افزود: اين دستورالعمل مشتمل بر تعيين مرجع بررسي تخلفات علمي در دانشگاهها و مؤسسات آموزشي و پژوهشي، وظايف كارگروه تخصصي بررسي تخلفات پژوهشي و همچنين تعيين مراحل اجراي رسيدگي و بررسي تخلفات پژوهشي است.
شريفي همچنين گزارش اجمالي از نظارت مستمر معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم بر عملكرد كارگروه تخصصي بررسي تخلفات پژوهشي در دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراكز آموزش عالي ارائه كرد.
معاونان پژوهشي حاضر در اين نشست ضمن قدرداني از اقدامات وزارت علوم در رفع خلا قانوني مقابله با تخلفات علمي، نظرات و پيشنهادات خود را در اين زمينه ارائه كردند.
علمي**1055**
دريافت كننده : زينب كارگر ** انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵
تهران- ايرنا- معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از دانشگاه ها خواست هر چه سريعتر نسبت به تشكيل دبيرخانه كارگروه تخصصي بررسي تخلفات پژوهشي در معاونتهاي پژوهش و فناوري اقدام كنند.