به گزارش روز شنبه روابط عمومي سازمان صنعت معدن و تجارت آذربايجان شرقي، عباس تابش در كارگاه توجيهي و آموزشي طرح جامع شناسه دار كردن مراكز نگهداري كالا در تبريز افزود: از ابتداي سال جاري با كمك اصناف و خرده فروشي ها، 120 هزار واحد انبار در سامانه جامع شركت هاي پخش ثبت نام كرده اند كه انتظار داريم با كمك ديگر نهادها و سازمان ها اين رقم به بيش از 2 ميليون واحد برسد.
وي با اشاره به اجراي مرحله نهائي اين سامانه تا پايان سال اظهار كرد: همه خدمات طبق قانون از طريق اين سامانه به انبار و مراكز نگهداري كالا ارائه خواهد شد و در صورت ثبت نام نكردن، واحد ياد شده با عنوان توزيع خارج از شبكه قابل پيگيري است.
وي با اشاره به جزئيات طرح جامع شناسه دار كردن مراكز نگهداري كالا يادآور كرد: با توجه به تكاليف ناشي از ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز و آيين نامه ابلاغ شده ذيل آن با عنوان آيين نامه اجرايي شناسهها و رهگيري كالا، وزارت صنعت، معدن و تجارت مكلف است با همكاري دستگاهها و سازمان هاي ذيربط نسبت به تهيه شناسه و شناسنامه كالا و تخصيص شناسه رهگيري و عملياتي كردن آن طي مدت زمان مشخص اقدام كند.
مديركل دفتر خدمات بازرگاني وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: تشكيل كارگروههاي تخصصي با مسئوليت وزارت صنعت و طراحي و پياده سازي فني سامانه شناسه رهگيري كالا با محوريت مركز توسعه تجارت الكترونيكي از جمله اقدام هاي انجام شده با هماهنگي تمامي دستگاه هاي مرتبط با معاونت امور اقتصادي و بازرگاني (دفتر امور خدمات بازرگاني) است.
تابش، سرعت دهي و آسان سازي در روند صدور مجوز فعاليت شركت هاي پخش كالا، الكترونيكي كردن فرآيند و كاهش صدور مجوز به 15 روزكاري، قابليت برنامه ريزي شبكه توزيع از طريق مديريت اطلاعات پايه اي شركت هاي پخش كالا و دستيابي به مشخصات مدون و سيستمي از نظام توزيع مويرگي را از جمله قابلت هاي اين سامانه اعلام كرد.
وي يادآوري كرد: مجوز دار كردن تمامي فعالان اقتصادي فاقد پروانه مرتبط با قانون، رصد جريان گردش كالا و دسترسي به آمار و ميزان موجودي كالا، جلوگيري از قاچاق كالا، شفافيت اطلاعاتي به منظور كاهش هزينه هاي تمام شده نظام توزيع، صدور بارنامه به صورت برخط و معتبر (غيرصوري)، تحكيم جايگاه بخش بازرگاني در اخذ تصميمات اقتصادي و كمك به راه اندازي سامانه پنجره واحد تجاري كشور از ديگر اهداف اين طرح و سامانه است.
وي با اشاره به ارتباط طرح شناسه دار كردن مراكز نگهداري و سامانه جامع شركت هاي پخش گفت: با توجه به در اختيار داشتن 2 تا 3 هزار مكان ذخيره سازي توسط شركتهاي پخش، شناسايي و عملكرد لحظه اي آن ها در سامانه مراكز ذخيره سازي مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
كارگاه آموزشي و توجيهي طرح جامع شناسه دار كردن مراكز نگهداري كالا در دو نوبت صبح و عصر با حضور كارشناسان و مديران حوزه قاچاق كالاي سازمان هاي صنعت معدن و تجارت استان هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل و زنجان در تبريز برگزار شد.
دريافت كننده: پرويز بابائي ** انتشار دهنده: محمد عزيزي راد
8023/518
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۵
تبريز - ايرنا - مديركل دفتر خدمات بازرگاني وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: ساماندهي علمي و الكترونيكي بيش از دو ميليون واحد انبار و ذخيره كالا در كشور ضروري است.