كرمان - ايرنا - مدير درمان تامين اجتماعي استان كرمان گفت: دليل فوت مادر جوان كرماني كه در بيمارستان پيامبر اعظم (ص) اين شهر و بعد از زايمان جان خود را از دست داد، توسط كارشناسان و پزشكي قانوني در دست بررسي است و تا يك ماه آينده اعلام مي شود.

به گزارش ايرنا، امين فخر روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مادر جوان كرماني بعد از زايمان و با علائم شوك و دي آي سي به عنوان يك بيماري وخيم در بيمارستان پيامبر اعظم شهر كرمان فوت كرده است.
وي اظهار كرد: تيم پزشكي تمام تلاش خود را براي برگرداندن علائم حياتي بيمار به كار گرفتند اما وضعيت وخيمي براي بيمار پيش آمد كه منجر به فوت وي شد.
وي ادامه داد: در يك فرآيند درماني امكان بروز اين اتفاقات وجود دارد اما آنچه كه اهميت دارد اين است كه بايد اين وقايع را ارزيابي و از وقوع حوادث مشابه جلوگيري كنيم.
دكتر فخر افزود: امكان وقوع حوادثي همچون مرگ و مير در مراكز درماني وجود دارد و تلخ ترين اين حوادث مرگ مادر باردار است.
وي ادامه داد: بيش از 55 هزار زايمان (طبيعي و سزارين) از سال 90 تا نيمه اول سال 95 در سه بيمارستان تامين اجتماعي استان كرمان انجام شده كه متاسفانه از اين تعداد 12 مورد به فوت مادر منتهي شده است.
وي با اشاره به شاخص جهاني مرگ و مير مادران باردار اضافه كرد: تعداد افراد فوت شده در بيمارستان هاي تامين اجتماعي در كرمان از شاخص استاندارد جهاني كمتر است.
مدير درمان تامين اجتماعي استان كرمان ادامه داد: از 12 مورد فوتي، شش مورد در بيمارستان پيامبر اعظم (ص) كرمان، پنج مورد در بيمارستان غرضي سيرجان و يك مورد هم در بيمارستان امام علي (ع) شهرستان زرند اتفاق افتاده است.
وي با اشاره به اينكه بيمارستان پيامبر اعظم (ص) كرمان بيشترين ميزان زايمان را در استان انجام مي دهد اظهار كرد: سال گذشته بيش از شش هزار و 400 زايمان در اين بيمارستان انجام شد و بيش از 40 درصد فعاليت بيمارستان مخصوص بيماري هاي زنان است.
فخر افزود: سه گروه متخصص زنان و زايمان، اطفال و بيهوشي را از سال 93 تاكنون در بيمارستان پيامبر اعظم (ص) كرمان مقيم كرده ايم و اين بيمارستان تنها بيمارستان استان كرمان است كه سه گروه متخصص مقيم را با هم دارد.
وي خاطرنشان كرد: تعداد ماماهاي اين بيمارستان نيز به 2 برابر افزايش يافته و امروز 37 ماما را در بيمارستان داريم كه تعداد پنج نفر از آنها در بخش ويژه مادران خدمت مي كنند.
وي افزود: تمام تجهيزات پزشكي روز كه مي تواند به ارتقاء سلامت و ايمني مادر كمك كند در كنار تخت بيمار در بيمارستان ها فراهم شده است.
وي همچنين عنوان كرد: هر مرگي كه اتفاق بيفتد در سه مرحله و در كميته هاي مختلف مورد بررسي قرار مي گيرد و در نهايت پزشكي قانوني نظر نهايي را اعلام مي كند.
مدير درمان تامين اجتماعي استان كرمان اضافه كرد: هر اتفاق بد، علتي دارد كه بايد علت را شناسايي و بعد اگر خطايي رخ داده بود با فرد خاطي برخورد كرد.
وي ادامه داد: نقد منصفانه موجب ارتقاي سيستم ها خواهد شد و از رسانه هاي مي خواهيم كه با نقد منصفانه و كارشناسي شده موجبات بهتر شدن وضعيت موجود را فراهم كنند.
وي تصريح كرد: رويكرد مخرب و مغرضانه، فضاي يأس و ناميدي را در جامعه حاكم مي كند.
رئيس بيمارستان پيامبر اعظم (ص) نيز در اين نشست گفت: 13 مورد مرگ مادر باردار از ابتداي سال 95 تاكنون در مجموعه هاي درماني زير مجموعه دانشگاه علوم پزشكي كرمان رخ داده كه از اين تعداد سه مورد مربوط به بيمارستان تامين اجتماعي است.
فرهاد اشرافي افزود: مورد اول يك مادر تبعه افغانستان بود كه زايمان آن را در منزل انجام داده بودند و بعد از يك خونريزي شديد به بيمارستان تامين اجتماعي اعزام مي شود و در نتيجه به دليل خونريزي شديد و دخالت در امور پزشكي فوت مي كند.
وي ادامه داد: بيمار دوم كه در بيمارستان سيرجان فوت كرده به يك نوع عارضه خوني مادرزادي مبتلا بود كه همين موضوع موجب فوت بيمار شده و مورد سوم هم مادر جواني است كه اخيرا در بيمارستان كرمان فوت شد كه علت مرگ مادر در دست بررسي است.
متخصص زنان و زايمان و رئيس گروه زنان و زايمان بيمارستان پيامبر اعظم (ص) هم عنوان كرد: مادر جواني كه در بيمارستان پيامبر اعظم كرمان فوت كرد 9 ماهه بارداري خود در مراكز درماني ديگري تحت درمان بوده است.
زهرا ثاني افزود: بيمار حدود ساعت يك بامداد به بيمارستان پيامبر اعظم (ص) مراجعه مي كند در حالي كه هيچ مدركي از سابقه بيماري و آزمايش هاي قبلي خود به همراه نداشته است.
وي با اشاره به اينكه اين بيمار سير زايمان را سريع طي كرد خاطرنشان كرد: ماماي بيمارستان كه اين بيمار را تحويل گرفته بود بيش از 25 سال سابقه دارد و تمام اقدامات پزشكي لازم را براي بيمار انجام داده است.
وي بيان كرد: بيمار بعد از انجام زايمان و در اتاق بعد از زايمان دچار مشكل و مجددا به اتاق عمل منتقل مي شود.
وي افزود: اقدامات درماني تكميلي زيادي كه در حد يك تيم پزشكي با تجربه است براي اين مادر جوان انجام مي شود ولي متاسفانه بدن بيمار به اين اقدامات جواب نمي دهد و در نهايت فوت مي شود.
وي خاطرنشان كرد: نتيجه قطعي علت مرگ را پزشكي قانوني اعلامي مي كند كه معمولا حدود يك ماه طول مي كشد.
مادر جوان 25 ساله اي پنجشنبه چهارم آذرماه سال جاري بعد از انجام زايمان در بيمارستان پيامبر اعظم (ص) تامين اجتماعي كرمان، جان خود را از دست مي دهد.
خبرنگار: كميل بهشتيان ** انتشاردهنده: نجمه حسني
7429/3029