تهران - ایرنا - «مهرداد پهلوان زاده» رئیس فدراسیون شطرنج روز سه شنبه گفت: در تلاش هستیم در تعامل با بخش خصوصی بودجه برگزاری رقابت های قهرمانی شطرنج بانوان جهان را تامین كنیم.

رقابت های قهرمانی شطرنج بانوان جهان با حضور 64 شطرنجباز برتر جهان به صورت حذفی از 22 بهمن ماه سال جاری در تهران آغاز می شود، این رقابت ها تا 15 اسفند ماه ادامه خواهد داشت.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بودجه لازم برای برگزاری این رقابت ها را كه برای نخستین در ایران برگزار می شود، حدود 25 میلیارد ریال ذكر كرد و گفت: با چند حامی مالی گفت و گوهایی صورت گرفته است كه امیدواریم به نتیجه برسد، ضمن آنكه وزارت ورزش و جوانان نیز همكاری های خوبی در این زمینه داشته است.
مرد نخست شطرنج ایران در باره اهمیت این میزبانی برای ایران گفت: كسب این میزبانی برای كشورمان یك امتیاز است. فدراسیون شطرنج پیش از این میزبان دومین مرحله رقابت های جایزه بزرگ شطرنج بانوان بود كه فدراسیون جهانی شطرنج از كیفیت برگزاری این مسابقات راضی بوده است.
پهلوان زاده با بیان اینكه «ایران در رقابت های شطرنج قهرمانی زنان جهان سه نماینده خواهد داشت»، گفت: استاد بین المللی سارا سادات خادم الشریعه، استاد بزرگ بانوان متیرا حجازی پور و استاد بزرگ بانوان آتوسا پوركاشیان سه نماینده ایران در این دوره از رقابت های شطرنج قهرمانی جهان هستند.
پهلوان زاده در باره مشكلات متعدد در كسب میزبانی رقابت های بین المللی شطرنج مردان در رده بزرگسالان گفت: یكی از مهمترین مشكلات در كسب میزبانی رقابت های بین المللی شطرنج مردان در رده بزرگسالان مسائل مالی است و به همین دلیل در حال حاضر شرایط برای كسب این میزبانی ها مهیا نیست.
وی افزود: در تلاش هستیم تا زمینه را برای حضور شطرنجبازان مرد در رقابت های بین المللی و سطح بالای شطرنج فراهم كنیم و امیدواریم بتوانیم دو نماینده مرد را به رقابت های سطح بالای شطرنج اعزام كنیم.
رئیس فدراسیون شطرنج در خصوص بودجه فدراسیون شطرنج نیز گفت: فدراسیون شطرنج در زمینه بودجه با محدودیت هایی روبرو است و با توجه به این محدودیت ها از شطرنجبازان حمایت می كند.
وی افزود: فدراسیون شطرنج علی رغم همه محدودیت های مالی، تلاش دارد از مجموعه سرمایه های شطرنج در دو بخش مردان و زنان حمایت كند و در تخصیص بودجه و اعزام ها به گونه ای برنامه ریزی كند كه روند رو به رشد شطرنج در بخش های مختلف آسیب نبیند.
پهلوان زاده گریزی به وضعیت لیگ های شطرنج زنان و مردان در ایران زد و گفت: در ایران باشگاه به معنی واقعی وجود ندارد و عمده باشگاه های موجود نیز دولتی هستند و در اختصاص بودجه برای برخی رشته از جمله شطرنج احتیاط می كنند.
رئیس فدراسیون شطرنج گفت: به دلیل ساختارهای ضعیف باشگاه داری در ایران لیگ برتر شطرنج ایران در دو بخش زنان و مردان ادغام شده است. این موضوع البته سطح كیفی رقابت ها را افزایش می دهد.
وی با بیان اینكه «با برنامه ریزی های صورت گرفته و اضافه شدن چند تیم، لیگ برتر در سال آینده جذاب تر برگزار خواهد شد»، گفت: در تعامل با دانشگاه آزاد، تیم شطرنج این دانشگاه در سال آینده در لیگ برتر حضور خواهد داشت، ضمن آنكه سایپا نیز كه یكی از تیم های ریشه دار در شطرنج است، باردیگر به تیم داری در شطرنج روی آورده است و امیدواریم در سال آینده شمار تیم های لیگ برتری افزایش یابد و كیفیت رقابت ها نیز بهتر شود.
پهلوان زاده به برنامه های توسعه ای شطرنج در كشور اشاره كرد و گفت: برای توسعه این رشته درنظر داریم تا مسابقات قهرمانی دانش آموزان كشور را در بهمن ماه در گیلان برگزار كنیم .همچنین بر پایی المپیاد دانش آموزی و دانشجویی رشته شطرنج در اولویت قرار دارد.
رئیس فدراسیون شطرنج گفت: استعدادیابی از جمله برنامه هایی است كه در فدراسیون شطرنج با جدیت دنبال می شود و در تلاش هستیم با همكاری آموزش و پرورش و دانشگاه ها این برنامه را پیش ببریم.
استاد بین المللی شطرنج «سارا سادات خادم الشریعه» نیز در این گفت و گو گفت: شطرنج ایران در سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته است.
وی گفت: میزبانی ایران در رقابت های جایزه بزرگ شطرنج بانوان جهان در پیشرفت شطرنج كشور نقش داشته است و امیدوارم برگزاری رقابت های قهرمانی شطرنج بانوان جهان در تهران نیز سبب گسترش و توسعه شطرنج در ایران شود.
استاد بزرگ بانوان شطرنج ایران گفت: فدراسیون شطرنج در دوره جدید با برنامه پیش می رود و اردوهای تیم ها به صورت منظم و مداوم پیگیری می شود.
خادم الشریعه گفت: خود را برای رقابت در مسابقات شطرنج قهرمانی بانوان جهان در بهمن ماه آماده می كنم و تمرینات خود را زیر نظر مربی هلندی و با نظارت فدراسیون شطرنج دنبال می كنم و امیدوارم در این رقابت ها به هدف مورد نظر دست یابم.
وی بودجه مورد نیاز برای پیگیری شطرنج به صورت حرفه ای را قابل توجه توصیف كرد و گفت: تامین هزینه های شطرنج حرفه ای از عهده بازیكن خارج است و فدراسیون باید در این زمینه شطرنجبازان را یاری دهد.
استاد بین المللی شطرنج ایران گفت: البته فدراسیون شطرنج در حد بودجه و امكاناتی كه در اختیار دارد، برنامه های توسعه ای شطرنج را دنبال می كند،‌ اما باید به گونه ای برنامه ریزی كرد كه بخش از هزینه های شطرنج از بخش خصوصی تامین شود.
وی اظهارامیدواری كرد كه شمار علاقمندان به رشته شطرنج روز به روز بیشتر شود و خانواده های بیشتری فرزندان خود را برای یادگیری شطرنج تشویق كنند.
ورزشی**9250**1545
خبرنگار :گلی سفیدزاده