مسكو - ایرنا - سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام كرد: اصل همبستگی كه در اتحادیه اروپا بطور كامل مورد تاكید قرار می گیرد، براساس نظم چماقی هدف گیری شده است.

به گزارش ایرنا، وی افزود: برخی سیاست های اتحادیه اروپا با منافع كشورهای عضو سازگار نیست و بروكسل با انگیزه های ایدئولوژیكی در مورد برخی مسائل از جمله علیه روسیه تصمیم گیری می كند.
وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه به نقل از سخنان لاوروف در كنفرانس مطبوعاتی بازگشت از سفر اخیر وی به آلمان نوشت: چنین می نماید، كمیسیون اروپا از بدترین نوع روابط اتحادی كه در شوروی سابق ترویج می شد و بر اساس آن همه چیز مبتنی بر اصل چماق و دیسیپلین كامل بود، برای متحد كردن كشورهای اروپایی الگو می گیرد.
لاوروف در ادامه با انتقاد از رفتار این اتحادیه در برخی مسائل اقتصادی بویژه در رابطه با روسیه گفت: مایه تاسف است كه نظام سیستم بوروكراسی اتحادیه اروپا در بروكسل چنین نقشی را ایفا می كند.
وزیر خارجه روسیه گفت: فكر نمی كنم اگر از وجود یك دستور العمل كتبی در اتحادیه اروپا خبر بدهم، رازی را فاش كرده باشم. هر كشور عضو این اتحادیه یا نامزد عضویت باید هر گاه از روسیه نام برده می شود، جمله های معینی را بیان كند.
وی ادامه داد: در این دستورالعمل نوشته شده است كه هر كشور (عضو یا نامزد عضویت) باید غصب كریمه و اشغال منطقه دونباس (شرق اوكراین) را مانند طلسم بیان كند و سپس از متن نوشته شده (ضدروسی) هم پیروی كند.
لاوروف گفت: اظهارات سیاستمداران كشورهای عضو اتحادیه اروپا نشان می دهد، دستورالعمل بروكسل لازم الاجرا است، اما اكنون شاهدیم كه پیروی كوركورانه كشورهای اروپایی از بروكسل مانند گذشته شدید نیست و شماری از اعضا زیان باری برتری ملاحظات ایدئولوژیكی بر منافع اقتصادی را درك كرده اند.
وی همچنین به همكاری روسی-اروپایی در عرصه انرژی به عنوان استخوان بندی روابط اقتصادی، اشاره كرد و گفت كه این حوزه بطور كامل سیاسی شده است. رویكردهای ایدئولوژیكی اتخاذ می شود و بخش عمده آن نیز برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی حكومت اوكراین در اجرای توافقنامه مینسك است كه پترو پوروشنكو رئیس جمهوری این كشور امضا كرده است.
لاوروف در پایان افزود: اصرار بر ادامه ترانزیت گاز از طریق اوكراین حتی به بهای زیان روسیه و كشورهای اروپایی نمونه بارز سیاست های بروكسل است، اما كمیسیون اروپا در مذاكرات با مسكو از این موضع سرسختانه دفاع و پیروی می كند.
به گزارش ایرنا، روسیه اجرای طرح خط لوله انتقال گاز به شمال اروپا از بستر دریای بالتیك را پیگیری می كند تا هزینه های ترانزیت پرداختی به كشورهای مسیر خط لوله كنونی از جمله اوكراین حذف شود و از سوی دیگر، احتمال تاثیرگذاری منفی مشكلات سیاسی دو جانبه در انتقال پایدار انرژی از بین برود.
اروپام*391 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا