** نقش سبك زندگي و استرس در بروز تپش قلب
طبق نتايج 2 مطالعه مقدماتي، استرس و عادات بد مرتبط با سلامت قلب به شكل قابل توجهي خطر اختلال شايع تپش قلب موسوم به فيبريلاسيون دهليزي را افزايش مي دهند.
طبق اعلام انجمن قلب آمريكا تپش نامنظم قلب مرتبط با فيبريلاسيون دهليزي مي تواند منجر به لختگي خون، سكته، نارسايي قلبي و ساير مشكلات قلبي شود.
يك مطالعه شامل بيش از 6 هزار و 500 فرد بزرگسال بدون بيماري قلبي بود، هفت فاكتور مرتبط با سلامت قلب در اين افراد اندازه گيري شد: سيگار كشيدن، شاخص توده بدني، فعاليت فيزيكي، رژيم غذايي، كلسترول كل، فشارخون و قندخون، انجمن قلب به اين فاكتورها هفت نشانه زندگي مي گويد.
محققان دريافتند افزايش سلامت قلب مي تواند از بروز فيبريلاسيون دهليزي پيشگيري كند.
**كاهش خطر ابتلا به سرطان با مصرف روزانه پنج وعده ميوه و سبزي
مديربازآموزي دانشكده پرستاري- مامايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه 20 تا 40 درصد بيماران مبتلا به سرطان دچار كاهش وزن و بي اشتهايي مي شوند، گفت: مصرف حداقل پنج وعده ميوه و سبزي در روز نقش بسزايي در كاهش احتمال بروز سرطان روده دارد.
به گزارش ايرنا، از انجمن راديوتراپي آنكولوژي ايران، دكترمهناز ايلخاني در آستانه برگزاري سمينار يكروزه تغذيه در سرطان گفت: كاهش وزن و بي اشتهايي موجب كاهش سيستم ايمني بدن و توان مقابله بيمار در برابر بيماري مي شود به همين دليل نيازاست پزشكان از جمله پرستاران نسبت به نوع تغذيه بيماران مبتلا به سرطان آگاه باشند.
وي با توجه به افزايش شيوع ابتلا به سرطان در كشور، يادآور شد: اطلاع رساني در خصوص اهميت نقش تغذيه در سرطان مي تواند نقش بسزايي در پيشگيري از آن دارد.
ايلخاني بيان كرد كه تغذيه نقش مهمي در پيشگيري و بهبود وضعيت بيماران مبتلا به سرطان دارد و بيماران مبتلا به سرطان در دوره درمان به دليل مصرف دارو، شيمي درماني و راديوتراپي دچار بي اشتهايي، كاهش وزن و تهوع مي شوند به همين دليل نياز است تا بيماران، خانواده آنها و ارائه دهندگان خدمات درماني نسبت به تغذيه سالم در اين بيماران آشنا شوند.
**ارتباط بين بي خوابي و بيماري آسم
طبق نتايج يك مطالعه جديد، بيخوابي مشكلي متداول در بين افراد بزرگسال مبتلا به آسم بوده و با تشديد كنترل آسم و ساير مشكلات سلامت مرتبط است.
محققان دانشگاه پيتزبرگ آمريكا دريافته اند 37 درصد افراد بزرگسال مبتلا به آسم مبتلا به بي خوابي شديد نيز هستند، بيخوابي با كاهش كيفيت زندگي مرتبط با آسم نيز همراه است و محققان دريافتند افراد مبتلا به آسم و مشكلات خواب داراي علائم افسردگي و اضطراب نيز هستند. ** طول عمر بيشتر با مصرف مغزهاي آجيلي
مصرف مغز آجيل ها به عنوان ميان وعده بيش از آنچه كه فكر مي كنيد براي سلامت مفيد است.
طبق مطالعه جديد محققان خوردن 20 گرم مغز آجيل در روز خطر بيماري قلبي، سرطان و ساير بيماري ها را كاهش مي دهد، خوردن روزانه مغز نظير بادام زميني، فندق، گردو و بادام، مي تواند خطر بيماري قلبي عروق كرونر را تا حدود 30 درصد، خطر سرطان را تا 15 درصد، و خطر مرگ زودهنگام را تا 22 درصد كاهش دهد.
نتايج همچنين ارتباط خوردن مغز آجيل ها را با كاهش خطر مرگ ناشي از بيماري تنفسي و ديابت نشان داده اند، اما در حال حاضر داده هاي كمتري در مورد ارتباط اين مغزيجات با اين بيماري ها وجود دارد.
7341/6103
خبرنگار: خديجه سلطاني پور ** انتشاردهنده: مصطفي دهقان
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
روزنامه پيام استان سمنان روز سه شنبه بيستم دوم آذر 95 در شماره چهار هزار و 369 مطلبي با عنوان «بيشتر بدانيم» براي افزايش دانش پزشكي جامعه، منتشر كرد.