به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس الرت، تروپوسفر(troposphere) پايينترين لايه جو زمين است. اين لايه 75 درصد كل جرم جو را شامل مي شود و تقريبا تمام بخار آب و ذرات معلق جو زمين در آن قرار دارد.
پايينترين بخش تروپوسفر كه در آن اصطكاك با سطح زمين در جريان هوا تاثير ميگذارد، لايه مرزي سيارهاي است. ضخامت اين لايه بسته به شكل زمين در ان ناحيه و زمان روز معمولا بين چند صد متر تا 2 كيلومتر است.
بالاترين بخش تروپوسفر يا در حقيقت همان مرز بين تروپوسفر و استراتوسفر كه اصطلاحا تروپوپاز (tropopause) ناميده ميشود، محلي است كه در آن كاهش دماي اتمسفر متوقف شده و از آن نقطه به بالا شاهد افزايش دماي اتمسفر خواهيم بود.
مطالعه گروهي از محققان موسسه فناوري كارلسروهه آلمان، نشان داد كه آمونياك حاصل از فعاليت هاي كشاورزي و دامداري در جو منتشر مي شود و بيشترين غلظت آن بر فراز هند و چين است كه در سال هاي اخير دچار رشد چشمگير جمعيتي و اقتصادي شده اند.
محققان در اين مطالعه، داده هاي ماهواره اي جمع آوري شده از بخش هاي مختلف تروپوسفر را در فاصله زماني ميان ژوئن 2002 تا آوريل 2012 تجزيه و تحليل كردند و ميانگين اين سه ماه را محاسبه كردند.
آنها آمونياك اتمسفري - يك تركيب شيميايي نيتروژن و هيدروژن -- را در حدود 12 تا 15 كيلومتري (7.5 تا 9.3 مايلي) بالاي سطح دريا در منطقه موسمي آسيا كشف كردند.
آناليزها نشان دادند كه تجمع آمونياك بر فراز شمال هند و جنوب شرق چين بيش از 33pptv (مولكول هاي آمونياك در تريليون مولكول هاي هوا) غلظت دارد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰
تهران- ايرنا- محققان براي اولين بار مقاديري آمونياك در 'تروپوسفر' فوقاني -- پايين ترين لايه جوي زمين -- كشف كردند.