دكتر اسدالله احسان زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: مصرف زياد چربي و روغن در برنامه غذايي علاوه بر افزايش خطر ابتلا به بيماري باعث چاقي و اضافه وزن مي شود.
وي يادآور شد: با كاهش مصرف چربي و روغن و استفاده صحيح از روغن ها مي توان تا حدود زيادي از ابتلا به اين بيماري هاي متابوليك بيشتر پيشگيري كرد و رعايت درست مصرف غذا بخصوص روغن ها جهت حفظ و ارتقا سلامتي ضروري و الزامي است و در سلامتي فرد تاثير دارد.
وي با بيان اينكه بايد مصرف بعضي از غذاها و مواد خوراكي محدود يا بطور كلي حذف شود، گفت: كاهش مصرف فست فودها از جمله سوسيس و كالباس، پيتزا، همبرگر و چيپس اولين قدم در تغيير رژيم غذايي است همچنين حذف غذاهاي چرب و سرخ شده و جايگزيني غذاهاي آب پز، كبابي، بخار پز و تنوري يا تفت كوتاه مواد غذايي بيماري هاي ذكر شده را كاهش مي دهند.
كارشناس مسئول بيماري هاي غير واگير مركز بهداشت ايلام با بيان اينكه براي سرخ كردن از روغن هاي مخصوص سرخ كردني استفاده شود، تاكيد كرد: روغن هاي جامد و هيدروژنه را از رژيم غذايي خود حذف و به جاي آن از انواع روغن مايع مانند كلزا، آفتابگردان، ذرت، زيتون و كنجد استفاده و در تهيه غذاهايي كه نياز به سرخ كردن دارند حداقل ميزان روغن و از نوع مايع استفاده شود.
دكتر احسان زاده با اشاره به اينكه براي استفاده و نگهداري از روغن بايد نكاتي رعايت شود، اضافه كرد: روغن هاي مخصوص پخت و پز و سالاد براي سرخ كردن مناسب نيستند اما مصرف روغن زيتون بدليل داشتن آنتي اكسيدان ها كه در پيشگيري از بروز بيماري هاي متابوليك و سرطان موثرند بهتر و بايد اين روغن در رژيم غذايي افراد جاي گيرد.
وي به شهروندان توصيه كرد: براي سرخ كردن روغن را به آرامي و با شعله كم حرارت داد و پس از هر بار استفاده در ظرف كاملا بسته شود همچنين نگهداري روغن در ظروف شفاف و در پشت شيشه فروشگاه ها صحيح نيست و منجر به فساد سريع روغن مي شود.
احسان زاده تاكيد كرد: براي نگهداري روغن، ظروف سفالي و لعابي يا ظروف شيشه اي كدر و تيره را انتخاب كنيد و از مصرف مجدد روغني كه حرارت ديده پرهيز و روغنهاي مايع را به مدت طولاني در منزل نگهداري نكنيد.
خبرنگار: ليلي خاكي** انتشار دهنده: شهريار حيدري فر
7180/6034
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
ايلام - ايرنا - كارشناس مسئول بيماري هاي غير واگير مركز بهداشت ايلام گفت: مصرف بيش از نياز چربي و روغن خطرات جبران ناپذيري براي سلامتي بدنبال دارد و باعث بروز بيماري هاي مزمن مانند بيماري هاي قلبي و عروقي، بيماري هاي كبدي و افزايش احتمال ابتلا به سرطان مي شود.