تهران - ایرنا - دبیر كل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به تحولات اخیر سوریه و آزاد سازی حلب از جبهه مقاومت اسلامی خواست تا خود را برای مدیریت جامعه اسلامی آماده كند.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا آیت‎الله محسن اراكی روز پنجشنبه در مراسم افتتاحیه سی امین كنفرانس بین المللی وحدت اسلامی كه در سالن اجلاس سران كشور‌های اسلامی شهر تهران در حال برگزاری است‎‌ گفت: جبهه مقاومت اسلامی از اكنون در اندیشه ایجاد ساز و كارهای لازم برای همگرایی میان ملل اسلامی باشد.
وی افزود: پیروزی جبهه مقاومت در لبنان و فلسطین و پیروزی جبهه مقاومت در عراق و سوریه و بالندگی و جهش عظیم جمهوری اسلامی‎ ‌كه محور اصلی مقاومت است در همه عرصه‌‌های علمی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نشان آن است كه تحقق وعده الهی به پیروزی مومنان بسیار نزدیك است.
اراكی اضافه كرد: این تحولات، همگرایی را میان ملل اسلامی ‎‌تقویت می‎‌كند و زمینه را برای پیشروی به سوی امت واحده اسلامی ‎‌پیش از پیش فراهم می‎‌كند. بر همین اساس جبهه اسلامی ‎‌مقاومت باید خود را برای مدیریت جامعه اسلامی ‎‌در دوره جدید آماده كند و از هم اكنون در اندیشه ایجاد ساز و كار‌های لازم برای مرحله نوین همگرایی ملل اسلامی‎‌ باشد.
وی خاطرنشان كرد: در منطقه افزون‌بر فاجعه فلسطین در مركز جهان اسلام، در برخی كشور‌ها شاهد ظلم و ستم شدیدی از سوی حكمفرمایان نسبت به ملت‌‌ها و شخصیت‌‌های برجسته و آزادیخواه می‎‌باشیم. در یمن شاهد كشتار بیرحمانه مردم به دست نیرو‌های نظامی ‎‌سعودی هستیم. در بحرین شاهد شكنجه و آزار و قتل و ارعاب ملت بی دفاع بحرین توسط نیرو‌های امنیتی این كشور می‎‌باشیم. در میانمار بخشی از ملت مسلمان آن كشور در معرض كشتار و آوارگی دسته جمعی هستند.
دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، یادآور شد: در نیجریه شاهد كشتار دسته جمعی مسلمانان و آزار و شكنجه و زندان بی دلیل رهبران اسلامی ‎‌نظیر شیخ زاكزاكی هستیم. از سوی دیگر در كشور‌هایی نظیر عراق، سوریه، لیبی، افغانستان، پاكستان و تركیه شاهد ناامنی‌‌های گسترده ناشی از فعالیت‌‌های تخریبی گروه‌‌های تروریستی هستیم.
وی افزود: ریشه كن سازی این ناامنی‌‌ها و ستمگری‌‌ها تنها در سایه احقاق حق ملت‌‌ها، وحدت و یكپارچگی نیرو‌های فعال این كشور‌ها تحقق می‎‌پذیرد. بر این اساس از همین تریبون همه نخبگان سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جوامع اسلامی ‎‌را به همبستگی عمومی ‎‌در جهت ایجاد صدای واحد در دفاع از حقوق مظلومین فرا می‎‌خوانیم و آنان را به همكاری گسترده در راه دفاع از حقوق این مظلومان و جلوگیری از ادامه ظلم و بی عدالتی شدیدی كه در حق آنان اعمال می‎‌گردد، دعوت می‎‌كنیم.
اراكی گفت: لازم است به حكام عرب منطقه گوشزد كنم در برابر شیطنت‌‌های مثلث شوم آمریكا، انگلیس و صهیونیسم هوشیار باشید. تاریخ ننگین این مثلث شوم در ایجاد جنگ و آشوب در بسیاری از كشور‌های دنیا بویژه در منطقه غرب آسیا برای شناخت ماهیت پلید سیاستمداران این كشور‌ها كفایت می‎‌كند. تلاش این كشور‌ها در ایجاد ایران هراسی، شیعه هراسی، اسلام هراسی با هدف پراكنده سازی ملت‌‌ها و ایجاد اختلاف و افشاندن بذر كینه و دشمنی در میان كشور‌ها است.
وی از فلسطین به عنوان قلب جهان اسلام و منطقه یاد كرد و گفت: وظیفه حاكمان كشورهای اسلامی دفاع از مردم و سرزمین فلسطین است.
اراكی افزود: اساس همه ادیان الهی دعوت به وحدت و پرهیز از تفرقه در دین است. لذا هرگونه پدیده یا گفتار و رفتاری كه منشأ پراكندگی و نزاع در میان جامعه اسلامی شود با تعالیم اسلامی‎ ‌و شریعت محمد(ص) در تضاد و تقابل است.
وی وظیفه همه مسلمانان بلكه همه اتباع ادیان الهی را دعوت به سوی وحدت و تلاش در جهت حفظ و تقویت آن و مقابله با هر پدیده یا گفتار و رفتاری است كه موجب نزاع، پراكندگی و چنددستگی جامعه اهل ایمان شود.
دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با تأكید بر این‎كه پدیده زشت تكفیر و نشر روحیه خصومت و دشمنی میان مسلمانان پدید‌ه ای ضد اسلامی‎‌ است، اظهار داشت: فتنه فرقه‌گرایی و جنگ درونی در میان مسلمانان در چند سال اخیر توطئه مثلث شوم آمریكا، انگلیس و اسرائیل است و متأسفانه برخی از سران غفلت زده كشور‌های منطقه به دام آن گرفتار شده و در آتش آن دمید‌ه‌اند.
وی تصریح كرد: امروز این فقط رهبر انقلاب اسلامی و مسؤولان جمهوری اسلامی ‎‌نیستند كه منشأ گروه‌‌های تروریستی و تفرقه‌گرایی همچون القاعده، داعش و جبهة النصره را آمریكا، انگلیس و اسراییل می‌دانند، بلكه حقایق میدانی كه برجسته‌ترین آن‌‌ها حمایت همه جانبه این مثلث شوم استكباری از این گروه‌‌هاست و نیز اقرار و اعتراف سران آمریكا و دیگر دست اندركاران سیاست‌‌های استكباری در منطقه به تأسیس، تولید، حمایت و پشتیبانی از این گروه‌‌ها این حقیقت را پیش از پیش آشكار ساخته و بهترین و روشن‌ترین دلیل ماهیت اسلام ستیز و خصمانه آن‌‌ها نسبت به اسلام و جامعه اسلامی ‎‌است.
نماینده مردم استان مركزی در مجلس خبرگان رهبری افزود: با وجود آشكار شدن این حقیقت اظهارات و موضع‌گیری‌‌هایی از سوی برخی شخصیت‌‌ها در حمایت از این گروه‌‌ها دیده می‎‌شود كه بسیار جای تعجب و تأسف است و اسفبارتر این‌كه برخی از شخصیت‌‌هایی كه از آن‌‌ها روشن بینی، آگاهی و دلسوزی به حال جامعه اسلامی ‎‌انتظار می‎‌رود بجای آن‌كه به محكوم كردن این جریان‌‌های وابسته به صهیونیسم و استكبار بپردازند، ملت‌های مظلوم منطقه را متهم به فرقه گرایی می‎‌كنند و جنایت‌های فجیع این مجموعه‌‌های ضدبشری را مظهری از مظاهر غضب و خشم عادی دانسته و از این طریق فساد و ظلم این گروه‌‌های مفسد را توجیه می‎‌كنند.
وی خاطرنشان كرد: یكی از مهم‌ترین اهداف مثلث شوم آمریكا، انگلیس و اسرائیل در دامن زدن به توطئه جنگ و آتش افروزی فرقه‌ای در منطقه، حمایت از دولت نامشروع و غاصب اسرائیل و ایجاد فرصت مناسب برای این رژیم نامشروع و اشغالگر در اشغال هرچه بیشتر زمین‌‌های فلسطین و تجاوز هرچه بیشتر به مقدسات اسلامی ‎‌فلسطین و مردم مظلوم فلسطین است.
اراكی تاكید كرد: امت اسلامی باید آنچه در توان دارند در جهت حمایت از مقاومت مردم مظلوم فلسطین و آزادسازی مسجدالاقصی قبله دوم مسلمین به كار گیرند.
وی آغاز دوره‌ جدیدی در منطقه غرب آسیا را بشارت ‌داد و گفت: دوره جدید، دوره اقتدار بلامنازع جبهه مقاومت است، جبهه‌ای كه برتری خود را در همه صحنه‌‌های برخورد با قدرت‌های استكباری به اثبات رسانید.
سی امین كنفرانس بین المللی وحدت اسلامی تا شنبه با تشكیل شش كمیته و برگزاری نشست های تخصصی با حضور بیش از 300 شخصیت داخلی و خارجی ادامه دارد.
فراهنگ**1003** 1823خبرنگار: محمدرضا جعفرملك* انتشار دهنده: طاهره نبی اللهی