اصفهان- ایرنا - جانشین فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: آمار تصادف ها و تلفات جاده ای این استان طی سال های اخیر روند كاهشی داشته است.

به گزارش ایرنا، سرهنگ ' حسین حسین زاده ' روز یكشنبه در همایش فرهنگی آموزشی ' یاوران راه ایمن'، افزود: تلفات درون شهری ناشی از حوادث رانندگی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد و تلفات برون شهری نیز 3 درصد كاهش یافت.
وی به آمار تصادف ها و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان اصفهان طی این مدت اشاره ای نكرد.
جانشین فرماندهی انتظامی استان اصفهان با بیان اینكه كشته شدن هر نفر در سن بهره وری (16 تا 64 سال) بیش از یك میلیارد تومان برای كشور ضرر دارد، گفت: سالانه 100 هزار فقره تصادف منجر به جرح در استان رخ می دهد.
حسین زاده گفت: تصادف های جاده ای به ازاء هر نفر بین 40 تا 60 میلیون تومان هزینه دارد.
وی با بیان اینكه ایران از پیشینه روشنی در فرهنگ و تمدن برخوردار است، افزود: حوادث ناشی از ترافیك امروز به معضل اجتماعی برای كشور تبدیل شده است كه باید با مدیریت و برنامه ریزی صحیح و اصولی از بین برود.
جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان گفت: گفتمان سازی و استفاده از نظرات نخبگان برای برطرف شدن این معضل اجتماعی ضروری است.
سرهنگ حسین زاده بیشترین عامل حوادث رانندگی و تصادف ها در جاده های اسان اصفهان را خستگی و خواب آلودگی رانندگان اعلام كرد و گفت: عامل بسیاری از واژگونی خودروها در جاده های استان اصفهان خواب آلودگی بوده است.
وی با بیان اینكه بیش از 35 درصد تلفات رانندگی در پی خواب آلودگی رانندگان حادث شده است، گفت: در پی ایجاد ایستگاه های امنیت و سلامت در جاده های استان اصفهان كه از سال 92 برای اولین بار ایجاد شد، 30 درصد تلفات ناشی از حوادث رانندگی استان كاهش یافت.
جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان با بیان اینكه بیش از 100 نقطه حادثه خیز در استان اصفهان شناسایی شده است، گفت: در 105 نقطه از استان تجهیزاتی نصب شده است كه رانندگان در صورت داشتن نرم افزار مربوطه، هشدارهای لازم را در فاصله یك هزار متری از نقطه حادثه دریافت می كنند.
وی گفت: برای كاهش حوادث جاده ای، تجهیزاتی تهیه شده كه با نصب آن نقاط حادثه خیز ، این نقاط به هنگام شب و تاریكی هوا، نمایان می شوند.
سرهنگ حسین زاده، زمان بهره برداری از این تجهیزات را اسفند امسال اعلام كرد.
همایش فرهنگی آموزشی ' یاوران راه ایمن ' با حضور حدود یكهزار نفر از فعالان حمل و نقل، مدیران و فرهنگیان استان اصفهان روز یكشنبه در سالن اجتماعات اداره كل راه و شهرسازی این استان برگزار شد.
استان اصفهان دارای 11 هزار و 500 كیلومتر راه است كه بلحاظ موقعیت خاص آن در مركز و بعنوان چهارراه ترانزیت بار و مسافر كشور، رتبه اول حمل بار و رتبه سوم حمل مسافر را داراست.
استان اصفهان دارای دو هزار و 791 كیلومتر راه همسنگ و 29 كیلومتر آزادراه است.
7150 / 2093 ** خبرنگار: علی نعمانی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
كانال اطلاع رسانی : https://telegram.me/esfahanirna