«عبدالله بهرامی» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با آغاز تحریم ها، ایران سهم بالای خود را در صادرات فرش از دست داد و سالیانه چهار میلیارد دلار در دهه 70 كه سهم ایران از صادرات فرش را 30 درصد می كرد، بتدریج نقصان یافت.
وی گفت: در 10 سال گذشته ایران جایگاه خود را به لحاظ بالاترین رتبه صادرات فرش از دست داد و از چهار میلیارد دلار به یك میلیارد دلار و با آغاز تحریم ها به 300 میلیون دلار سالیانه رسید.
وی گفت: در این سال ها هند توانست جایگاه نخست صادرات فرش به آمریكا را به دست آورد. اكنون فرش دستباف هند به لحاظ كیفیت و رنگ بندی در زمره بهترین فرش های جهان قرار دارد.
بهرامی افزود: اكنون سهم ایران از صادرات جهانی 29 درصد و سهم كشور هند 21 درصد است.
وی ادامه داد: بهبود روابط سیاسی ایران با دیگر كشورها موجب رونق صادرات فرش می شود.
**بیمه قالیبافان
به گفته رییس اتحادیه سراسری تعاونی های تولیدكنندگان فرش دستباف ایران، نزدیك به 2میلیون نفر در صنعت فرش كشور شاغلند اما این هنر ارزشمند در جفای مسائل سیاسی آسیب می بیند.
بهرامی گفت: بیمه قالیبافان سال 1388 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در پنج سال نزدیك به 460 هزار نفر از قالیبافان بیمه شدند.
وی افزود: از سال 1393 پذیرش جدیدی برای بیمه صورت نگرفته است و حتی 65 هزار نفر از این افراد نیز از شمول بیمه خارج شده اند.
به گفته بهرامی، تامین اجتماعی به هر دلیلی كه بیمه شوندگان نتوانند در یك ماه حق بیمه خود را پرداخت كنند آنان را از فهرست بیمه حذف می كنند.
وی میزان پیش بینی شده برای بیمه قالیبافان در بودجه عمومی كشور را 12 هزار میلیارد ریال ذكر كرد و گفت: فقط یك سوم این مبلغ اختصاص می یابد كه نمی تواند همه قالیبافان را پوشش دهد.
بهرامی رسیدگی مجلس و دولت به تخصیص بودجه برای بیمه قالیبافان را خواستار شد.
وی یادآوری كرد: رونق صنعت گردشگری می تواند تحركی در تولید صنایع دستی به ویژه فرش ایجاد كند. همچنین توسعه این صنعت اشتغالزایی بالایی را به همراه دارد.
رییس مركز ملی فرش ایران نوزدهم آبان ماه به ایرنا گفت: در هفت ماه نخست امسال 42 میلیون دلار فرش به صورت مستقیم از ایران به آمریكا صادر شد.
«حمید كارگر» اعلام كرد صادرات مستقیم فرش ایران به آمریكا پنج سال متوقف بود و پس از اجرای برجام و با اشاره مستقیم در بند 22 برجام برای لغو تحریم واردات فرش دستباف ایرانی، شاهد از سرگیری صادرات فرش به آمریكا هستیم.
شامگاه بیست و ششم دی ماه 1394 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
رییس مركز ملی فرش ایران گفت: در هفت ماه نخست امسال در مجموع بیش از 167 میلیون دلار فرش دستباف با وزن دو هزار و 900 تن به دیگر كشورها صادر شد.
به گزارش ایرنا، آلمان، ایتالیا، ژاپن، سوئیس و فرانسه بازارهای سنتی فرش ایران و چین از بازارهای جدید به شمار می روند.
ایران در مجموع به 80 كشور دنیا فرش صادر می كند.
اقتصام**9123**1961** مصاحبه كننده: زهره دریغ گفتار** انتشاردهنده: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
تهران- ایرنا- رییس اتحادیه سراسری تعاونی های تولیدكنندگان فرش دستباف ایران گفت: صادرات فرش ایران به آمریكا در هشت ماه پس از آغاز اجرای برجام 42 میلیون دلار شد و سهم ما از صادرات جهانی به 29 درصد رسید.