'سعید سركار' دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در ایران روز دوشنبه در حاشیه نشست پنج روزه علم و فناوری جایزه مصطفی (ص) در كوالالامپور مالزی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تصریح كرد: بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) برای اهداف توسعه علمی و فناوری در جهان اسلام ایجاد شده تا همگرایی بیشتر كشورهای اسلامی در حوزه توسعه و فناوری شكل گیرد.
نشست پنج روزه علم و فناوری جایزه مصطفی (ص) با همكاری دانشگاه 'پوترا' مالزی از امروز دوشنبه با حضور نمایندگانی از ایران و محققان برجسته كشورهای اسلامی در كوالالامپور پایتخت مالزی گشایش یافت.
'سركار' تصریح كرد: كشورهای اسلامی دارای اقتصاد مبتنی بر مواد خام هستند و راه رهایی از این شرایط به یقین توجه بیشتر به علم و فناوری و حركت به سوی اقتصاد دانش بنیان است و باید این نگاه در همه كشورهای اسلامی وجود داشته باشد.
وی با تاكید بر برنامه ریزی ها به منظور بهره مند ساختن كشورهای كم توان تر از توانایی و ظرفیت كشورهای توانمندتر از طریق بنیاد مصطفی (ص)، گفت: این امر باعث ارتقاء ظرفیت نیروی انسانی متخصص در كشورهای دارای توان پایین تر می شود تا با بهره گیری از زیرساخت های علم و فناوری به سوی اقتصاد دانش بنیان حركت كنند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت كه این بنیاد باید تلاش خود را بر روی نزدیك كردن متخصصین و دانمشندان جهان اسلام متمركز كند تا با همگرایی بیشتر، دستاورهای بزرگی را برای مسلمانان به وجود آورد.
سركار با اشاره به حضور بیش از 30 متخصص و اندیشمند كشورهای اسلامی در این نشست كه به میزبانی مالزی در حال برگزاری است، گفت: شرایطی كه در این نشست وجود دارد برای همفكری است تا بتوانیم در حوزه نانو برنامه ریزی كنیم و ضمن آشنایی از ظرفیت فناوری سایر كشورها از آنها در مسیر تحقق اهداف خود استفاده نماییم.
وی حضور دو برنده جایزه مصطفی (ص) در سال 2015 در این نشست را زمینه ای برای مشاركت فعال تر در حوزه نانو و فناوری در كشورهای اسلامی عنوان كرد و گفت: این نخستین نشستی است كه در ببین كشورهای اسلامی و در زمینه های مختلف علمی برگزار می شود تا از این طریق ظرفیت كشورهای مختلف به دانشمندان معرفی و از پروژه های مشتركی كه بین دانشمندان جهان اسلام انجام می گیرد، حمایت شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در پایان پیشنهاد ایجاد بازار مشترك كشورهای اسلامی برای استفاده از محصولات تولیدشده در این كشورها را مطرح كرد و گفت: بنیاد مصطفی (ص) در طیف گسترده ای از حوزه های مختلف از جمله تبادل دانشجو، برگزاری كارگاه های تخصصی، مهارت افزایی، تبادل فناوری و انجام پروژه های مشترك فعالیت ها می كند.
جایزه مصطفی (ص) وابسته به بنیاد بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. شورای سیاستگذاری متشكل از دانشگاهها و مراكز علمی بزرگ ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت می كنند.
این جایزه به طرح هایی تعلق می گیرد كه زمینهساز بهبود زندگی بشر بوده و در آن ها محققان دست به نوآوری های مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده باشند.
هزینه اهدای جایزه، از طریق وقف دارایی های مؤسسات بزرگ اقتصادی و دانش بنیان، صاحبان سرمایه، یا عموم علاقه مندان به رشد علمی جوامع اسلامی تأمین می شود.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۶
كوالالامپور – ایرنا - دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ایران معتقد است توجه به توسعه علمی و فناوری كه اقتصاد دانش بنیان می تواند بر اثر آن به وجود آید، یك مساله بسیار مهم است و در جهان اسلام باید به آن توجه شود تا دوران طلائی تمدن اسلامی كه در آن كشورهای اسلامی و مسلمانان در رابطه با حوزه علم سرآمد جهان بوده اند، باز احیا شود.