مظفر الوندی روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگارحقوقی ایرنا، افزود: براساس آیین نامه مصوب مرجع ملی حقوق كودك برای عضویت در شورای هماهنگی مرجع، علاوه بر نمایندگان سازمان های دولتی، جامعه وكلا، حوزه علمیه و غیره در این آیین نامه پیش بینی شده تا سه سمن نیز به نمایندگی از سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه كودك با سابقه فعالیت حداقل 5 سال براساس یك فرایند انتخاباتی، معرفی شوند.
وی ادامه داد: از آغاز نخستین دوره مرجع، این كار انجام شد و سه سمن به مدت سه سال عضو مرجع ملی حقوق كودك هستند و با توجه به اتمام دوره سه ساله، دوباره به همه سمن های مجوزدار با فعالیت حوزه كودكان برای برگزاری انتخابات فراخوان دادیم.
دبیرمرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك با بیان اینكه انتخابات این دوره در دو مرحله آبان و آذرماه برگزارشد، گفت: در مرحله نخست، 33 سمن حضور یافتند و به دلیل بدست نیامدن حد نصاب آرا، انتخابات تكرارش؛ درانتخابات بعدی كه چند روز قبل با حضور 40 سمن دارای شرایط در محل مرجع برگزار شد، سه عضو برای عضویت درشورای هماهنگی انتخاب شدند.
الوندی موسسه 'تاك سرزمین من' با مدیریت خسرو صالحی، 'انجمن حمایت از كودكان كار' به مدیریت « بنی هاشم نژاد» و 'انجمن یاری كودكان درمعرض خطر' به مدیریت « نجفی بندپویی» را سه موسسه مردم نهاد حوزه حقوق كودك انتخاب شده برای عضویت در شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق كودك عنوان كرد و گفت: موسسه 'تاك سرزمین من' در دوره قبل نیز برای عضویت در شورای هماهنگی این مرجع انتخاب شده بود.
وی اضافه كرد: بعد از انتخابات نشستی با حضور منتخبین در مرجع برگزار و احكام عضویت آنان در شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق كودك تقدیم شد.
دبیرمرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك اضافه كرد: در این نشست نسبت به چگونگی بهره مندی از ظرفیت های سمن ها بحث و تبادل نظر شد و نمایندگان منتخب قول دادند با حضور موثر در نشست های اصلی و كارگروه های مرجع بتوانند پل ارتباطی توانمندی برای طرح مطالبات عمومی در حوزه كودكان باشند.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران درسال 1372 و با مصوبه مجلس شورای اسلامی به كنوانسیون حقوق كودك ملحق شد. وزارت امورخارجه نیز از سال 1372 تا 1388 به نمایندگی از دولت، امور مربوط به اجرای مفاد كنوانسیون را نظارت و گزارش های ادواری را تنظیم و ارسال می كرد.
وزارت دادگستری نیز از دیماه 1377 با مصوبه دولت به عنوان مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك، تعیین شد و كار خود را در این حوزه آغازكرد. با تصویب آیین نامه مرجع، شورای هماهنگی متشكل از نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط تشكیل شد و دبیرخانه مرجع شكل گرفت.
براساس ماده چهارآیین نامه مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك در جمهوری اسلامی ایران، شورای هماهنگی برای ایجاد هماهنگی و اخذ نظرات دستگاه های اجرایی ذیربط در انجام امور و اقدامات موضوع این آیین نامه با عضویت افرادی چون رییس مرجع ملی به عنوان رییس شورا، دبیرمرجع ملی به عنوان دبیرشورا، یك نفر وكیل دادگستری با حداقل 5 سال سابقه فعالیت مربوط به حقوق كودك یا حقوق بشر، یك نفر روحانی آشنا به حقوق كودك، سه نفرازسازمانهای مردم نهاد فعال مرتبط با حقوق كودك و یك نفر نماینده از 9 وزارتخانه و هفت سازمان تشكیل شده است.
این شورا هر دو ماه یك بار نشستی برگزار و براساس تبصره یك این ماده گزارشهای موردی و مصوبات سالانه را به روسای قوای سه گانه، دفتر مقام معظم رهبری و سایر مراجع ذی صلاح ارسال می كند.
با پایان یافتن دوره نخست عضویت سه سازمان مردم نهاد به نمایندگی ازسمن ها درشورای هماهنگی مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك، امروز درمحل وزارت دادگستری با حضور سمن ها رای گیری انجام شد.
اجتمام*1724* 7329
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد * انتشاردهنده: حسین فتح الهی
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
تهران- ایرنا- دبیرمرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك گفت: سه سازمان مردم نهاد فعال درحوزه حقوق كودك برای عضویت در شورای هماهنگی این مرجع توسط خود سمن ها انتخاب شدند.