تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۱

تهران - ايرنا - بروز پسوريازيس در گوش نسبت به نواحي ديگر شيوع كمتري دارد ولي در صورت بروز بيمار را با مشكلات جسمي و روحي جدي مواجه مي كند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، پسوريازيس يك بيماري التهابي مزمن پوستي است كه دو تا سه درصد افراد سفيد پوست را تحت تاثير قرار مي دهد. عود علايم اين عارضه در فصل سرما بيشتر ديده مي شود. بروز زخم هاي پسوريازيس در گوش نسبت به نواحي ديگر شيوع كمتري دارد ولي در صورت بروز بيمار را با مشكلات جسمي و روحي جدي مواجه مي كند.
به دليل اينكه گردن و گوش در معرض ديد است، بيمار خجل مي شود و از طرفي به دليل حساسيت پوست در اين نواحي، درمان به مراتب پيچيده تر است. برخلاف باورهاي رايج، بروز پسوريازيس در نواحي گوش و گردن، ربطي به تميز كردن گوش يا لمس اين نواحي ندارد ولي اين امر مي تواند منجر به مسدود شدن كانال گوش و كاهش شنوايي شود كه معمولا با درد و خارش همراه است؛ بنابراين به محض مشاهده اين موضوع بايد به پزشك مراجعه شود.
به دليل حساسيت دستگاه شنوايي و پرده گوش، استفاده از هر گونه كرم، قطره يا پماد كه در نواحي ديگر براي كاهش علايم پسوريازيس استفاده مي شود، مي تواند سبب آسيب به پرده گوش شود و بايد از آن اجتناب كرد.
مهمترين علايم پسوريازيس شامل ايجاد تكه هاي ضخيم قرمز رنگ پوستي و فلس هاي نقره اي رنگ است كه بسيار دردناك بوده و سبب خارش مي شود. اين عارضه معمولا زانو، آرنج، پوست سر، كف دست و پا و كمر را تحت تاثير قرار مي دهد؛ همچنين در اطراف ناخن، ناخن پا و داخل دهان نيز ديده شده است.
عواملي وجود دارند كه سبب تحريك و عود علايم پسوريازيس مي شوند؛ رژيم غذايي، نوشيدني هاي الكلي، نور خورشيد، هواي سرد و خشك، استرس، اضافه وزن، سيگار و عفونت از مهمترين علايم عودكننده بيماري هستند.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: معصومه گلشن