تهران - ايرنا - رئيس مركز توسعه پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي گفت: سم زدايي به تنهايي اعتياد را درمان نمي كند بلكه فقط مقدمه كار است و فرد معتاد براي ترك اعتياد به خدمات مددكاري و روانشناختي و همچنين دارو نياز دارد.

مجيد رضازاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: سم زدايي حتما بايد تحت نظر افراد متخصص انجام شود چراكه در غير اين صورت خطر ايجاد اعتيادهاي سخت و حتي مرگ در پي دارد.
وي به افراد داراي اعتياد و خانواده هاي آنان توصيه كرد كه براي اقدام به ترك مواد، استفاده از درمان نگهدارنده و سم زدايي حتما به مراكز مجوز دار سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت مراجعه كنند.
وي ادامه داد: نظارت هاي لازم بر فعاليت مراكز مجوزدار ترك اعتياد انجام مي شود و كارشناسان حاضر در اين مراكز آموزش هاي لازم را ديده اند و حتي در برخي از مراكز پزشكي بطور دائم مستقر است ؛ اين مراكز همچنين روانشناس و مددكار دارند و كار ترك اعتياد و سم زدايي و درمان هاي نگهدارنده را به صورت علمي انجام مي دهند.
رئيس مركز توسعه پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي گفت: يكهزار و 150 مركز ترك اعتياد ميان مدت تحت نظر اين سازمان براي «سم زدايي بدون دارو» در كشور وجود دارد.
رضازاده افزود: اگر با شكايت از موارد سم زدايي مواجه شويم، با شدت با آن برخورد مي كنيم؛ مردم بايد در اعتياد از خوددرماني و مراجعه به عطاري ها يا گرفتن مشورت از همتايان خود در اين زمينه خودداري كنند ؛ تبليغات سم زدايي شبكه هاي ماهواره اي نيز دروغ بوده و بسياري از آنها اعتيادهاي سخت ايجاد مي كنند.
وي ادامه داد: سم زدايي براي افراد معتادي كه داراي بيماري هاي ديگري نيز هستند، خطرناك است .
رئيس مركز توسعه پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي گفت: مراجعه به افراد غيرمتخصص براي ترك اعتياد و سم زدايي ، سلامت و جان افراد را در معرض تهديد قراز مي دهد يا اينكه ممكن است مواد مضري به نام دارو به اين افراد خورانده شود.
رضازاده افزود: پروتكل و دستورالعمل مراكز اقامتي ميان مدت ترك اعتياد سال گذشته بازنگري شد و در هر ساعت از روز با مراجعه به درمانگاه هاي مراكز داراي مجوز، فرد معتاد بستري مي شود يا اينكه اگر هم پزشك در آن ساعت حضور نداشته باشد به مراكز ديگر ارجاع داده مي شوند.
وي خاطرنشان كرد: يكهزار و 170 مركز اقامتي سرپايي درمان نگهدارنده و سم زدايي نيز در كشور وجود دارد.
رضازاده يادآور شد: طي روند سم زدايي، مواد مصرف شده از سوي فرد معتاد به تدريج از بدن او خارج شده و براي ترك اعتياد آماده مي شود.
اجتمام**9185**1569**خبرنگار : سادات حسيني خواه *انتشار: علي حبيبي