به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان با بررسي رسانش الكتريكي بالاي گرافين دريافتند هنگامي كه گرافين با سلول هاي سرطاني در تماس است، الگوي توزيع بار الكتريكي در ساختار آن به گونه اي تغيير مي كند كه بار منفي در ساختار گرافين افزايش يافته و پروتون هاي بيشتري در سطح آن آزاد مي شوند.
محققان با استفاده از اين پديده توانستند يك سلول سالم را از يك سلول گليوبلاستوما تشخيص دهند. سلول هاي گليوبلاستوما متداول ترين سلول هاي سرطاني مغز محسوب مي شوند. نرخ بقاي مبتلايان به اين نوع سرطان در دو سال بعد از ابتلا تنها 30 درصد است.
گرافين كه يك ساختار كربني لانه زنبوري به شكل لايه اي به ضخامت يك اتم كربن است، موجب تشديد برخي از ويژگي هاي مواد و مولكول ها مي شود. برخي از ويژگي هاي كاربردي اين ماده از جمله استحكام، انعطاف پذيري و وزن كم، رسانش بالاي گرما و الكتريسيته موجب توسعه چشمگير كاربردهاي گرافين از ساخت كلاه ايمني گرفته تا توليد بلندگوهايي با كارآيي بسيار بالا شده اند.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰
تهران - ايرنا - گروهي از محققان دانشگاه ايلينوي شيكاگو راهكاري را براي تشخيص سلول هاي سرطاني در مغز با استفاده از گرافين ابداع كردند.