به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمدباقر كریمی روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی نمایشگاه حجاب و عفاف ارومیه افزود: نظارت بر محصولات و طرحهای ارائه شده در نمایشگاههای عفاف و حجاب و مد و لباس بر عهده این كارگروه خواهد بود.
به گفته وی هر فرد حقیقی یا حقوقی كه قصد ایجاد چنین نمایشگاههایی را دارد، باید طرحها و محصولات خود را به كارگروه ساماندهی مد و لباس معرفی كرده و مجوز دریافت كند.
وی اظهار كرد: هدف از ایجاد این كارگروه یافتن بازار فروش برای اصناف مختلف نیست بلكه به عنوان یك نهاد فرهنگی به دنبال ایجاد فرهنگ منطبق با خواستههای اسلامی و ایرانی است.
وی مقابله با گسترش پوشش غیرایرانی و غربی را ضروری خواند و اضافه كرد: نمایشگاههای مد و لباس، عكس و تصویر با موضوع عفاف و حجاب و شوهای زنده لباس باید مورد نظارت و دقت قرار گیرد تا به اسم ترویج فرهنگ دینی، فرهنگ غربی رواج نیابد.
وی گفت: صنعت مد و لباس در فرهنگ هر جامعهای موثر است و باید كارگروهی در هر استان به بررسی وضعیت این نماد فرهنگی بپردازد.
حجت الاسلام كریمی افزود: گویش محلی، آداب و سنت ها، نوع پوشش سنتی و فرهنگ بومی هر منطقه در طراحی مد و لباس آن منطقه موثر است و باید از پوشش محلی و سنتی رایج در هر منطقه از كشور دفاع شود.
وی با بیان اینكه ترویج سبك زندگی اسلامی ایرانی از دغدغههای مقام معظم رهبری است، اظهار كرد: اگر مردم هر منطقهای به پوشش و آداب و سنت ها خود پایبند باشند، با تهاجم فرهنگی مقابله می شود زیرا فرهنگ اصیل ما در هر بخشی نمودی از اسلام و متناسب با آموزه های دینی است.
وی به برخی افراط و تفریط ها كه در بین 2 قشر مذهبی و غیرمذهبی در زمینه مد و لباس وجود دارد، اشاره كرد و گفت: موضوع پوشش باید با ارائه طرحهایی كه برای هر 2 قشر قابل قبول است، مدیریت شود.
وی ادامه داد: امكان عضویت تمامی طراحان مد و لباس در صندوق هنرمندان وجود دارد و این صندوق آمادگی ارائه خدماتی از قبیل وام و بیمه هنرمندان را اعلام كرده و از عضویت همه هنرمندان به ویژه طراحان مد و لباس استقبال میكند.
به گزارش ایرنا، این كارگروه بر اساس ماده 1 آییننامه اجرایی قانون ساماندهی مد و لباس كه در سال 1385 شمسی توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشكیل می شود.
حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، ارج نهادن، تبیین و ترویج الگوهای بومی و ملی، هدایت بازار تولید و عرضه پوشاك بر اساس طرحهای داخلی و ترغیب عموم مردم به استفاده از الگوها و آثار مبتنی با فرهنگ و هویت ایرانی از جمله اهداف تشكیل این كارگروه است.
در این راستا، تمام كسانی كه در عرصه مد و لباس فعالیت میكنند، از طراحان لباس و مزوندارها گرفته تا افراد مدل، صاحبان فروشگاهها، منتشركننده های ژورنال ها، اجراكنندگان شوهای زنده لباس، مدیران سایت های خبری، علاقهمندان به برندسازی، مشروط بر ایرانیبودن ایدههایشان مورد حمایت كارگروه ساماندهی مد و لباس قرار میگیرند و زیر نظر این كارگروه فعالیت میكنند.
در سال 91، بنیاد ملی مد و لباس اسلامی و ایرانی به منظور تحقق اهداف كارگروه ساماندهی مد و لباس گشایش پیدا كرد و حمایت از طراحان و تولیدكنندگان پوشاك اسلامی ایرانی را در دستور كار قرار داد.
اعضای بنیاد مد و لباس در شورای فرهنگ عمومی تثبیت شده است و شامل تمام اعضای كارگروه مد و لباس به همراه تعدادی از كارشناسان و اعضای وزارتخانهها و بخش خصوصی است.
بنیاد ملی مد و لباس برقرار كننده تعامل بین فعالان عرصه تولید و دستگاههای دولتی است و تمام مصوبه های كارگروه ساماندهی مد و لباس توسط این بنیاد اجرایی میشود.
راه اندازی كارگروه ساماندهی مد و لباس در آذربایجان غربی نویدبخش ارائه طرح های مطلوب در خصوص پوشش ایرانی و اسلامی منطبق با فرهنگ این منطقه است.
8137/3072 ** خبرنگار: سیده فاطمه سجادی ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۴
ارومیه- ایرنا- مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: كارگروه ویژه ای جهت ساماندهی مد و لباس طی هفته آینده تشكیل می شود تا هدایت بازار تولید و عرضه پوشاك بر اساس الگوهای داخلی و ترغیب عموم مردم به استفاده از طرحهای مبتنی با فرهنگ و هویت ایرانی در این استان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.