دكتر رضا ملك زاده پنجشنبه در حاشیه رونمایی از سامانه و بانك اطلاعاتی جامع سرطان در شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاوه بر اینكه امواج و پارازیت ها ممكن است باعث ایجاد سرطان شود،می تواند عوارض دیگری هم برای سلامتی داشته باشد و می تواند در شیوع بیشتر سرطان در كشور ما هم تاثیر گذار باشد .
معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت : علاوه بر پارازیت ها و امواج ، گرد و غبارها و ریزگردهایی كه از كشور عراق می آید، نیز از جمله عواملی است كه در ابتلا به سرطان نقش دارد،اما هنوز میزان تاثیر آنها به روشنی معلوم نیست، هنوز مطالعات دقیقی دراین زمینه انجام نشده است ، اما مطالعات اولیه نشان می دهند كه این عوامل در ابتلا به سرطان نقش دارند .
ملك زاده با بیان اینكه سرطان سینه شایع ترین نوع سرطان درایران است گفت: متاسفانه سن شروع سرطان سینه در ایران 18 سال زودتر از سن شیوع این بیماری در كشورهای غرب است، سرطان سینه یكی از معدود سرطان های قابل درمان است و می توان به طور كامل آن را درمان كرد .
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: هم اكنون اكثر دانشگاه های بزرگ كشورمراكز تحقیقات سرطان سینه دارند ، سرطان سینه در بانوان بیشتر شایع است، سالانه 85 هزار نفر در كشور به انواع سرطان ها مبتلا می شوند ، شایع ترین نوع سرطان شناخته شده سرطان سینه است، درصد كمی از این نوع سرطان در مردان هم شایع است ولی 99 درصد آن در بانوان شایع می شود .
ملك زاده گفت: سرطان سینه قابل درمان و قابل پیشگیری است ، اساس كار هم زود تشخیص دادن آن است ، علت ابتلا به سرطان سینه به دقت روشن نیست اما سبك زندگی در بروز آن نقش دارد ، چاقی مهمترین دلیل ابتلا به سرطان سینه است.
معاون وزیر بهداشت گفت: چاقی و وزن بالا در بانوان اكنون به همه گیری تبدیل شده ، وزن بالا یك تهدید جدی برای بانوان است و برای پیگیری از ابتلا به سرطان سینه باید فرایند چاقی كنترل و پایش شود .
ملك زاده گفت:عوامل ژنتیك و خانوادگی هم درابتلا به سرطان سینه تاثیر دارد و نقش ازدواج های فامیلی هم در ابتلا به این نوع سرطان نباید نادیده گرفت، ازدواج فامیلی می تواند به سرطان سینه منجر شود ، این بیماری البته در سنین جوانی بیشتر دیده می شود و این قابل بررسی است .
وی در باره مباحثی كه پیرامون سونامی سرطان گفته می شود گفت : شیوع سرطان در ایران بیشتر از سایر كشورها نیست، اینكه گفته می شود سونامی سرطان به راه افتاده را تایید نمی كنیم ، متوسط ابتلا به سرطان در كشور ما حتی از كشورهای همسایه هم كمتر است، بنا براین سونامی سرطان پذیرفته شده نیست ، سرطان در كشور ما با آهنگ كندی در حال افرایش است .
ملك زاده گفت: افزایش متوسط سن و پیر تر شدن جمعیت در كشورمان نیز می تواند عاملی باشد كه شمار افراد مبتلا به سرطان را بیشتر نشان دهد، سرطان اصولا بیماری افراد مسن است ، امروز با انجام تحقیقات و فعالیت در حوزه سلامت سرطان ها بیشتر تشخیص داده می شود و بیشتر دیده می شود بنا بر این همه احساس می كنند كه شمار افراد مبتلا افزایش یافته است ، 50 درصد از سرطان ها قابل درمان است .
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
شیرا ز- ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت:چون در ابتدا اطلاعات كاملی نداشتیم كه پارازیت ها سرطان زا هستند یا خیر، اظهارنظر نمی كردیم اما مطالعات اولیه اخیر نشانگر آن است كه این امواج و پارازیت ها عوارض دارند و درابتلا به سرطان موثرند.