تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۰

مسكو - ایرنا - در چارچوب ادامه عملیات تجسسی ضدروسی غرب، یك فروند هواپیمای «ار.اس-135 دبلیو» آمریكا نزدیك مرزهای روسیه برفراز دریای بالتیك و همچنین آواكس ناتو مجاور شبه جزیره كریمه پرواز كردند.

به گزارش ایرنا، هواپیمای جاسوسی آمریكایی «ار.اس-135 دبلیو» بیش از یك ساعت بر فراز دریای بالتیك نزدیك مرزهای منطقه كالینینگراد پرواز كرد.
شبكه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز جمعه در این باره اعلام كرد: هواپیمای آمریكایی شامگاه پنجشنبه از پایگاه هوایی میلدن هول آمریكا در انگلیس به پرواز در آمده و از مسیر خلیج گدانسك به كالینینگراد نزدیك شده بود كه دو فروند جنگنده سوخو-27 آن را ردیابی كردند.
بنا به این گزارش، همچنین یك فروند هواپیمای تجسسی ناتو از نوع آواكس نیز برفراز دریای سیاه نزدیك شبه جزیره كریمه پرواز كرد.
این هواپیما كه از پایگاه گیلن كرخن ناتو در آلمان به پرواز در آمده بود، با عبور از حریم هوایی رومانی مدتی نزدیك شبه جزیره كریمه عملیات برنامه ریزی شده انجام داد.
استان كالینینگراد خارج از سرزمین اصلی روسیه كنار بلاروس، لیتوانی و همچنین لهستان و نزدیك رومانی دو كشور عضو پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) قرار دارد كه ارتباط آن با سرزمین اصلی از دریای بالتیك انجام می شود.
روسیه برای مقابله با تهدیدهای نظامی غرب، افزون بر بهبود توان بخش های موشكی و بمب افكن های قاره پیما، نیروهای هوافضا و دریایی می تواند از مزیت ویژه راهبردی كالینینگراد نیز بهره بگیرد.
هدف جاسوسی هوایی آمریكا بیشتر جمع آوری اطلاعات از محل استقرار سامانه های پدافند موشكی اس400، تاكتیكی اسكندر و ساحل به دریای باستیون و بال روسیه است.
با توجه به اینكه در سال های اخیر هواپیماهای آمریكایی شمار پروازهای جاسوسی را در منطقه افزایش داده اند، روسیه نیز سامانه راداری خود را تقویت كرده است.
براساس گزارش اعلام شده، تور راداری روسیه كه برخوردار از سامانه شناسایی ضداستتار است، سال 2016 پرواز بیش از 800 هواپیمای جاسوسی خارجی را ردگیری كرده است.
اندره كوبان رئیس بخش سامانه راداری نیروهای مسلح روسیه گفت كه سامانه های روسی توان شناسایی هواپیماهای مجهز به سیستم استتار را نیز دارند.
خبرگزاری اسپوتنیك به نقل از این مقام روسی نوشت: سال جاری بیش از 800 هواپیمای جاسوسی خارجی شناسایی شد و بیشتر از سه هزار و 500 بار سیگنال این رادارها نیز به صدا در آمد.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا