مشهد- ایرنا- دبیر حزب موتلفه اسلامی شاخه خراسان رضوی گفت: مواد 120 گانه منشور حقوق شهروندی در امتداد فرمان هشت ماده ای امام خمینی(ره) و منطبق بر روح قانون اساسی است.

جواد آرین منش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون امضا رونمایی از منشور حقوق شهروندی توسط رئیس جمهوری، افزود: این منشور نقطه آغازی برای تحقق اصول قانون اساسی، اصول مترقی مغفول مانده آن و اهتمام ، توجه و تاكید بر حقوق ملت همچون آزادی، امنیت، رعایت حریم خصوصی، اشتغال، آزادی اندیشه و بیان و نیز دادخواهیهای عادلانه حتی در حد تذكر و فرهنگ سازی، است.
وی تدوین منشور حقوق شهروندی را اقدامی بسیار ارزشمند و شایسته ارزیابی و بیان كرد: آنان كه با این اصول مخالفند در واقع مخالف قانون اساسی و قوانین جاری كشور هستند.
دبیر حزب موتلفه اسلامی شاخه خراسان رضوی ادامه داد: در واقع روح منشور حقوق شهروندی متفاوت از اصول قانون اساسی و قوانین جاری كشور نیست و نباید به كسانی كه در این مورد عینك سیاه به چشم می زنند اعتنا كرد.
وی گفت: تحقق این منشور و مفاد آن مستلزم ضمانت اجرایی می باشد و بهترین ضمانت و پشتوانه برای این امر عزم و اراده ملی و تلاش قوای سه گانه در تحقق آن است.
آرین منش افزود: باید روحیه مطالبه گری در مردم برای تحقق مفاد منشور حقوق شهروندی و اصول مترقی قانون اساسی نهادینه شود.
وی ادامه داد: بدین منظور رئیس جمهوری باید از تمام اختیارات و ظرفیتهای خود و دستگاههای اجرایی برای اجرایی شدن مفاد منشور حقوق شهروندی استفاده نماید.
این فعال سیاسی گفت: گرچه تحقق این مفاد نیازمند سالها ایستادگی، تلاش و پایمردی همه آحاد ملت و حاكمیت است اما در مسیر اجرای آن وجود ساز و كار نظارت و ارزشیابی نیز ضروری است.
وی در زمینه انعكاس بین المللی منشور حقوق شهروندی هم گفت: با توجه به اینكه اصول مورد نظر اصولی مترقی و پیشرفته است به لحاظ حقوق بین الملل می تواند آثار مثبتی در سطح بین المللی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری دوشنبه گذشته 29 آذر ماه منشور حقوق شهروندی را شامل 23 سرفصل و 120 ماده به همراه ساز و كار اجرا و نظارت بر حسن اجرای حقوق شهروندی و همچنین ارجاعات قانونی مواد آن امضا و رونمایی كرد.
در این متن علاوه بر مقدمه به موضوعاتی همچون حق حیات، سلامت و كیفیت زندگی، حق كرامت و برابری انسانی، حق آزادی و امنیت شهروندی، حق مشاركت در تعیین سرنوشت و حق اداره شایسته و حسن تدبیر پرداخته شده است.
'حق آزادی اندیشه و بیان، حق دسترسی به اطلاعات، حق دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، حق تشكل، تجمع و راهپیمایی، حق تابعیت، اقامت و آزادی رفت و آمد، حق تشكیل و برخورداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه، حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق مسكن و حق مالكیت' دیگر حقوقی است كه این منشور به آنها اشاره كرده است.
همچنین 'حق اشتغال و كار شایسته، حق رفاه و تامین اجتماعی، حق دسترسی و مشاركت فرهنگی، حق آموزش و پژوهش، حق محیط‌ زیست سالم و توسعه پایدار و حق صلح، امنیت و اقتدار ملی' از دیگر حقوق مندرج در منشور حقوق شهروندی است.
خبرنگار: فاطمه یوسفی **منتشركننده: حسین كریم زاده
1906/1858