رشت - ايرنا - شكارچيان متخلف شش قطعه قوي فريادكش و گنگ، توسط ماموران يگان حفاظت محيط زيست استان گيلان شناسايي و دستگير شدند.

فرمانده يگان حفاظت اداره كل محيط زيست استان گيلان روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا بيان كرد: سه شكارچي با استفاده از يك فروند قايق موتوري و يك قبضه اسلحه در منطقه چوكام شهرستان رشت واقع در حوزه شرقي تالاب انزلي اقدام به شكار شش قطعه قو از نوع گنگ و فريادكش كردند كه پس از اطلاع از حضور متخلفان، ماموران يگان حفاظت محيط زيست، شكارچيان را دستگير و قايق آنها به همراه لاشه قوها و اسلح شكاري را توقيف كردند.
ساسان اكبري پور ادامه داد: با توجه به جرايم در نظر گرفته شده براي شكار گونه هاي حمايت شده نظير قو در قانون، اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان براي فرد خاطي مبلغ 72 ميليون ريال ضرر و زيان در حق دولت مطالبه كرده است.
وي افزود: همچنين با توجه به ممنوعيت شكار به دليل خطر شيوع آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان، نيروهاي يگان به حالت آماده باش درآمده اند و به صورت شبانه روزي در مناطق تحت مديريت استان حضور دارند و با هرگونه تخلف شكار و صيد، برخورد مي كنند.
به گفته اكبري پور، قوها از دسته پرندگان شكار ممنوع و مهاجر هستند كه مناطق تالابي گيلان را براي زمستان گذراني انتخاب مي كنند و با توجه به سرد شدن هوا در عرض هاي شمالي، حضور و ورود آنها به مناطق تحت مديريت استان افزايش چشمگيري يافته است.
گيلان به دليل دارا بودن تالاب هاي مهمي همچون تالاب انزلي ، تالاب بوجاق ، تالاب اميركلايه و عرصه هاي آبي گسترده ديگر از جمله تالاب استيل ، جوكندان و سواحل خزر ، دارا بودن هواي مناسب و ايجاد يك سيستم حفاظتي امن براي حضور پرندگان مهاجر توسط اداره كل محيط زيست گيلان و سمن ها و مردم محلي، از مهمترين مناطق زمستان گذراني پرندگان است.
بر اساس آمار اداره كل محيط زيست در استان گيلان، 326 گونه پرنده از 18 راسته و 60 تيره شناسايي شده كه از اين تعداد، حدود 95 گونه بومي و 231 گونه شناسايي شده اند.
بيش از 70 درصد از پرندگاني كه در گيلان ديده مي شوند، مهاجرند و بر اساس زمان ورودشان به استان اين گونه ها به انواع زمستانه، تابستانه و عبوري تقسيم مي شوند.
20 منطقه حفاظت شده و تحت مديريت كه بيش از 14 و نيم درصد از خاك استان را شامل مي شود، توسط افزون بر 160 محيط بان مستقر در 19 پاسگاه سرمحيط باني و محيط باني شبانه روزي، حفاظت مي شوند.
برآوردهاي اوليه نشان مي دهد كه بيش از 70 هزار پرنده مهاجر هم اكنون در تالاب هاي گيلان در حال زيست هستند. از جمله اين پرندگان مي توان به گونه هاي ارزشمندي چون غاز پيشاني سفيد كوچك، زنگوله بال ، فلامينگو، غاز پيشاني سفيد ، اردك تاجدار ، اردك بلوطي ، اردك سرحنايي ، عقاب دريايي دم سفيد، سنقر سفيد ، عقاب تالابي ، آنقوت و تنجه اشاره كرد.
قوها نيز پرندگاني سنگين وزن و بزرگ هستند كه معمولا تا آخر عمر تنها با جفت خود زندگي مي كنند و در صورت از دست دادن جفت شان ، بقيه عمرشان را به تنهايي سر مي كنند. از اين رو، شكارچيان در بيشتر مناطق به ندرت اقدام به شكار اين پرنده زيبا مي كنند.
7294/2007