رشت - ایرنا - شكارچیان متخلف شش قطعه قوی فریادكش و گنگ، توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان شناسایی و دستگیر شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره كل محیط زیست استان گیلان روز یكشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان كرد: سه شكارچی با استفاده از یك فروند قایق موتوری و یك قبضه اسلحه در منطقه چوكام شهرستان رشت واقع در حوزه شرقی تالاب انزلی اقدام به شكار شش قطعه قو از نوع گنگ و فریادكش كردند كه پس از اطلاع از حضور متخلفان، ماموران یگان حفاظت محیط زیست، شكارچیان را دستگیر و قایق آنها به همراه لاشه قوها و اسلح شكاری را توقیف كردند.
ساسان اكبری پور ادامه داد: با توجه به جرایم در نظر گرفته شده برای شكار گونه های حمایت شده نظیر قو در قانون، اداره كل حفاظت محیط زیست گیلان برای فرد خاطی مبلغ 72 میلیون ریال ضرر و زیان در حق دولت مطالبه كرده است.
وی افزود: همچنین با توجه به ممنوعیت شكار به دلیل خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نیروهای یگان به حالت آماده باش درآمده اند و به صورت شبانه روزی در مناطق تحت مدیریت استان حضور دارند و با هرگونه تخلف شكار و صید، برخورد می كنند.
به گفته اكبری پور، قوها از دسته پرندگان شكار ممنوع و مهاجر هستند كه مناطق تالابی گیلان را برای زمستان گذرانی انتخاب می كنند و با توجه به سرد شدن هوا در عرض های شمالی، حضور و ورود آنها به مناطق تحت مدیریت استان افزایش چشمگیری یافته است.
گیلان به دلیل دارا بودن تالاب های مهمی همچون تالاب انزلی ، تالاب بوجاق ، تالاب امیركلایه و عرصه های آبی گسترده دیگر از جمله تالاب استیل ، جوكندان و سواحل خزر ، دارا بودن هوای مناسب و ایجاد یك سیستم حفاظتی امن برای حضور پرندگان مهاجر توسط اداره كل محیط زیست گیلان و سمن ها و مردم محلی، از مهمترین مناطق زمستان گذرانی پرندگان است.
بر اساس آمار اداره كل محیط زیست در استان گیلان، 326 گونه پرنده از 18 راسته و 60 تیره شناسایی شده كه از این تعداد، حدود 95 گونه بومی و 231 گونه شناسایی شده اند.
بیش از 70 درصد از پرندگانی كه در گیلان دیده می شوند، مهاجرند و بر اساس زمان ورودشان به استان این گونه ها به انواع زمستانه، تابستانه و عبوری تقسیم می شوند.
20 منطقه حفاظت شده و تحت مدیریت كه بیش از 14 و نیم درصد از خاك استان را شامل می شود، توسط افزون بر 160 محیط بان مستقر در 19 پاسگاه سرمحیط بانی و محیط بانی شبانه روزی، حفاظت می شوند.
برآوردهای اولیه نشان می دهد كه بیش از 70 هزار پرنده مهاجر هم اكنون در تالاب های گیلان در حال زیست هستند. از جمله این پرندگان می توان به گونه های ارزشمندی چون غاز پیشانی سفید كوچك، زنگوله بال ، فلامینگو، غاز پیشانی سفید ، اردك تاجدار ، اردك بلوطی ، اردك سرحنایی ، عقاب دریایی دم سفید، سنقر سفید ، عقاب تالابی ، آنقوت و تنجه اشاره كرد.
قوها نیز پرندگانی سنگین وزن و بزرگ هستند كه معمولا تا آخر عمر تنها با جفت خود زندگی می كنند و در صورت از دست دادن جفت شان ، بقیه عمرشان را به تنهایی سر می كنند. از این رو، شكارچیان در بیشتر مناطق به ندرت اقدام به شكار این پرنده زیبا می كنند.
خبرنگار: امیرپوراحمد** انتشاردهنده: امیرحسین كبیری
7294/2007