اردبیل - ایرنا- توجه جدی و حمایتی مدیریت عالی اردبیل از سرمایه گذاری و انتخاب آن به عنوان یكی از اولویت های توسعه ای استان در كنار شرایط مناسب ایجاد شده پس از برجام دورنمایی خوش و امیدوار كننده از سرمایه گذاری و رونق فضای كسب و كار در استان فراهم كرده است.

توحید عالی زاده مدیركل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری اردبیل در گفت و گویی با خبرنگاران ایرنا بخشی از موفقیت ها و نیز عملكرد استان را در جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی برشمرده است.
** آقای عالی زاده نبود سرمایه گذاری های كلان و تاثیرگذار در گذشته پاشنه آشیل و یا علت اصلی ضعف اقتصادی استان اردبیل بوده است، برای رفع این معضل در استان چه تدابری اندیشیده شده است ؟
* عالی زاده : متاسفانه اینچنین است، در گذشته و در زمانی كه زمینه مهیا بود، بی توجهی ها باعث عقب ماندگی استان اردبیل در زمینه ایجاد واحدهای تولیدی بزرگ و اشتغال زا شده است، چه پیش از انقلاب و چه سال های پس از انقلاب متاسفانه سرمایه گذاری های كلانی در منطقه نشده است و در حالی كه استان های دیگر با استفاده از ارز ارزان دولتی به ایجاد كارخانه های عظیم مشغول بودند در استان تقریبا چندان كاری نشده و از این جهت اردبیل متاسفانه عقب مانده است.
برای رفع این مشكل و خلای بزرگ ایجاد شده، استاندار دولت تدبیر و امید از بدو تصدی این سمت اولویت كاری خود را به جذب سرمایه گذاری های خصوصی و بنگاههای بزرگ شبه دولتی و سرمایه گذاری خارجی معطوف كرده و اقدام های امیدوار كننده ای نیز در این راستا صورت گرفته است.

** آقای عالی زاده در استان صحبت از رفع موانع سرمایه گذاری می شود، این موانع تاكنون چه بوده و دولت تدبیر و امید در این زمینه چه اقدامی انجام داده است؟
* عالی زاده : بیشتر مسایل و مشكلات حوزه سرمایه گذاری در استان عبارت است از اخذ مجوز لازم از دستگاههای مربوطه ، درخواست زمین برای اجرای طرح ، تغییر كاربری زمین های درخواستی ، تامین زیرساخت ها و صدور مجوز های زیست محیطی.
این موانع در كنار برخی مسایل دیگر بویژه نگاه فرهنگی كه نگاهی منفی به سرمایه دار و سرمایه گذار بوده، معضلی در سرمایه گذاری در استان بود اما در چند سال اخیر این روند تسهیل شده و حتی با تاكید استاندار اردبیل دستگاههای ذیربط متولی پیگیری به نتیجه رسیدن طرح ها تا پایان عملیات اجرایی شده اند.
دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استان اردبیل با هدف رفع موانع و تسهیل سرمایه گذاری ها اوایل بهار امسال تشكیل شده و تاكنون اقدام های مهمی در این زمینه انجام داده است .
این دفتر با هدف ایجاد تعامل بهتر بین دستگاههای اجرایی استان در جهت توسعه اقتصادی ، تسهیل، تسریع در امر تامین منابع مالی، تسریع در صدور مجوزهای مربوط به سرمایه گذاری با ایجاد پنجره واحد، ارایه حمایت های لازم از طریق كارگروهها و كمیسیون های ویژه ، رسیدگی به اعتراض های صاحبان طرح و سرمایه گذاران در رابطه با عدم صدور مجوزهای قانونی با فعال كردن ستاد سرمایه گذاری استان و ایجاد روابط با سرمایه گذاران داخلی و خارجی از طریق تشكیل همایش های سرمایه گذاری و معرفی پتانسیل های اقتصادی در راستای جذب آنها برای سرمایه گذاری در استان تشكیل شده و اقدام های خوبی هم تاكنون در این راستا انجام داده است.

** آقای عالی زاده در بخشی از مطالب خودتان به بحث سرمایه گذاری خارجی اشاره كردید، آیا در این زمینه اقدام هایی دراستان صورت گرفته و موفقیت هایی كسب شده است ؟
* بله تاكنون جلسات متعددی با سرمایه گذاران خارجی در استانداری و مركز خدمات سرمایه گذاری استان برگزار و طی این جلسات قابلیت ها و جاذبه های سرمایه گذاری استان اردبیل در اختیار نمایندگان شركت های خارجی قرار گرفته است.
مذاكرات خوبی با هیات های اقتصادی خارجی در استان انجام گرفته و دورنمای مناسبی برای جذب سرمایه گذاران خارجی در استان ایجاد شده است ، مذاكره با هیات سرمایه گذاری كره جنوبی فعال در زمینه انرژی های نو و هتل بیمارستان ، شركت ' آسپیراوی ' بلژیك فعال در زمینه تولید و نصب توربین های بادی ، نماینده شركت كانادایی برای خرید یا مشاركت در شركت سبلان پارچه و نیز آقای علی اف سرمایه گذار تبعه جمهوری آذربایجان انجام و زمینه های فعالیت آنها در استان اردبیل فراهم شده است .

** آقای عالی زاده ، آیا در زمینه سرمایه گذاری، نمونه های تحقق یافته در استان وجود دارد، می شود به چند مورد آن اشاره بفرمایید ؟
* بله با پیگیری ها و جذب سرمایه گذاران طرح های خوبی در استان اجرایی شده و انتظار می رود بزودی شاهد بهره برداری آنها باشیم ، از جمله این طرح ها می توان به چندین طرح نیروگاهی، طرح های گلخانه ای از قبیل شهرك گلخانه ای در پایاب سد خداآفرین، مجتمع عالی گلخانه ای سامیان و فیروزآباد، احداث چند طرح پرورش گاو شیری از جمله مجتمع پرورش گاو شیری پنج هزار راسی آقای صفر قدرتی ، فعالیت های اقتصادی شركت كوثر و هلدینگ تدبیر اشاره كرد.
همچنین كشتارگاه شركت تولیدی آرتا جوجه سبلان، فرآوری محصولات سیب زمینی نورد گستر و كارخانه نساجی ستاره اردبیل در مجموع با ایجاد 900 نفر زمینه اشتغال در ایام دهه فجر به بهره برداری می رسند.

** و دیگر اقدام های قابل توجه در زمینه های سرمایه گذاری ؟
* تاكنون پیش امكان سنجی 80 طرح در زمینه صنعت و معدن ، 40 طرح در زمینه گردشگری ، 40 طرح در زمینه كشاورزی با همكاری دانشگاه محقق اردبیلی انجام شده است .
همچنین تاكنون 34 جلسه تشكیل شده كه از این تعداد 29 جلسه با سرمایه گذاران داخلی و پنج جلسه با سرمایه گذاران خارجی بوده و در آنها زمینه های سرمایه گذاری در استان مورد تبادل نظر قرار گرفته است.
در این مركز نمایندگان ثابت دستگاههای اجرایی و اداره های مسئول صدور مجوز های سرمایه گذاری هفته ای 2 بار در سازمان امور اقتصادی و دارایی استان جمع و مسایل و مشكلات حوزه سرمایه گذاری را مورد بررسی قرار می دهند.
آقای عالی زاده از وقتی كه در اختیار ایرنا برای ارایه بخشی از خدمات دولت تدبیر و امید به مردم قرار دادید كمال تشكر را می كنیم .
مصاحبه: یعقوب شاددل /موسی زاده ** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
6016/7110