تهران-ايرنا- محققان موفق به ابداع نوعي باتري كاغذي شده اند كه قابليت تا شدن دارد و انرژي آن از متابوليسم يك باكتري در پساب ها تامين مي شود.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس الرت، محققان دانشگاه بينگهمتون كه اين باتري را ساخته اند مي گويند از اين باتري كه ساخت آن آسان و ارزان قيمت است، مي توان به عنوان يك منبع انرژي براي حسگرهاي پزشكي در مناطق دورافتاده و يا در حال توسعه استفاده كرد.
اين باتري كاغذي كه قابل تا شدن است و انرژي آن توسط يك باكتري موجود در پساب ها تامين مي شود، تازه ترين نمونه از باتري هاي زيستي است كه انرژي حاصل از تركيبات آلي را ذخيره مي كنند.
طراحي اين باتري جديد كه بخشي از يك حوزه تحقيقاتي جديد به نام papertronics است، تلفيقي از كاغذ و الكترونيك مي باشد.
دستيابي به اجزاي ساده مورد نياز براي ساخت اين نوع لوازم الكترونيكي مبتني بر كاغذ در بخش هاي دورافتاده جهان آسان است و آنها را در مكان هايي كه به شبكه هاي برق و يا باتري هاي متعارف دسترسي ندارند، به يك نسخه پشتيبان قابل اعتماد تبديل مي كند.
براي ساخت اين باتري، محققان يك روبان از نيترات نقره را روي يك صفحه كاغذ كروماتوگرافي قرار دادند و با گذاشتن يك لايه نازك موم در بالاي اين صفحه، كاتد (الكترود مثبت باتري ) را درست كردند.
آنها سپس در طرف ديگر اين صفحه مخزني از يك پليمر رسانا درست كردند كه پس از پر شدن با چند قطره از پساب حاوي اين باكتري، به صورت آند (الكترود منفي) كار مي كند.
زماني كه اين صفحه تا مي شود، كاتد و آند در تماس با يكديگر قرار مي گيرند و متابوليسم باكتريايي كه به تنفس سلولي نيز معروف است، موجب تامين انرژي باتري مي شود.
اين نتايج در نشريه Advanced Materials Technologies منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/