دكتر عبدالله بهمنش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به شيوع آنفولانزاي فوق حاد پرندگان در برخي استانهاي كشور تا اطلاع بعدي هرگونه خريد و فروش پرنده زنده در اين استان ممنوع است.
وي تاكيد كرد كه براي مبارزه با موارد احتمالي آنفولانزاي فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف استان تدابير لازم انديشيده شده و اداره دامپزشكي اين استان در آمادگي كامل به سر مي برد.
بيماري آنفولانزاي فوق حاد از طريق پرندگان مهاجر وارد ايران شده و در نزديك به 9 استان كشور مشاهده شده است.
بهمنش خاطرنشان كرد كه خريد و فروش پرندگان زنده ممنوع است و انتظار مي رود محيط زيست استان هم شكار هرنوع پرنده را تا اطلاع بعدي ممنوع كند.
وي تاكيد كرد كه تردد و جا به جايي هر نوع دام و فرآورده هاي دامي در استان كهگيلويه و بويراحمد بايد با مجوز دامپزشكي صورت گيرد و با متخلفين در اين زمينه طبق قانون برخورد مي شود.
مديركل دامپزشكي كهگيلويه و بويراحمد گفت در نشست هايي با فرمانداران، بخشداران، مرغداران، كلينيك هاي دامپزشكي و كشتارگاه ها توصيه هاي لازم در زمينه بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان ارائه شده است.
مديركل دامپزشكي كهگيلويه و بويراحمد از تشكيل ستاد پيشگيري از آنفولانزاي در اين استان خبرداد.
پرندگان مهاجر براي زمستان گذراني در كنار افزون بر 10 رودخانه و درياچه 2 سد كوثر و شاه قاسم در كهگيلويه و بويراحمد فرود مي آيند.
در ايران نيز بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان تحت تاثير تيپ H5N1 براي نخستين بار در بهمن سال 1384 در «قوي هاي وحشي» تالاب بندر انزلي گزارش شد.
پرندگان وحشي و خصوصا پرندگان آبزي در مواقع شيوع بيماري HPAI تحت تيپH5N1 معمولا بدون علايم باليني و با مرگ سريع و يا با علايم باليني شامل علايم عصبي، لرزش سر و گردن، عدم تعادل در حركت، پيچش گردن، حركات و موقعيت هاي غير طبيعي سر و بدن و مرگ در مدت زمان كوتاه همراه است.
در پرندگان اهلي افسردگي شديد، بي اشتهايي، كاهش تخم گذاري، اسهال سبز روشن تا سفيد، علايم تنفسي و التهاب بافت ملتحمه، ژوليدگي پرها، تشنگي زياد، خيز زير پوستي در نواحي گردن، سر، صورت، تاج و ريش، سيانوزه (كبودي) شدن تاج و ريش، خونريزي هاي پتشي (كوچك) روي سطوح سروزي بدن و مرگ و مير ناگهاني تا 100 درصد گله را به همراه دارد.
خبرنگار:مسعود عليزاده**انتشار دهنده:حسينعلي راشكي
1662 /8005
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۴
ياسوج- ايرنا- مديركل دامپزشكي كهگيلويه و بويراحمد گفت كه بررسي ها نشان مي دهد كه تاكنون موردي از بيماري آنفولانزاي فوق حاد در اين استان گزارش نشده است.