اصفهان-ایرنا-مدیركل هواشناسی استان اصفهان گفت: بارش های زمستان امسال در استان نُرمال خواهد بود.

به گزارش ایرنا،مجید بیجندی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پیش بینی های این اداره در باره فصل زمستان امسال گفت: بیشترین بارش های زمستان امسال در ماه های دی و بهمن رخ خواهد داد.
وی با پیش بینی بهبود بارش در زمستان امسال نسبت به پاییز افزود: بیشترین بارش مربوط به ماه های دی و بهمن و شدت بارش در نواحی غربی و سرچشمه های آبی استان اتفاق خواهد افتاد.
بیجندی افزود: با این وجود، بارش های زمستانه به اندازه ای نیست كه كاهش بارش های پاییزه را جبران كند.
وی گفت: وضعیت بارش ها از ابتدای سال زراعی تا انتهای زمستان جاری كمتر از حد نرمال خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت بارش در ماه های دی، بهمن و اسفند گفت: بارش در نواحی غرب، جنوب غرب و سرچشمه های آبی زاینده رود، نُرمال و كمی بالاتر از نُرمال است و در نواحی مركز، شمال و جنوب استان در حد نُرمال و در نواحی شرق و شمال شرقی كمتر از نُرمال پیش بینی می شود.
مدیركل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینكه بارش در شهر اصفهان از اول مهر تا شش دیماه 13 میلی متر گزارش شده است، گفت: میانگین وزنی بارش تا چهارم دی سالجاری در استان 30 میلی متر است كه نسبت به بارش های بلندمدت و 50 ساله مشابه 32 درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته 33 درصد كاهش داشته است.
وی افزود: بارش در نواحی غربی و جنوبی استان بیشتر بصورت برف و باران خواهد بود و شرایط برای بارش های سیل آسا ضعیف است.
بیجندی با بیان اینكه زمستان امسال نسبت به زمستان سال گذشته یك تا دو درجه سردتر است، گفت: میانگین دمای دی بین 0.5 تا یك درجه سانتیگراد كمتر از میانگین بلندمدت خواهد بود و دمای هوا در بهمن در حد نُرمال و در اسفند هم یك تا یك و نیم درجه سانتیگراد افزایش خواهد داشت.
بیجندی گفت: امسال پوشش برف در ارتفاعات غربی و سرچشمه های آبی زاینده رود نسبت به سال گذشته بیشتر است.

***كاهش تعداد روزهای آلاینده هوا در زمستان امسال***
مدیركل هواشناسی استان اصفهان همچنین گفت: با توجه به شرایط ناپایداری هوا، تعداد روزهای آلاینده هوا در زمستان امسال بطور قابل ملاحظه ای كاهش پیدا خواهد كرد.
وی گفت: از نیمه دوم آذر امسال با شروع فعالیت سامانه های جوی، شرایط تجمع آلاینده ها جوی مهیا نشده اما در برخی از روزها بدلیل ركود نسبی هوا، شاخص كیفیت هوا برای گروه های حساس در شرایط ناسالم قرار گرفته است.

***درگیری تمام نقاط استان اصفهان با خشكسالی متوسط و خفیف***
مدیركل هواشناسی استان اصفهان گفت: شهرستان های اصفهان، شهرضا، دهاقان، مباركه فلاورجان و لنجان در دوره سه ماهه تاپایان آبان سالجاری با خشكسالی شدید درگیر است.
وی افزود: بالای 80 درصد از مساحت استان اصفهان با خشكسالی بلندمدت(دوره 84 ماهه) تا انتهای آبان 95 درگیر است.
بیجندی گفت: لكه های خشكسالی شدید در مناطق غربی استان و سرچشمه های تامین كننده آب زاینده رود مشهود است.
وی افزود: استان چهارمحال و بختیاری هم بعنوان سرچشمه های زاینده رود با خشكسالی متوسط مواجه است و كوهرنگ و بروجن در خشكسالی شدید قرار دارد كه این مساله زنگ خطری برای ما محسوب می شود.
بیجندی گفت: خشكسالی درازمدت با شدت خفیف تا شدید در كلیه مناطق و شهرستان های استان اصفهان حاكم است .
وی افزود: خشكسالی شدید با رشد قابل ملاحظه نسبت به ماه های گذشته در شهرستان های اصفهان، شاهین شهر و میمه، گلپایگان، كاشان، آران و بیدگل بطور كامل قابل مشاهده است.
مدیركل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینكه 94 درصد از جمعیت استان و 90 درصد مساحت استان درگیر خشكسالی درازمدت است، گفت: 52 درصد آن خشكسالی خفیف، 38 درصد خشكسالی متوسط و 6 درصد استان از نظر مساحت درگیر خشكسالی شدید است.
وی با بیان اینكه در سرشاخه ها و ناحیه زركوه و كوهرنگ هم با خشكسالی شدید مواجهیم، گفت: امیدواریم با مدیریت صحیح آب توسط مردم و مسئولان تدابیر خوبی برای صرفه جویی در مصرف آب انجام شود.

***نقش موثر عوامل انسانی در میزان آلودگی هوای اصفهان***
مدیركل هواشناسی استان اصفهان گفت: تغییر اقلیم و گرم شدن زمین، انتشار بیش از حد گاز co2 و عوامل انسانی باعث شده است تا اصفهان به شهری آلوده در بین شهرهای كشور تبدیل شود.
وی با بیان اینكه در هواشناسی واژه ای به نام ریزگرد وجود ندارد، افزود: آلودگی شهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف متاثر از فعالیت صنایع و كارخانجات و عوامل انسان ساز است اما آلودگی در شهرهای كاشان و آران و بیدگل متاثر از گرد و غبار است.
بیجندی با بیان اینكه آلودگی تهران با اصفهان قابل مقایسه نیست، گفت: اعداد و ارقام ایستگاه های هواشناسی در تهران بالاست و شرایط اصفهان هنوز به تهران نرسیده و بهتر است.
*** تحقق 98 درصدی صحت پیش بینی های دمای هوا***
بیجندی با بیان اینكه 98 درصد صحت پیش بینی های دما تحقق پیدا كرده است، گفت: امروز اقدامات خوبی در هواشناسی كشور از نظر علمی و سخت افزاری و نرم افزاری انجام شده است.
وی با بیان اینكه پیش بینی دمای هوا كار بسیار دقیق و ویژه ای است، گفت: پیشرفت های خوبی از نظر نرم افزاری و سخت افزاری در هواشناسی اتفاق افتاده است اما این به معنای آن نیست كه به تجهیزات روز دنیا نیازی نداریم.
6027
خبرنگار: علی نعمانی* انتشار: شكراللهی